fbpx Skip to content

A többek között magyar fejlesztésekkel foglalkozó Canecom oldalán találtam ezt a leírást. Főleg magyar fejlesztőknek jöhet jól az alábbi felsorolás. 🙂

devpost

A fejlesztő számára mindig nagy kérdés az, hogy egy meglévő megoldást használjon-e munkája során, vagy inkább nulláról írjon egy sajátot. Általában igaz az, hogy a saját fejlesztés jobb, hiszen azt ismerni fogja a későbbiekben és nem kell bajlódni egy meglévő rendszer betanulásával, azonban mégis vannak olyan esetek amikor egy kiforrott open source lib használata kifizetődőbb. Hogy mégis miért? Mert ezzel időt takarít meg a programozó, és több energiát fektethet egyéb problémák megoldásába. Felmerül akkor a kérdés, mégis mi az amit érdemes saját kezűleg megvalósítani, és mi az amire érdemes keretrendszert, forráskódot, csomagot (bármilyen meglévő eszközt) keresni. Ehhez a döntéshez próbál néhány hasznos github repót adni ez a cikk.

1. https://github.com/rs/SDWebImage

Amennyiben mobil alkalmazásunk online adatforrásokat használ, jelen esetben képeket tölt le, akkor érdemes megfontolni az SDWebImage használatát. Nagyon egyszerűen képes UIImageView-ban online képeket megjeleníteni. Gyors, aszinkron, nem blokkolja a fő szálat, a legújabb technológiákkal készült (GCD, ARC), használata pedig igazán egyszerű. Integrálása gyorsan elvégezhető ezek után pedig roppant kényelmes megoldást nyújt a fejlesztés során.

2. https://github.com/shiki/STableViewController

Manapság az iOS alkalmazásokban népszerű megvalósítás, hogy ha egy táblázatot megfogunk és lefele húzunk akkor annak tartalma automatikusan frissül. A másik pedig az úgy nevezetett infinite scrolling technika. Ennek az osztálynak a használatával mindkettő gyerekjáték.

3. https://github.com/romaonthego/REComposeViewController

Aki iOS5-re fejleszt és szeretne közösségi megosztást az alkalmazásba integrálni, azoknak lehet nagyszerű döntés ez a forrás. Egyszerűen testre szabható blokkos megoldást biztosít ez a kód. Néhány alap beállítás után már teljesen egyedi felbukkanó ablakokat hozhatunk létre, és postolhatjuk kedvenc közösségi fiókunkra az app tartalmát.

4. https://github.com/nicklockwood/StandardPaths

Végtelenül egyszerű és hasznos kis osztályról van itt szó. Egyszerű elérési útvonalakat ad vissza, nem kell bajlódni a rendszerben található könyvtárakkal többé.

5. https://github.com/honcheng/iOSPlot

Aki ismeri a google által hostingolt core-plot http://code.google.com/p/core-plot/ keretrendszert az már tudja is miről van szó. Ez egy diagram rajzoló minimál keretrendszer. Akinek nincs szüksége a core-plot által nyújtott robosztus megoldásokra, annak ez a csomag igazán hasznos tud lenni. Használata egyszerű, támogatja az ARC-ot, iOS5 alatt fut. Egy apró megjegyzés, hogy még nem frissítették benne az iOS6 alatt elavultá vált állandó neveket. (pl. UITextAlignmentCenter)

6. https://github.com/edgecase/ECSlidingViewController

Szintén divatos megoldás a jobbra balra swipe-olással elérhető tartalom. Ennek a megvalósítását segíti elő ez a forrás.

7. https://github.com/domness/DWTagList

Egyszerű megoldás címkék rajzolásához. Könnyen integrálható UIView kiegészítés. Két fájl az egész, jelenleg nem találtam ennél jobbat, vagy hasznosabbat. Érdemes kipróbálni.

8. https://github.com/baztokyo/foursquare-ios-api

A foursquare közösségi hálózat nem foglalkozott azzal, hogy saját iOS keretrendszert adjon ki, helyette ez a kis repó jelent meg. Nagyszerűen integrálva van minden fő funkció. Könnyedén tudunk bejelentkeztetni, “becsekkolni”, képet megosztani, helyszíneket lekérni. Annyi szépséghibája van, hogy nem ARC-ra készült, illetve iOS5 alatt is működik feltéve ha egy JSON keretrendszert is használunk mellette.

9. https://github.com/tonymillion/Reachability

Szeretnéd tudni, hogy van-e Wi-Fi / Bluetooth / hálózati kapcsolat az iOS eszközödön? Mi sem egyszerűbb. Ez az osztály a legtöbb ilyen jellegű kérdésre gond nélkül megadja a válszt.

10. https://github.com/tomaz/appledoc

Végül pedig, de nem utolsó sorban, a dokumentáció gyártás fontosságára alapozva itt egy könyvtár ami automatikusan képes generálni a meglévő kódból apple stílusú dokumentációt. Használata roppant egyszerű, és ha fordítunk rá némi energiát akkor a project befejezésekor rögtön egy teljes fejlesztői dokumentáció is a rendelkezésünkre áll.

A Canecom csapat magyar fejlesztései:

[appstore id=”533075350″ country=”HU” style=”custombox1″]

[appstore id=”451191875″ country=”HU” style=”custombox1″]

[appstore id=”445828667″ country=”HU” style=”custombox1″]

[appstore id=”534491372″ country=”HU” style=”custombox1″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Hasznos volt, köszi. Elraktam párat.

  2. Ezek baromi hasznosak, köszi!


Add a Comment