fbpx Skip to content

Az Apple nem kényeztet el minket a zárolt képernyőn való bűvészkedéssel, az Értesítési központ is igencsak gyerekcipőben jár. Na, de majd most!

appind3

Alkalmazások indítása zárolt képernyőn nagyon korlátozott, azt lehet, amit a cég megszab, tehát például ami push értesítést küldött. Ezek a lehetőségek pedig igen szűkösek. Persze aki többre vágyik, az jailbreakeli a készülékét és különböző tweakekkel teszi használhatóbbá azt. Alkalmazások indítására ott van a LockLauncher, az Appscenter for NC (iOS 5 alatt) és az Activatorban is be lehet állítani gesztusokat az indításra.

locklauncher2

Úgy látszik Cupertinoban is haladnak a korral, mert a cég bejegyeztetett egy szabadalmat, amelyben lehetőség nyílik zárolt képernyőn való appindításra. Mit is kell tenni hozzá?

A Slide to unlock csúszkát felfelé vagy lefelé húzva, az értesítések megjelenítéséhez hasonlóan a csúszka befordulna és az oldalán az alkalmazások ikonjai lennének láthatóak. Azokra nyomva lenne indítható az adott program.

appind1

Másik érdekes szabadalom a virtuális Home gomb. A szabadalom szerint a gomb nemcsak nyomásérzékeny, hanem érintésérzékeny is lenne. Mindkettőhöz más funkció tartozna, érintésnél feljönne az alkalmazásindító animáció.

appind2

Szokás szerint nem tudjuk, hogy ez a szabadalom valaha fejlesztésre kerül-e. A benne foglalt ötlet ígéretes, én szívesen látnám valamelyik jövőbeni iOS verzióban.

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Nem panaszkodok, ötletnek jó. De ha csak ennyi lesz az új készülékben, fck.. Még egy 6.5-öt sem tudtak összehozni, nem egy 7.0-át..
    Lehet nem szabadalmakat kéne levédeni, hanem fejleszteni… de iziben 🙂

  2. Én nem tartom jó ötletnek, hogy a zárolt képernyőre bármilyen indító funkciót kitegyenek a feloldáson kívül. Mert ebben az esetben elveszti a funkcióját: véletlenül is indíthatóak lesznek a dolgok, vagyis nem zárolt többé. Nekem, amikor még JB elve volt a telóm, volt egy ilyen lámpa bekapcsolós kis ikon a zárolt képernyőn. Rendszeresen bekapcsoltam véletlenül a ledet, amikor zsebretettem a telefont, és persze volt, hogy estig égett a led. Tiszta forró volt már…

  3. @Ugyankerem: Jelenleg is indíthatóak alkalmazások a zárolt képernyőről, például SMS-t is olvashatsz és, ha elhúzod az SMS ikont balról-jobbra akkor elindul az alkalmazás. Így véletlen nem tudod megnyitni.

  4. Óóó, ez a kép biztos régi, nem mai… Pedig már kezdtem volna örülni, hogy visszarakják a lockscreenre a lakatot. 🙁

  5. Szép lassan kezdi felismerni az Apple, hogy az iOS felhasználóknak is jó lenne mindaz, amit az Android már évek óta kínál… jót mosolyogtam a cikken, mivel én tavaly nyár óta már használom az alkalmazásindítást zárolt képernyőről, és a kapacitív gombokat úgyszintén. Nem lepődnék meg, ha pár éven belül az Apple bejegyeztetné a widgetek szabadalmát, melyeket akár már a home screen-re is ki lehet majd tenni az iOS 9-ben… Óriási! 😛


Add a Comment