fbpx Skip to content

Tegnap futottam bele az ActMonitor nevű fejlesztésbe, mellyel komoly statisztikai adatokhoz juthatunk jailbreak nélkül. Az alkalmazás holnapig még ingyenesen érhető el az App Store-ból, szóval aki szeretné, az töltse le gyorsan.

photo 3 photo 2

Az alkalmazás elindítása után rögtön láthatjuk, hogy mennyi hely van még a készülékünkön, illetve a memória állapotáról is kapunk bővebb információt. Lejjebb a futó folyamatokat látjuk listázva, mégpedig időrendben. Alapértelmezetten a rendszerfolyamatokat nem mutatja az alkalmazás, de ha lehúzzuk a listát föntről lefele, mintha frissítenénk a Twitter/Facebook appokban, akkor azok is megjelennek. Igazából ez arra jó, hogy lássuk mi mióta fut a készülékünkön, illetve azt is kiszámolhatjuk, hogy mióta nem indítottuk újra.

photo 4 photo 5

A Battery menüpont alatt láthatjuk, hogy mire van még energiánk, például mennyi ideig telefonálhatunk ezzel az akkumulátor mennyiséggel, vagy pedig hány óráig képes még kiszolgálni mindent, ha éppen csak neteznénk rajta. Természetesen ezek csak megközelítő adatok, de akkor is nagyon jó tudni. A Network menüpont alatt láthatjuk, hogy mennyit forgalmaztunk, ez sajnos elég szegényes, nem is tudom, hogyan számolja és mit. Végül pedig a technikai adatokat listázhatjuk ki a készülékünkről.

Összességében ameddig ingyenes, mindenképp ajánlott letölteni, de szerintem 1-2 dolláros áron is megéri az alkalmazás, mert nem csak szép, de olykor tényleg hasznos is tud lenni:

[appstore id=”519572740″ country=”HU” style=”custombox1″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. Említenétek egy élethelyzetet, ahol hasznos tud lenni egy ilyen app?

    Az ok, hogy megnézem és örülök, hogy tudom, hogy tudom, de mire használhatom az információt? JB nélkül.

  2. @jarodfree: Pl már csak 11% van az akkumulátorodba és meg szeretnéd nézni még mennyi időre elég, hogy olvass vagy éppen zenét hallgass vagy adott esetben egy emailt megírni.

  3. admin: ja! értem.

    De azt írják a review-ban, hogy pont az a része pontatlan. Persze gondolom megközelítő infónak jó.

  4. @jarodfree: Azokat általában a gyártó által megadott maximum és a százalék alapján becslik, de ahogy te is írod, pontatlan, mert nem kalkulál a wear level-lel, gondolom azt nem nyerheti ki csak úgy egy mezei app a rendszerből.

  5. Mindene pontatlan, de legalább szép 😉

  6. Én a Battery Doctor-t használom, sokat tudó app, tk. a futó folyamatokat is mutatja, a cikkben írtakhoz hasonló módon. Viszont az Accelerate menüpont alatt villámgyorsan “tisztítja” is a memóriát. A leglényeg pedig a töltésvezérlés! Ha ennek segítségével töltöm (iPad-re is ezt tettem fel) a gépeket, félórával tovább lehet használni. Mivel több ilyen nevű app van a Store-ban, a linket adom meg hozzá. Ritka, de most az ingyenes a jó!:-)

    https://itunes.apple.com/hu/app/battery-doctor-battery-saver/id446751279?mt=8

  7. @Tamaci: Ez tényleg jó, köszi a tippet :]

  8. Én még anno 0,79-ért vettem meg, háát megnéztem kb 10 percet használtam, azóta 1x vettem elő amikor megnéztem hogy az új iPhone 5-nek meg az iPad 4. generációnak mik is a pontos adatai, amúgy erre tényleg jó az app, bár ezért meg sokallom azért a 0,79-et. Összeségében nem bántam meg igényes appról van szó és ingyen tényleg nagyon megéri.

  9. @Petione22: Igényes de azért nem ártana pontos adatokat mutatnia.

  10. @speedhorse: Pl mi nem pontos?

  11. @Petione22: Pl a cellular data. Mi alapján méri, mert a gyári adatoknak a közelében sincs. A többit olvasd el az app alatt a reviewban.


Add a Comment