fbpx Skip to content

A Caret egy okos telefonköny alkalmazás, melynek használatával átvehetjük az irányítást bejövő hívásaink felett, megkímélve magunkat és a minket hívókat is a rosszkor érkező hívások okozta kellemetlenségektől. Röviden összefoglalva, a Caret válasz nem fogadott hívásainkra.

A Caret alkalmazás személyreszabott státusz-információt rendel a mobil és vezetékes telefonokhoz, melyből a hívó felek előre tájékoztatást kapnak arról, hogy mikor és hol a legalkalmasabb egy telefonhívás. Ezzel a hívott és hívó fél egyaránt pénzt és időt spórol meg. Az app felhasználói egyszerre több telefonszámhoz tudnak státusz-információt rendelni, melyek egyetlen helyről kényelmesen beállíthatóak. A telefonszámok között egy egyszerű érintéssel lapozhatunk.

  

Vess egy egyszerű pillantást a Caret telefonkönyvére és azonnal részletes információkat kapsz a kontakjaidról, opcionálisan a helyzetükről, és arról, milyen irányban és milyen messze vannak éppen. A megszokott információkon kívül tájékoztatást kaphatsz arról, hogy az adott kontakt mely időzónában tartózkodik és ott jelenleg milyen az időjárás. Családtagjaid, hozzátartozóid és üzleti partnereid valós idejű információt kaphatnak arról, mikor érkezett meg a repülőjáratod, mikor értél biztonságosan az irodába vagy az iskolába, anélkül hogy fel kellene hívniuk, vagy üzenetet kellene küldeniük.

 

Felmerül a kérdés, mennyire felhasználóbarát, ha mindezt kézzel kell beállítani. A Caret megoldása funkciók folyamatosan bővülő tárháza, mely automatikusan frissíti a státusz-információdat. Telefonhívásaid közben automatikusan elfoglaltra állítja a státuszodat, megkímélve ezzel téged a “mindenki egyszerre próbál hívni” bosszantó jelenségétől. Mindez a hívó feleket is megkíméli attól, hogy a hangpostáddal fogócskázzanak. Okostelefonjaink hajlamosak hamar lemerülni. A Caret tájékoztatja ismerőseidet a merülő akkumulátorodról, így csak különösen fontos esetben fognak keresni.

Mindezek mellett anélkül is beállíthatod a státuszodat, hogy hozzáérnél a telefon érintőképernyőjéhez. Egyszerűen tedd a telefonodat kijelzővel lefele fordítva és státuszod automatikusan elfoglaltra vált. Megbeszéléseid végén, vagy reggeli ébredést követően egyszerűen fordítsd telefonodat kijelzővel felfelé jelezve, hogy most elérhető vagy telefonon.

 

A Caret használatával opcionálisan szinkronizálhatod státusz-információd Google® vagy Microsoft® Exchange naptárakkal. Amellett, hogy naptárbejegyzéseid idejére automatikusan elfoglalttá vált a státuszod, opcionálisan részletes információkat is megoszthatsz naptárbejegyzéseidről. Ismerőseid így tájékoztatást kapnak arról, hogy jelenleg miért nem vagy elérhető és mikor leszel legközelebb az.

A Caret alkalmazásban kitüntetett szerepet kap a személyiségi jogok védelme. Egy egyszerű kapcsolóval akár kontaktonként egyesével is beállíthatod, kivel osztod meg státusz-információdat és kivel nem. Amennyiben egy kontaktoddal megosztod a státusz-információdat, ismerősöd azonnal hozzáfér ahhoz. Ennek mindössze az a feltétele, hogy a telefonszámod benne legyen az ismerősöd telefonkönyvében és az ismerős is használja a Caret alkalmazást. Fordított irányban az ismerős státusz-információja egészen addig nem hozzáférhető a számodra, amíg az ismerős is meg nem osztja a státusz-információt veled. Ezek az engedélyek bármikor, akár ideiglenesen is visszavonhatóak. A felhasználók személyiségi jogait tiszteletben tartják, és a telefonkönyvek tartalmát nem továbbítják a hálózaton keresztül.

Hogyan fogjak hozzá?

Egyszerűen add hozzá telefonszámodat az alkalmazáshoz, hogy lehetőséged nyíljon mobil és vezetékes telefonszámaidhoz személyre szabott státusz-információt nyújtani. A telefonszám megadásához szükséges annak egyszeri visszaigazolása. Ehhez a rendszer felhívja az adott telefonszámot, majd az alkalmazás által megadott kétjegyű kódot üsd be a telefonhívás során. Az ellenőrző hívás befejezésével készen is áll, hogy átvegye az irányítást bejövő hívásaid felett. A legjobb pedig az egészben az, hogy a szolgáltatás igénybevételéhez nem szükséges jelszót megjegyezned.

