MapsOpener: Google Maps alapértelmezett térképként

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Néhány napja végre elérhető a Google natív térkép-alkalmazása iOS-készülékekre, azonban az iOS-ben nem lehet alapértelmezetté tenni az alkalmazást. A MapsOpener tweak viszont lehetővé teszi, hogy mégis megadhassuk, hogy az új Google Maps legyen az alap térkép.

A Google a különálló Maps alkalmazás kiadásával az összes iOS6-os felhasználó számára visszaadta a megszokott térképeket egy felújított felület mellett, és néhány új funkcióval. Ezek közül sokak számára az informatívabb térképfelületen túl a legfontosabb talán a tömegközlekedéses útvonaltervezés lehetősége. Ezeknek a funkcióknak a többségét persze Safarin keresztül elérhettük a Google Maps mobilfelületét használva, de az új alkalmazás gyorsabb és több funkcióval rendelkezik, mint a mobilfelület.

Google Maps - Transit & Food
 • Google Maps - Transit & Food
 • Méret: 225.73 MB | Verzió: 5.86
 • Ár: Ingyenes | Értékelés:

Jailbreakelt készülékeket használók számára a MapsOpener tweak teszi lehetővé azt, hogy a Google alkalmazása legyen ismét az alapértelmezett az Apple térképe helyett. A tweak telepítése után ha kapunk például egy Google Maps-ra mutató linket, akkor az is az új alkalmazásban nyílik meg az eddigi Safari és mobilfelület helyett:

A tweak iOS5 esetén is hasznos lehet, hiszen az új app nem csak új felületet kínál, hanem például turn-by-turn navigációt is, ami miatt érdemes lehet a gyári Google Maps appot is lecserélni az újra. Hátránya viszont jelenleg, hogy a névjegyeinkben elmentett címekre rányomva megnyitja ugyan a Google Maps-t, viszont nem keresi meg a térképen az adott címet, de ezt remélhetőleg hamarosan javítják.

Letöltéséhez Cydiában keressünk rá a BigBoss source-on található MapsOpener csomagra, és telepítsük. Amennyiben pedig bármi oknál fogva vissza szeretnénk állítani az eredeti működést, egyszerűen töröljük le a csomagot.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Sziasztok, nem tudtok egy olyan alkalmazást, hogy ha elindítom a “navit” és bejelöli nekem merre mentem, majd elmentem és ha legközelebb is arra szeretnék menni, ugyan azon útvonalon, akkor elnavigáljon?
  Köszönöm

 2. iPhone 4, iOs 6.1.2, evasi0n 1.5.1, Cydia 1.1.8
  Google Maps 1.1 (2013. 03. 05.) MapsOpener 1.2-1
  És nagyon nem működik, mindenhonnan az Apple Mapsot indítja, mintha nem is lenne telepítve.

 3. Viszont, az Apple Maps, ha Budapesten a tömegközlekedést állítom be, indításkor felajánlja a telepített Google Maps, Waze, stb navigációs appokat, és telepítésre például a Navigont. Az iGo-t nem ismeri (úgy tűnik, csak Magyarországon világhírűek),

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!