Cycloramic: körpanorámás videó készítése állvány nélkül

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple az iOS 6-tal bevezette a panorámafényképezést. A nemrég megjelent Cycloramic alkalmazás megalkotója pedig a kitalálta a panorámavideót.

cyclor

Az alkalmazás működési módja egyszerű. A talpára állított telefon a rezgőmotor járatásával a körbeforog, közben pedig veszi a videót (hangot nem), semmilyen tartóállványra vagy kézi segítségére nincs szükség. Egyedüli kitétel a sima, lehetőleg üveg vagy márvány felület.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Brfr7–6ESc]

Az alkalmazásban beállítható, hogy 360°-ban, 720°-ban vagy 1080°-ban készítse el a videót. Bár ez nem ér semmit, nálam egy kör után leállt és a folytatásban már külön videót készített. Indítás előtt arra mindenképpen ügyeljünk, hogy a képernyő automatikus lezárását vegyük ki, mert az app leáll, ha lezár a képernyő. A kész videót a Fotók között megtekinthetjük, amit ha tetszik, a Choose gomb megnyomásával kisebb méretre tömörít.

Nem tudom, hogy az én készülékemben van-e a hiba, de nálam jóval lassabban forgott a telefon, kb. 1 percig tartott mire egy teljes kört megtett. A készítő iPhone 5-re ajánlja az alkalmazást, az iTunes-os leírás szerint iPhone 4-nél és 4S-nél forgási problémák léphetnek fel.

Mókás ki app, 0.89 euróért vásárolható meg az App Store-ban. (Az aggódókat egyébként megnyugtathatom, a forgás nálam nem karcolta össze a telefon alját.)

 • Méret: 0 MB | Verzió:
 • Ár: | Értékelés:

Ezek még érdekelhetnek:


 1. nem egyszerűbb a gyári panorámával 10 másodperc alatt csinálni egy képet a szobáról? 🙂

  Arról nem beszélve, hogy utcán nem sok esélyed van ilyen vízszintes sima alapot találni.

  Meg hát. REZGŐ motor forgat körbe. Tehát REZEG 😀

  Tudom videón nem feltűnő (csak ha összehasonlítod egy másik videóval), de ha majd képet is lehet vele csinálni, az a “szar kép” egy új dimenzióját fogja megnyitni 🙂

 2. Én tegnap vettem meg és tökéletesen működik i5-ön, csak tényleg egyenes, sima talaj kell neki, amin nem tapad. Az más kérdés, hogy semmi másra nem jó mint, hogy lenyűgözd a barátaid, ismerőseid. De arra szerintem fenomenális.

 3. Havas téli lepedő borítja a tájat,
  ilyenkor jó pezsgő serkenti a májat,
  sült malacka vándorol, surran a bendőbe,
  kívánok sok boldogságot az új esztendőben!

  Minden szifon olvasónak es a stabnak

 4. na ezt csináld meg kint a szabadban ahol nem sima a terep nem vízszintes….. 😀
  xarra való ha csak nem hordasz magaddal egy teleszkópos lábú asztalt 😛

 5. Aki víz alatt szeretné használni ezt a progit annak meg nem csak a sík felületre kell odafigyelnie, hanem a nedvességet is ki kell valahogyan rekesztenie a készülékből. Nem is tudom, hogy a fejlesztők miért nem gondoltak erre is. Tökxar. És fogadjunk, hogy engribördzözni sem lehet közben. Az is fail. A fingó app sokkal jobb. Abban például nem is kell állítgatni semmit. Elég csak megnyomni. Ráadásul göröngyös felületen is simán működik.
  Ja, és a lúzerek fizeknek érte, mert tegnap még ingyenes volt. 😛

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!