fbpx Skip to content

Az alábbi cikket Torda küldte nekünk, köszönjük! Ha te is küldenél be olyasmit, ami szerinted másokat is érdekelhet, ajánljuk figyelmedbe ezt az írásunkat, amiből minden szükséges részletet megtudhatsz: Vendég Bloggerek, tiétek a terep!

***

A RØDE-nál állandóan keresik az utat, hogy hogyan tudnának minden profinak a kedvében járni. Legújabb termékükkel például az iPhone és az iPad tulajdonos videósokat célozták meg.

ixy-shopify_grande.jpg

A január 8-án bejelentett iXY egy iPhone-ba dugható sztereó mikrofon, ami kiváló minőséget biztosít a videós számára (24-bit/96kHz). Annyira jó termék, hogy már el is adták az összes készleten lévő darabot. De nem kell félni, kérhetünk e-mail értesítést az új darabok érkezéséről.

A rajta lévő két mikrofon 90 fokkal van eldöntve egymáshoz képest, így biztosítva a tökéletes, realisztikus és kristálytiszta felvételt.

A RØDE Rec alkalmazásokkal a jobb kompatibilitás érdekében 48 kHz-re is állíthatjuk a felvételt. Egyből két alkalmazás is van, hiszen az ingyenesen kívül van egy 5,49 euróért is.

Kiváncsi leszek, hogy minőségben mennyire veszi fel a versenyt például a hasonló kialakítású (és árú) Zoom H1-gyel. Vagy másik lehetőségnek -annak, aki iPhone-nal akarja felvenni a hangot- ott van az olcsó Tascam iXZ jack-XLR átalakító is. Ezzel a felhasználó a saját mikrofonját csatlakoztathatja a mobilhoz. Viszont ez analóg jelet küld az iPhoneba, nem úgy mint a RØDE, ami jó minőségű digitális jellé kódolja a hangot.

Ami eszembe jutott ezzel kapcsolatban, hogy hogyan tudom én ezt eljuttatni a gépre, hogy aztán a FCPX-ben használni tudjam a felvett anyagot. Szerencsére a RØDE gondolt erre is, és rengeteg megosztási lehetőséget építettek bele az alkalmazásukba: SoundCloud, Dropbox, email, FTP és iTunes megosztási lehetőség is van.

iXY_packshot_1024x1024.jpg

Az iXY mellé jár egy kis hordozótasak és egy szélfogó szivacs is. Az egész pakk 199 dollárba kerül, ami szerintem egy igazán jó ár egy ilyen videós mikrofonért. További információk és rendelési lehetőség a termék hivatalos oldalán található. A gyártó azt ígéri, hogy amint megjelenik az iPhone 5-tel kompatibilis verzió, a mostani vevők 99 dollárért megkaphatják azt is.

Itt egy videó, ami bemutatja, hogy milyen sok szituációban tud jól jönni ez a mikrofon:

A cikk eredetileg a Provagy blogon jelent meg.

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. jó kis cucc, lassan alap videókra tökéletes lesz egy szifon 😛

  2. nézegettem én is ezt zoomQ helyett de azért alap lett volna ha a programjukba beleépítik a videó támogatást vagy legalább egy külön programot írni ami használja az iphone belső kamera programját. Így inkább marad a zoomq pedig nem rossz…..


Add a Comment