fbpx Skip to content

Az elmúlt években itt a blogon is sokszor illusztráltunk nektek legóval. Örömmel láttam, amikor megjelent az iKockaMania nevű alkalmazás az App Store-ban. Az alkalmazás a kockamania.hu weboldal iOS-re, sőt iPhone 5-re optimalizált verziója. Tehát az appon belül olvashatjuk a legfrissebb híreket, tippeket, illetve különböző akciókkal is találkozhatunk. Az elmúlt pár hétben folyamatosan leveleztem Benjáminnal az alkalmazás ötletgazdája, illetve a kockamánia tulajdonosa. Érdemes tudni, hogy nem egy multicégről van szó, hanem egy kinőtt családi vállalkozásról, melyet nagyon komolyan vesznek, illetve mindenük a LEGO. Így született meg Magyarország első és egyetlen LEGO-val foglalkozó appja!

photo 1-4

Először arról kérdeztem Benjámint, hogy miről szól az iKockaMánia és miért készítette.

A LEGO-s hírek és blog szolgáltatásunk is egyedi, egyedül mi foglalkozunk ezzel a LEGO-s cégek közül. Jelenleg ez egy az egyben átkerül az alkalmazásba, a későbbiekben tervezzük, hogy külön bejegyzések megjelennének csak a mobil kiadásban.

A Képek menüpontban egy egyedi galériát találtok meg, ahová folyamatosan, naponta vadásszuk a képeket az internetről, saját adatforrásokkal dolgozunk, figyeljük szinte az összes nemzetközi blogot és híroldalt, és más egyéb trükköket is bevetünk, hogy elsőként tájékoztathassuk a felhasználóinkat az újdonságokról, érdekességekről. A képeknél keressük az egyedi, trükkös, viccess és különleges alkotásokat lehet ez egy monumentális, több százezer kockából álló asztal vagy akár pár tíz kockából álló mestermű. Mindig sikerül valami egyedit, újat, meglepőt vagy vicceset alkotnia az embereknek, és mi ezeket szeretnénk eljuttatni az olvasókhoz. A képeket külön gyűjtjük a mobil alkalmazásunkba, napi 2-3 képként elosztva. Ezekből 1-2 kikerül a Facebook oldalunkra vagy a tumblr, pinterest falunkra is.

photo 2-6 photo 3-3

Gyorsaságunknak hála, nem egyszer sikerült több nemzetközi és jóval régebb óta működő oldalakat megelőznünk. A hazai piacon szinte mindent elsőként közlünk, volt már rá példa, hogy valaki másolt minket, de ez is csak abban erősít bennünket, hogy jó, amit csinálunk. Az alkalmazást eddig több mint 6000-en töltötték le. Annak ellenére, hogy magyar nyelven kommunikálunk, a világ minden tájáról vannak felhasználóink, legtöbben az Egyesült Államokból.

Az alkalmazást használóknak (most is például a Szifon.com-mal együttműködve) egyedi ajánlatokat kínálunk az akciók menüpont alatt, ezeket csak a mobil felhasználóink láthatják.

Nos, aki figyelt az utolsó mondatra, ott van elrejtve, hogy érdemes még a héten letölteni az appot, mivel naponta egyedi akciókat találtok benne! Természetesen az alkalmazás folyamatos fejlesztés alatt áll, így ha van kedvetek, írjatok nekik, mit szeretnétek látni az appban!

[appstore id=”570846344″ country=”HU” style=”custombox1″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment