fbpx Skip to content

Az iOS 6 felhasználók végre fellélegezhetnek. Mától elérhető az új Google Maps alkalmazás, amit az App Store-ból lehet letölteni, természetesen ingyenesen. Várható volt, hogy még idén felkerül az App Store-ba és nem is csalódtunk benne. Nagyon szép, letisztult felületet kapunk, iPhone 5 kijelző kompatibilitással.

 

Telepítés után rögtön megkérdezi, hogy beszeretnék-e jelentkezni a Google felhasználónkkal. Ez azért jó, mert lementhetjük a kedvenc helyeinket, illetve a már lementett térképeinket is tudjuk kezelni. Az új felület menüje a Facebook által bevezetett, és jól bevált oldalsó sávot használja. Tehát jobbról balra elhúzva a térképet kapjuk meg a menüt. Ezt egyébkén jobb oldalt alul 3 pöttyel mutatja is.

 

Például, ha keresünk valamit, rögtön felkínálja a navigációt vagy a tömegközlekedést. Egyelőre ezeket még nem tudtam tesztelni, de tömegközlekedésnél úgy látom, több utat is felajánl. A belső menükben is gyönyörű, letisztult az alkalmazás, egy darab zavaró pixellel sem találkoztam. 🙂

 

Természetesen a térkép megjeleníti a forgalmi adatokat is, illetve ha rábökünk egy-egy megállóra, akkor ott is több információt kapunk, amit elmenthetünk vagy megoszthatunk másokkal. Hang navigációra is képes, de egyelőre még ezt sem teszteltem.

 

Összességében nem csalódtam a Google Maps-ben. Azt kaptuk, amire vártunk, és persze jobb a beépített Apple térképénél. Mindenkinek ajánlom a letöltését, mert iOS 5.1-től támogatja az összes készüléket! 🙂

[appstore id=”585027354″ country=”HU” style=”custombox1″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

23 Comments

  1. Na, ez fasza, pont a napokban kerestem. Csak az a baj, hogy az Apple sose fogja engedélyezni, hogy a gyári appokat lecserélje az ember és más alapértelmezett alkalmazások legyenek. Térkép helyett a gmaps (bár engem nem érint, mert én jól elvagyok az 5.1-gyel), safari helyett chrome… Lehet, hogy megint eljön a JB ideje, pont az ilyen szarságok miatt…
    Erősen a témába vág (bár a térképhez semmi köze), hogy tud-e valaki ajánlani olyan appot, amiben a névjegyzéket tudom úgy kezelni, hogy a kontaktok csoportosíthatók legyenek (lehetőleg egy kontakt több csoportba is tartozhasson), és ezek egyben kezelhetők, listázhatók? Magyarán, ha van 800 kontaktom és köztük 20 valamilyen cég munkatársai, akkor ezek külön is kilistázhatók legyenek?

  2. Semmit nem ér ha nem állítható be nativ térképnek. Nekem is megfelel az 5.1.1.

  3. Megkaptuk amit akartunk, de a scrollozas kb tipikus android feeling.

  4. @before ezt meg tudod tenni a kontaktok.app al is. Lehet letrehozni csoportokat..

  5. és a street view hol marad ? vagy lehet en vagyok a hulye de nem tudom bekapcsolni hogy ne felulnezetbe mutassa a utat hanem mintha ottlennék … asszem igy hivjak azt ?!

  6. @mazsi1911: Hogyan? már régebben is kerestem, most is belenéztem, de nem látom még nyomát se ennek…

  7. @diario: ha pl rákerel h: new york és a kérenyő alját felhúzod ott van hogy street view vagy ha leszúrsz egy “gombostűt” akkor is hasonlóan tudod előhozni.

  8. Ez várható volt . Talán kicsit sztem elkéstek a megjelenéssel és nincs benne semmi újdonság 🙁

  9. Sziasztok mit hallotatok a dream jb ről?

  10. Nagyon jó, kér, hogy ha navigálni szeretnék, akkor csak ezt a progit nem tudom kiválasztani, vagyis előhívja a böngészős változatot, nem is értem.

  11. @Jimny:thx

  12. @attilafree: ehhez felesleges pass-t telepíteni, mert csak a pass hátoldalán megadott webcímeket kell elmenteni könyvjelzőnek. cserébe viszont követhető, hogy használod a pass-t.

  13. @imot886: haha Elixir 🙂 én is pont erre kerestem rá mikor leszedtem és nekem se dobott találatot 😀

  14. @hegyi: 😀

  15. Nekem nem indul el.Valami ötlet?

  16. Közel sincs annyi info benne, mint az eddig használt Google Maps-ben. Most néztem össze. Még az utcánkat sem mutatja egyirányúnak. Ez eddig nem volt probléma neki. 🙁 Szép-szép, de csak marketing fogás semmi más.

  17. Nekem ha a Maps menüpontra kattintok, csak azt adja fel: Ti visit My maps and starred places please visit upgrade to Pro version? Ha az Ok a választás, megvehetem a Pro verzót, ha a Cancel, nem ad fel térképet. Most törlöm a fenébe az egészet.

  18. @baggins: ezt mi írja neked? mert a Google Maps app nem írhat ilyet, abból nincs pro/fizetős verzió. te valami átverős dologba sikerült belefuss.

  19. @Jadeye:
    Igazad van, egy másik appot töltöttem le véletlenül. Mentségemre szolgáljon, hogy ugyanes a neve, és nagyon hasonló az ikonja, és ez is az App Store-ban van, és alapban free.

  20. @baggins: az szép… akkor ez egy újabb átverés. sajnos az ilyenekből kezd egyre több lenni, ahogyan múltkor írtuk is ugye a különféle jailbreakes kiegészítők App Store-os megjelenése kapcsán.


Add a Comment