fbpx Skip to content

Az okostelefonok nagy előnye, hogy ugyanúgy lehet velük elérni a netet, ahogy a számítógépeken. Míg az asztali gépeken dúl a böngészőháború, addig a mobilkészülékeken már más a helyzet. Noha az Androidnak jóval nagyobb piaci részesedése van, mint az iOS-nek, ez mégsem látszik az internethasználatban.

32013_mobilebrowser-640x236

A Net Application legutóbbi márciusi felmérése szerint, mely 40 ezer weboldal 160 millió látogatásából származik, a mobil Safari 61.79%-os részesedést szerzett a böngészőpiacon, messze lenyomva vetélytársait. Második helyen az Android Browser található 21.86%-kal, míg a korábban vezető Opera Mini csak 8.4%-ot szerzett.

Az előző, februári mérésben a Safari még 55.41%-kal szerepelt. A térnyerés kárvallottja az Android Browser és az Opera Mini lett, előbbi 22.82%-ról, míg az utóbbi 12.72%-ról esett vissza.

Érdekes módon a Chrome halvány gyenge, csak 2.43%-on áll, pedig jómagam többre tartottam, én is ezt használom a Safari helyett.

Joggal vetődik fel a kérdés, vajon az a rengeteg Android user mit csinál a telefonján? Csak telefonál? Akkor minek neki okostelefon? Vagy Facebookozik? (Költői kérdés.)

Ti mire használjátok a készüléketeket a legjellemzőbben?

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Mercury böngésző, Facebook, nyelvtanulás, játék, zenehallgatás, chatelés, telefonálás, naptárazás, számológép, fényképezés (kb időrendben)
    És még egy csomó minden.

  2. Szerintem Safarit használni iOS-en az pont olyan, mint Explorert Windows alatt. Instabil, lassú és idegőrlő.
    Különben nem értem. Ott van a Chrome, negyed annyi idő alatt letölt egy weboldalt az összes többi böngészővel szemben és indegyiknél kényelmesebb a használata. Miért nem ezt használja mindenki?

    Hogy én mire használom a szifont a két alapfunkción kívül? A netezést próbálom kerülni mert idegőrlő ezen a kis képernyőn, de ezt a kerülést Chrome böngészővel teszem. Elsősorban fotózok, számológépezek, próbálom használgatni a gyalogos navigációt, zenét hallgatok rajta, GPS-elek, ha autóval megyek és ez az ébresztőórám is 🙂


Add a Comment