Gyakori kérdések: Apple ID – elfelejtett biztonsági kérdések és válaszok módosítása

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple még 2012 tavaszán kapcsolta be a biztonsági kérdéseket. Sokan vagy eleve nem vették túl komolyan a dolgot, vagy azóta elfelejtették a megadott válaszokat.

Így viszont például a jelszóváltoztatás sem fog menni. Szerencsére van megoldás.

Első lépésként látogassunk el a http://appleid.apple.com oldalra. Itt két opciónk lesz: az elsővel a már meglévő ID-nkat tudjuk kezelni, a másikkal pedig újat lehet létrehozni.

Így értelemszerűen válasszuk a Manage your Apple ID-t:

appleid_kerdesek_01

Ezek után lépjünk be az Apple ID-nk adataival:

appleid_kerdesek_02

A megjelenő menüben az első opciónál ellenőrizzük, hogy meg van-e adva visszaigazolt (Verified) elsődleges (Primary) és másodlagos (Alternative) email cím, mert enélkül nem fogja tudni kiküldeni számunkra a kérdések újrabeállítását lehetővé tévő emailt:

appleid_kerdesek_02a

Ha ezt ellenőriztük, a bal oldali menüben válasszuk a második lehetőséget, ahol a jelszót és a biztonsági kérdéseket tudjuk kezelni (Password and Security):

appleid_kerdesek_03

Mivel itt első körben rögtön fel is tenné a kiválasztott kérdéseket, és meg kellene adjuk a hozzájuk tartozó válaszokat a továbblépéshez, így ez nem igazán lenne segítségünkre. Viszont a kérdések alatt a visszaigazolt email címek megléte esetén megjelenik az az opció, amivel az elfelejtett kérdések újra megadhatóak:

appleid_kerdesek_04

Kattintsunk tehát a Send reset security email to linkre, és néhány percen belül a következő emailt kell kapjuk, amiben már ott lesz az a link, amivel kiüthetjük az elfelejtett válaszokat:

appleid_kerdesek_05

Ezek után válasszunk olyan kérdéseket, és adjuk meg olyan válaszokat, amiket biztosan nem fogunk elfelejteni, mert ez mind a fiókunk biztonságát növeli.

Az Apple a biztonsági kérdéseket azért vezette be még tavasszal, mert egyre nagyobb problémát jelentett az iTunes Store-ban regisztrált fiókok feltörése, ami miatt még akár anyagi kár is érhette a felhasználókat a megadott bankkártyaadatok miatt. Erről bővebben korábbi cikkünkben írtunk: Növeli az Apple ID-k biztonságát az Apple

Ha pedig új Apple ID-ra lenne szükség, akkor annak létrehozásáról itt írtunk bővebben: Gyakori kérdések: iTunes Store account-ok (Apple ID)

Legutóbbi frissítés: 2017.05.02.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Sziasztok! Ehhez a témához lenne egy fontos kérdésem. Adott egy i4 készülék, amelyről sok (tényleg sok) apple id lett létrehozva, majd egy adott mailről beregisztráltam az iCloudba, De mivel sokáig nem használtam, és arról amivel regisztráltam email címet, töröltem, így nem tudok belépni azóta sem. Felvettem a kapcsolatot a magyar apple care-rel de ők sem tudták törölni, hogy újra beregisztrálhassak és használni tudjam az iCloud-ot. Mit tegyek vagy mit csináljak hogy használni tudjam ezt a szolgáltatást? Hogyan töröljem vagy töröltessem az ezen készülékhez tartozó összes apple id fiókot? Segítsetek, fontos !!!!!

 2. @Jadeye: Nos mindennel megpróbálkoztam már, kb 1 órát beszéltem a magyar apple care telefonos ügyintézővel, és mondtam neki, hogy töröltesse, ezen készülék összes apple id regisztrációját, mire azt mondta hogy ezt nem tudja megcsinálni! Megpróbálom most hátha de szerintem semmi esély sincs rá hogy beregisztráltasson. Dobnál egy linket azért, köszi!

 3. @becy: egy eszközzel 5 ingyenes iCloud fiók aktiválható. ha ezt túllépted, akkor keress egy másik készüléket, ami legalább iPhone 4, és aktiváld azon. de ha ez sem megy, akkor vedd fel a kapcsolatot az amerikai supporttal, hátha ők tudnak segíteni.

 4. Nekem az lenne a problémám, hogy ami meg van adva elsődleges email cím az már nem él. Be van állítva másodlagos cím is, ami meg is van erősítve. Viszont nem dobja fel azt az opciót, hogy elküldje a cimemre a visszállító emailt

 5. Én ugyanígy jártam, mindkét mail cím meg van erősítve, sőt változtattam is a második mail címet, de továbbra sem ajánlja fel azt hogy elküldi az infot. sajnos.
  Beszéltem illetékesekkel is, mondta az ügyintéző hogy adjam meg a válaszokat és akkor tovább tud kapcsolni ügyintézésre, de ha meg tudnám adni akkor nem kéne ügyintézni.

 6. Nekem sem jelenik meg az a “Forget your anwers?” sor. Pedig nem bánnám, mert anno csak bepötyögtem valamit, és kajakra nem emlékszek, hogy mit. Sajnos nem vettem komolyan a dolgot. Most meg szívok. Egyébként az “Alternate Apple ID”-t, sem tudom módosítani.

