fbpx Skip to content

Két szerb diák feltörte Belgrád egyik óriáskivetítőjét. Azonban büntetés helyett kaptak egy-egy iPad minit.

hacked-billboard

Két belgrádi, informatikát tanuló egyetemista már nagyon unta, hogy az előadótermük ablakán kitekintve az unalmas óriáskivetítőt kell nézniük, ezért gondoltak egy merészet. Az óriáskivetítő biztonsági hibáját kihasználva telepítették a Space Invaders nevű játékot és az iPhone segítségével 20 percen keresztül játszottak az óriáskivetítőn. A játék után kirakták a Pirate Bay logóját és a Hacked4fun üzenetet Gandhi egyik mondatával együtt, amit a fájlmegosztó alapítója is gyakran használ: „Először nem foglalkoznak veled, utána kinevetnek, majd harcolnak ellened, végül pedig te győzöl.”

A diákok felrakták a YouTube-ra a videót, ezután az óriáskivetítő üzemeltetője megkereste őket. Büntetéstől féltek, azonban az üzemeltető megértő volt. Leírták hogyan sikerült feltörniük a rendszert, majd a hibajavítást is elküldték és ezért egy-egy iPad minivel jutalmazták meg őket.

„Ez korábban még soha nem történt meg velünk, de örülünk, hogy ez a két srác a maga módján rámutatott egy nagy problémára.”- mondta Slobodan Petrović, az óriáskivetítőt üzemeltető cég vezetője.

„Úgy gondoltuk, hogy ez egy vicces dolog és segíthet megértetni az emberekkel, hogy az IT rendszerek nincsenek elég jól védve.” – mondta Ivan Petrović, az egyik diák.

Minden jó, ha vége jó. Azért senki ne próbálkozzon a Nyugati téri óriáskivetítő feltörésével. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment