fbpx Skip to content

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója is beszélt a Goldman Sachs által rendezett konferencián. Itt felvetették neki, hogy a cég elérte-e már határait vagy sem. Cook válaszában elmondta, hogy az Apple olyan termékeket gyártott, amelyekről a fogyasztók azt sem tudták, hogy szükségük lesz-e rá, azonban ma már nem tudnának nélküle élni.

Nem hisznek a határokban. A mobilpiac egy széles, nyitott piac, ahol még bőven van hely terjeszkedésre. Szerinte hosszú távon minden telefon okostelefon lesz. Sokkal több ember van a világon, mint az az 1.4 milliárd, aki okostelefont használ. 2007 óta 500 millió iPhone-t adtak el, ebből 40%-ot csak a múlt évben! Igen gyorsan felépítettek egy ökoszisztémát, és a fejlesztőknek már 8 milliárd dollár fizettek ki.

tim-cook

Tim Cook azt is elmondta, hogy ideiglenesen bezárnak 20 boltot, hogy nagyobba költöztessék őket. Azt nem részletezte, hogy mely üzletekről van szó, viszont hozzátette, hogy idén újabb 30 boltot nyitnak, nagy részét az Egyesült Államokon kívül.

applestore (1)

Az első Apple Store 2001-ben nyílt meg, mára mintegy 400 bolt várja az almás termékeket vásárolni szándékozókat. Csak az elmúlt negyedévben mintegy 120 millió ember fordult meg világszerte az üzletekben.

Cook szerint az iPad sikerében jelentős szerepet vállaltak ezek a boltok. A termék korábban ismeretlen volt, de az érdeklődők az üzletekben megtapogathatták, kipróbálhatták a táblagépet és kedvet kaptak a vásárláshoz.

Arról nincs hírünk, hogy vajon Magyarországon nyílik-e Apple Store. A Premium Reseller hálózat egyelőre teljesen jól el tudja látni feladatát, ráadásul aki mégsem akar egyet meglátogatni, az telefonon vagy interneten közvetlenül is rendelhet az Apple-től.

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Telefonon, vagy interneten közvetlen rendelhet*

  2. Közvetlenül. 🙂


Add a Comment