fbpx Skip to content

Hat éve, 2007 januárjában a Macworld Expo-n mutatta be Steve Jobs az első iPhone-t. Rögtön egy vicces jelenettel indított, 4000 lattét rendelt a Starbucksból. A Fast Company utánajárt az esetnek.

Jobs sorba ment a készülék funkcióin, így eljutott a telefonáláshoz is. A Google Maps-en kikereste a közeli Starbucks kávézókat és egyet találomra felhívott. Az udvariasan bejelentkező hölgynek leadta rendelését: 4000 csésze lattét rendelt elvitelre. A hölgynek elállt a szava, mire Jobs gyorsan exkuzálta magát, hogy csak viccelt, rossz számot hívott és szép napot kívánt neki. Az előadóteremben nagy nevetés tört ki, de a lényeg mindenkinek lejött: a kütyüvel telefonálni is lehet.

A Fast Company utánajárt, ki lehetett az a hölgy, aki fogadta a hívást. Kiderítették, hogy Ying Hang Zhangról van szó, becenevén Hannah-ról. A hölgy még mindig ugyanabban a Starbucksban dolgozik és eddig nem értette, hogy az utóbbi időben miért kérnek olyan sokan 4000 lattét elvitelre…

Elmondása szerint sokkolta a hat évvel ezelőtti hívás, korábban még senki sem kért ennyi kávét elvitelre. Viccesnek tűnt a kérés, de a vonal másik végén lévő úriember hangja olyan volt, mint aki teljesen komolyan beszél.

Hannah örül, hogy beszélhetett Steve Jobs-szal és büszke arra, hogy az Apple-vezér az ő kávézójukat választotta ki a telefonhívásra. Főnökével kiszámolták, hogy a 4000 latte elkészítése több mint két napig tartana darabonként 44 másodperces köridővel. Ha Jobs élne, Hannah meghívná egy kávéra és elkészítené neki a tökéletes italt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Hiányzik az öreg… :-/
    Amilyen keynote-okat lenyomott… nem tudom látunk-e még hasonlókat valaha?

  2. Ezzel én is így vagyok. Hihetetlenül szórakoztató keynote-ok voltak, a mostaniak sajnos már kevésbé. Persze gondolom nem is akarják utánozni az öreget. 🙂

  3. BeszMac után 2 nappal nektek is le kellett hoznotok ugyanazt a cikket…

  4. @Chris: ők meg ma tették ki az általunk már tegnap megírt Angry Birds-ös hírt. tragédia. 🙂 ami hír érdekes lehet, azt az oldalak megírják. ki ekkor, ki akkor. ez nyilván nem volt egy breaking news kategóriás hír, csak valami uborkaszezonos. így nem volt olyan fontos, hogy azonnal kikerüljön.


Add a Comment