 7. Siker telefonálás nélkül!

  A MAC-en oldottam meg:

  1. Beállítások
  2. iCloud
  3. Fiókadatok
  4. Biztonság
  Ott megadható a biztonsági e-mail cím.

  Utána vissza az Apple ID-be, és mehet a reset. :)

 8. Helló segitség kéne elfelejtetem az icloud jelszavam és most nem tudom mit tegye félek bele rakni a simet mert akor rögtön kéri az icloud jelszavam sim nélkul tudom használni de telefonalni nem tudok vele mert a régi telómat eladtam és az iphonom a szekrényben aludt most meg elpvetem és nem tudom az iclud jelszót mit tehetek most mert 2 éve vetem haveromtól és ő sem tudja már a jelszót az aple id-t tudom de az icloudot nem most mit teggyek?

 9. Anyi a probléma hogy nincs meg a számla csak a telefon a számlák elhánykolódtak vagy eltüzeltük már nemtudomde nincs meg és akor most igy máskép nem lehet megoldani mert az ID-t aszt tudom meg használom is csak telefonálni nemtudok ami nagyon zavaró,másféle képpen nem tudnám megcsinálni – vagy már ara is gondoltam hogy a barátomnak is iphone ja van de már nem használja mert öszetörte és ha az ő icloud e mailjével és jelszójával bejelentkeznénk akor muködne a sim is ??

 10. Az aple id-t aszt tudom akor ha beteszem a sim et akor mitcsináljak ha kérni fogja az icloud kódot mert nem merem belerakni igy a simet félek hogy lezárom a egész készuléket és akor hazsnálni se fogom tudni mit tegyek belerakjam a simet vagy ne ???

 11. @Gábor Neymar Cutler: nem értem továbbra sem. ha az Apple ID-d jelszavát kéri, akkor írd be neki az Apple ID-d jelszavát.

  írd le pontosan, hogy mit ír a készülék. ennyiből egyszerűen nem lehet érteni, mi a gond. érdemes lenne a mondataidat is vesszőkkel vagy pontokkal tagolni, hogy biztosan ne értse félre senki, és segíteni tudjunk.

 12. Értem, szóval az van ,hogy a készüléket használom muködik minden rajta ,de beleszeretném rakni a sim-kártyát és félek betenni ,mert nemtudom mit fog kiadni , kérni fogja e a icloud jelszavat vagy csak az ID-t . Eben kéne segiteni ,hogy ha most beleraknom a simet akor csak az Id-t fogja kérni az icloudot nem mert én már csak az ID- tudom ezért félek belerakni a simet ebben kéne segiteni

 13. @Gábor Neymar Cutler: továbbra sem értem. az iCloud fiók az az Apple ID, és a készüléken az Apple ID-val léphetsz be aBeállítások / iCloud menüpontban, ahol az iPhone keresése opció kapcsolja be az aktiválási zárat, tehát az Apple ID-t és annak jelszavát ismerni kell az iPhone keresése kikapcsolásához. a készülék a SIM behelyezése esetén a PIN kódot fogja kérni.

 14. Sziasztok ,, egyszer segitetetek segitség kéne a barátomnak vett egy iphone 4 vagy 4s készuléket és az aple id-tudja amivel letölthet dolgokat az icloud jelszóját pedig nem és aban kéne neki segiteni ,hogy mert neki van egy iphone emailje és jelszója amit tud de nem tugya át irni at emailt mert nem hagyja kitörölni ,szóval mit kellene ijenkor tenni kitörölni a fiókot vagy nemtudom előre is köszönnyjük. :)

 15. VAgy elég ha eszt csináljuk és nem fog semit kérni (icloud e-mailt vagy jelszót ,vagy id-t ……(Beállítások > Általános > Visszaállítás > Összes tartalom, beállítás törlése). A tartalom törlésekor az iPhone keresése és az Aktiválási zár is kikapcsolódik.

 16. Tisztelt Uraim!
  A következő kérdésre várnám megoldási javaslataikat.
  Meg szeretném változtatni az Apple ID-hez tartozó jelszavam, de sajnos a 3 évvel ezelőtt megadott biztonsági e-mail címem megszűnt. A fent említett módszerrel ugyan küld a rendszer egy visszaállító üzenetet, de sajnos az a már nem létező biztonsági e-mail címre megy. A biztonsági cím megváltoztatása nem lehetséges.
  Mi lehet a megoldás?
  Köszönet minden javaslatért!

 17. Sziasztok!

  Megváltoztattam az apple id e-mail címet. A telefonomon az icloud-nál azonban még mindig a régi látszik. Ha bejelentkezés szükséges is a régi id-t hozza, de már nem fogadja el a régi jelszót. Az apple id.com oldalon már nem látezik a régi, csak az új. A telefonom mégis azt hozza. Mi lehet a gond?

 18. Kaptam egy e-mail, miszerint valaki bejelentkezett a fiókomba. Mondom nem para, változtatok jelszót. Ez sem lenne gond, de a jelszó változtatáshoz kellenek a biztonsági kérdések, amiket már elfelejtettem. Belépve az Apple ID-mbe vissza szeretném állítani a biztonsági kérdéseket, de erre ezt a hibaüzenetet kapom: “A biztonsági kérdések nem állíthatók vissza. Nincs elég információnk a biztonsági kérdések visszaállításához.” Tehát se a jelszavam nem tudom megváltoztatni, se a biztonsági kérdéseim. Ilyenkor a mi a teendő?

  Köszi,

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!