fbpx Skip to content

Ugyan 1-2 hete már megjelent, de a kiadóval csak most tudtam találkozni, hogy személyesen is elkérjem “Az iPad könyv” címet kapott kiadványukat. Korábban már írtam az iPhone könyvről, ez pedig ugye a “nagy testvér”.

az_ipad_konyv

A tartalom

Ezt a könyvet is komoly fenntartásokkal fogtam a kezemben, mivel több éve én is használok iPadet, azért sok újat már nekem nem mondhat a könyv. De azoknak, akik most vesznek iPadet, kellő információt adhat. E tekintetben hozta az elvártat, sőt, azt kell mondjam, többet is. Én kevésbé mentem volna bele az egyes fejezetekbe, de a szerző szinte tökéletesen végigjárta azt az utat, amit mi már több éve.

Szépen sorban elmagyarázza az alapokat, majd pedig halad mélyebbről mélyebbre. Nem leírásként kell nézni, hanem útmutatóként, tippekkel-trükkökkel vegyítve. Újdonsült vagy már régebbi iPad tulajdonosoknak tökéletesen megfelelő, de akár még 1-2 éves tapasztalattal rendelkező hölgyeknek, uraknak is ajánlanám. Egyébként a szerző a könyv hátoldalán el is mondja, hogy mire számíthatunk:

Ez a könyv nem annyira használati útmutató az iPadhez, hanem inkább egy kedvcsináló ahhoz, hogy kihasználd az eszköz nyújtotta lehetőségeket. Segítség abban, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb felhasználási területeit, így a munkában, a kikapcsolódásban, a szórakozásban és hobbidban is partnered lehessen. Berend Fruzsina

Külalak, felépítés

Ahogy azt egy ilyen könyvnél elvártuk, a külalak teljesen letisztult, a könyv borítója szép szürke, középen a címmel, majd pedig az összes iPad generációval. Belül színes képekkel tűzdelt írásokkal találkozhatunk, illetve a már említett tippeket is külön feltünteti nekünk.

photo

Ami azonban kevésbé tetszik, azok a reklámok, amiket persze megértek, mert nyilván mi is ebből élünk. De ha már reklámokat rakunk egy olyan könyvbe, ami legalább 1-2 évig az olvasó kezében marad, akkor az a reklám 1-2 évig aktuális is kell legyen. Ezt sajnos csak részben sikerült eltalálni. Hogy miért? A kiadvány elején és a végén is találkozhatunk “szakszerű” GSM bolttal és szervizzel. Az első hirdetésnek egyáltalán nincs köze az iPadhez, mivel GSM bolt és magán a reklámon sincs iPad, arról nem is beszélve, hogy nincs weblapjuk és gmail-es emailcímet adtak meg. A másik hasonló reklám a könyv végén van, ott egy speciális Apple szerviz hirdetését találjuk, mely ugyancsak így reklámozza magát: “Minden, ami iPhone és Apple”. De hol van az iPad? Boldogan láttam, hogy nekik már létezik weblapjuk is, azonban az nem működik, hiányos, hasztalan.

Konklúzió

Végeredményben engem a könyv megnyert, mivel a belső tartalom kiváló, Berend Fruzsina tényleg úgy ír az iPadről, hogy az érthető, és úgy gondolom, minden iPad tulajdonosnak tud újat mutatni. Sajnos a hirdetések és az időnként furcsa tördelés viszont sokat rontanak a könyv pozitív megítélésén. A könyv megvásárolható a SzifonStoreban:

Screen Shot 2012-12-17 at 14.42.33

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. A passbook működik az ipadokon?
    Mert a borítón, az iPad minin ott van?


Add a Comment