fbpx Skip to content

Az Apple az iOS 6-tal bevezette a panorámafényképezést. A nemrég megjelent Cycloramic alkalmazás megalkotója pedig a kitalálta a panorámavideót.

cyclor

Az alkalmazás működési módja egyszerű. A talpára állított telefon a rezgőmotor járatásával a körbeforog, közben pedig veszi a videót (hangot nem), semmilyen tartóállványra vagy kézi segítségére nincs szükség. Egyedüli kitétel a sima, lehetőleg üveg vagy márvány felület.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Brfr7–6ESc]

Az alkalmazásban beállítható, hogy 360°-ban, 720°-ban vagy 1080°-ban készítse el a videót. Bár ez nem ér semmit, nálam egy kör után leállt és a folytatásban már külön videót készített. Indítás előtt arra mindenképpen ügyeljünk, hogy a képernyő automatikus lezárását vegyük ki, mert az app leáll, ha lezár a képernyő. A kész videót a Fotók között megtekinthetjük, amit ha tetszik, a Choose gomb megnyomásával kisebb méretre tömörít.

Nem tudom, hogy az én készülékemben van-e a hiba, de nálam jóval lassabban forgott a telefon, kb. 1 percig tartott mire egy teljes kört megtett. A készítő iPhone 5-re ajánlja az alkalmazást, az iTunes-os leírás szerint iPhone 4-nél és 4S-nél forgási problémák léphetnek fel.

Mókás ki app, 0.89 euróért vásárolható meg az App Store-ban. (Az aggódókat egyébként megnyugtathatom, a forgás nálam nem karcolta össze a telefon alját.)

[appstore id=”587578368″ country=”HU” style=”custombox1″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

10 Comments

  1. nem egyszerűbb a gyári panorámával 10 másodperc alatt csinálni egy képet a szobáról? 🙂

    Arról nem beszélve, hogy utcán nem sok esélyed van ilyen vízszintes sima alapot találni.

    Meg hát. REZGŐ motor forgat körbe. Tehát REZEG 😀

    Tudom videón nem feltűnő (csak ha összehasonlítod egy másik videóval), de ha majd képet is lehet vele csinálni, az a “szar kép” egy új dimenzióját fogja megnyitni 🙂

  2. Ezt a körbeforgást már a Nokia is kitalálta a 3310-es idején 😀
    Az app gyárosai meg okosan kihasználták ezt 🙂

  3. próbálta valaki 4S-en?

  4. Én tegnap vettem meg és tökéletesen működik i5-ön, csak tényleg egyenes, sima talaj kell neki, amin nem tapad. Az más kérdés, hogy semmi másra nem jó mint, hogy lenyűgözd a barátaid, ismerőseid. De arra szerintem fenomenális.

  5. Havas téli lepedő borítja a tájat,
    ilyenkor jó pezsgő serkenti a májat,
    sült malacka vándorol, surran a bendőbe,
    kívánok sok boldogságot az új esztendőben!

    Minden szifon olvasónak es a stabnak

  6. na ezt csináld meg kint a szabadban ahol nem sima a terep nem vízszintes….. 😀
    xarra való ha csak nem hordasz magaddal egy teleszkópos lábú asztalt 😛

  7. @vetzl: THX! Happy New Year!

  8. Aki víz alatt szeretné használni ezt a progit annak meg nem csak a sík felületre kell odafigyelnie, hanem a nedvességet is ki kell valahogyan rekesztenie a készülékből. Nem is tudom, hogy a fejlesztők miért nem gondoltak erre is. Tökxar. És fogadjunk, hogy engribördzözni sem lehet közben. Az is fail. A fingó app sokkal jobb. Abban például nem is kell állítgatni semmit. Elég csak megnyomni. Ráadásul göröngyös felületen is simán működik.
    Ja, és a lúzerek fizeknek érte, mert tegnap még ingyenes volt. 😛

  9. @Szanya: te mit keresel itt?

  10. 4S készüléken sajnos használhatatlan. Üvegfelületen reszketve és lassan forog.


Add a Comment