Az iPhone-t használóknak magas a telefonköltsége; Több mint 300 millióan vannak iOS 6-on

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az iPhone-t használóknak magas a havi telefonköltsége

Egy amerikai felmérés szerint az iPhone-t használók többsége (59%) több mint 100 dollárt költ havonta előfizetésére, ami a többi platformmal összehasonlítva a legmagasabb.

Monthly_Bill

A Consumer Intelligence Research Partners felmérése szerint 2012 októbere és decembere között az amerikai felhasználók többségének havi telefondíja több mint 100 dollár volt. Ebből 10% 200 dollárnál is többet fizetett szolgáltatójának.

A táblázatot elnézve látható, hogy az Androidosok és a Windows Phone-t használók is hasonló cipőben járnak. Ezeknél is a többség 100 dollárnál többet költött havidíjára.

A számok azért annyira nem meglepőek. A magas díjak nem a felhasználói szokások miatt alakultak ki, hanem az Egyesült Államokban a szolgáltatók dotálják a készülékvásárlásokat, amit a magasabb havidíjakban bőven behoznak.

Itthon azért más a helyzet. Nincs szolgáltatói ártámogatás (legalább is az iPhone-nál), de a felhasználók széles díjskálából válogathatnak. El lehet vinni a készüléket 10 ezer forintért is csaknem 21 ezer forintos havidíj mellett, és 170 ezerért havi 5-6 ezer forintos költségért. Az árérzékeny magyar piacon az olcsóbb havidíjas tarifák jönnek be a felhasználóknak. Maximum 100 ezer forintot hajlandóak fizetni egy telefonért, amihez havidíjban kb. 10 ezer forint tartozik.

Nálatok ez hogy jön be? Milyen párosítást vagytok hajlandóak elfogadni?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Már több mint 300 millióan vannak iOS 6-on

Az Apple közlése szerint már több mint 300 millió készüléken fut iOS 6-os szoftver.

ios6-logo

A kaliforniai cég negyedéves jelentésében tette közzé, hogy 2007 óta már több mint 500 millió iOS készüléket értékesített, ebből 300 millión már az iOS verzió legújabb, 6-os változata fut. Ez a 60%-os arány rendkívül nagy szám azt figyelembe véve, hogy az iOS 6 már nem érhető el régebbi készülékekre (iPhone 2G, 3G, iPad 1, iPod touch 1G és 2G) és a rendszer a tavalyi indulásakor rengeteg bírálatot kapott például a gyenge Apple Maps miatt, ami sokakat visszatartott a frissítéstől.

Mivel iOS 6-ra még csak valamikor a hétvégén várható untethered jailbreak, aminek hiánya szintén milliókat tartott vissza a frissítéstől, ezért ez a szám a közeljövőben még komolyan nőhet.

Más operációs rendszerekkel ellentétben mi iPhone-tulajok örülhetünk, hogy az Apple ennyire támogatja a régebbi készülékeket is. Ez nem mondható el a többi rendszerről. Ők örülhetnek, hogy ha a készülék életciklusa alatt kapnak egy soványka frissítést…

Ezek még érdekelhetnek:


 1. “Milyen párosítást vagytok hajlandóak elfogadni?”

  Egyiket sem. Anno 120 ezer volt az i4 kedvezményesen és havi 3000-Ft-ot fizetek, ebből 1000-Ft a net amit minden hónapban jóváírnak és a maradék 2000-Ft-ot is lebeszélhetem.

 2. “Itthon azért más a helyzet. Nincs szolgáltatói ártámogatás (legalább is az iPhone-nál), de a felhasználók széles díjskálából válogathatnak.”

  Azért ez persze nem igaz, nem is értem, hogy jött ki nektek.

  iPhone 5 fekete 16GB

  Apple ára: 209 890 Ft
  T-mobile:

  Két év hűséggel,
  Nincs hűség díjcsomagra:189 900 Ft

  2 év hűség az előfizetésre.
  2 év hűség Mozaik XXL díjcsomagra: 9900 Ft

 3. Én elöször most vettem meg függetlenűl az iPhone 5-ömet az apple.hu-ról, mert hiába vagyok arany kártyás a T-Mobilnál nagyon sokaltam az árat amit 2 év alatt fizetek ki érte + utánna 20.000 Ft a függeenítés.

 4. Sajnos ezért se vettem a T-Mobilnál iPad-ot mert a 16 GB-os wifi+cellura 2 évre ~250.000 Ft-ra jön ki. Az apple store-os ára pedig 190.000 Ft.

 5. @Attk4: még mindig nem értem mi a probléma. Az általad linkelt képen 10 ezerért elhozható a telefon, havidíj 20890. A T-Mobile a vásárláskor kifizeti az Apple-nek a telefon árát, amit a magas havidíjban szed be részletekben az ügyféltől.

 6. mindenkinek az a jó konstrukció amit ki tud fizetni,
  ezek a számok csak megint parasztvakításra jók semmi másra…
  minek hasonlítgatjuk össze az USA piacot és keresletet a magyar megfelelőjével…

 7. Én úgy általában nem értem ezeket a számításokat. Szvsz mindenkinek van egyfajta telefonálási szokása és az ehhez tartozó anyagi lehetősége. Ez teljesen független a telefon vásárlási szokásaitól. Én például sokat beszélek, kell az internet és x pénzt fordítok rá havonta ezért nekem legjobban a Médiamánia L díjcsomag felel meg, ezt is használom évek óta. Mikor új telefont szeretnék venni akkor megnézem, hogy ezen díjcsomaghoz melyik telefont mennyiért adják és kiválasztom a legmegfelelőbbet.

  Telefonhoz díjcsomagot venni – ennél nagyobb hülyeséget még életemben nem hallottam.

 8. Nem ertem mert magas a havi telefon szamla kulfoldon kulfoldon???
  A 25$ os havi tarifaval + ado egy kijelolt tartomanyon belul KORLATLANUL beszelunk….NEm ugy mint Magyarorszagon 1500 as feltotobol beszelunk 10 perceket …:)

 9. T-mobile: Korlátlan internet egy èvig.(böngèszèsre)£10 fontèrt 100 perc, +500 mb net, persze a 10 fontot is le lehet beszèlni, vagy fizetni vele. Magyarországon szègyen ami megy… tesóm elöfizetèses 3 (three mint szolgaltatò) nál, 30 font havonta, 5000 sms, korlatlan hivas+korlatlan internet(nem csak böngèszès). Nekem t mobile kuldott sms-t hogyha kell egy èv ingyen net akkor kuldjem vissza az sms-t. Kaptam . Otthon mit ad ingyen? LOL

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!