A Caret alkalmazás ingyenesen tölthető le az App Store-ból (http://caret.co/ios/), és elérhető facebook alkalmazásként is. Világszerte használható mobil és vezetékes telefonszámokkal egyaránt.

[appstore id=”504689789″ country=”HU” style=”custombox1″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

25 Comments

  1. Tök jó! De ha Magyar fejlesztés mi a faszért nincs benne Magyar nyelv?

  2. neten át küldi az infót?

  3. @pityu: Igen.

  4. @mikey™: Köszi az észrevételt, a több-nyelvűsítésen még dolgozunk.

  5. Igen, én is használnám ha magyar lenne. Így felejtős sajna…

  6. Nem ertem ezt a nyöszörgest allandoan…
    Azert mert egy app magyar meg celozhat meg nagyobb közönseget angolul, ami ugye vilagnyelv.. az utolso indiai is tud angolul, meg sok magyar is.. Szerintem jo kis app, igy ahogy van.

  7. @mikey™: Hát ez már csak így szokott menni. Nevetségesek a magyar fejlesztők. (Tisztelet a kivételnek)

    @roLLka: Érdekes, a külföldi (nem angol anyanyelvű) appok fejlesztői még akkor is képesek az anyanyelvükre lefordítani az alkalmazást, ha csak egy kis pár (vagy egy) személyes Indie fejlesztőkről van szó.

  8. @fleshman: gondolj bele abba, hogy a jailbreakelők elég nagy része kizárólag a warez lehetősége miatt töri fel a készülékét, és még 200Ft-os alkalmazásokat sem hajlandóak megvenni. minek strapálja magát akkor a magyar fejlesztő, ha úgyis ellopják a befektetett idejét és semmibe veszik a munkáját?

    oké, adja ingyen, és a prémium funkciókat meg pénzért. de az meg szintén nem jó, mert arra meg kitalálták az iAP törést múltkor.

    ameddig a vásárlási kultúra ennyire a warez felé hajlik, addig ne legyenek illúzióid, jellemzően nem éri meg a magyar piacra fejleszteni. másrészt meg egy többnyelvű alkalmazás fejlesztése azért nem csak pár kattintással több.

  9. @Jadeye: Tisztába vagyok vele hogy pusztán a magyar piacra való fejlesztés nem nyereséges, de amennyivben az elejétől megfelelően használták az NSLocalizedStringeket akkor nem hiszem hogy komolyabb gondot okozna egy újabb string fájl kitöltése, főleg ha nem csak fejlesztőkből áll a team.

    Mind1, ők legalább dolgoznak a dolgon, míg a többi magyar fejlesztő meg tesz a fejünkre, azt csodálkoznak hogy még én se nagyon vásárolok tőlük, pedig már vagy 200 eurót belevertem a storeba az elmúlt 2 évben…igaz csak kis címletekbe :))

  10. @fleshman: Dehát minek? Most ezek szavak, ha valaki nem tud megérteni egy szót vagy kifejezést ezt egy szótárral vagy google fordítóval vagy ismerőssel aki ért angolul megteheti. A hibaüzenetek nagy részére angolul kell rákeresni mert úgy találsz rendes megoldást. Magyarul teljesen felesleges ezen idegeskedni.
    A többit @Jadeye kifejtette neked.

  11. @hSn0wQ: Jó, akkor majd megmondom édesanyámnak hogy a 100.000Ft iPad minijén lépkedjen át a szótárba és pötyögjön be minden szót, csak mert a kedves fonfitársak egy napnyi munkát sem képesek ráfordítani az ilyen egyszerű és alapvető feladatra, mint az anyanyelvükre való lokalizálás.
    Mert ha kevés a szöveg akkor minek lokalizálni, úgyis elboldogul a paraszt, ha meg sok a szöveg akkor nem éri meg, oldja meg a paraszt, ugye?

  12. @fleshman: A paraszt nem vesz icuccot mert hülyeségnek tartja.

    Pont azt írta le @Jadeye, hogy nem éri meg magyar fejlesztőként az appstore-ba ios appot fejleszteni. Így igen kevés magyar ios app van az appstoreban, ebből az következik, hogy édesanyád a 100.000 ft-s ipad minijén át fog lépkedni a szótárba, ha akarja azt kezelni.

    Értem én, hogy a “szemét” magyar fejlesztő nem fordította le magyarra az appját és, hogy ez mekkora nagy baj, de kár ezen így felkapni a vizet. Egyébként is a mai világban aminek ilyen ipad minik az alapjai ott aki bármilyen elektronikus cuccot vesz az tud alap szinten angolul. Tud ilyen szavakat, hogy start meg confirm meg ilyen hülyeségek mert ezek lassan már egy kenyérpirító kezeléséhez is kellenek.

  13. Az azért mégis nevetséges,hogy egy magyar fejlesztésü app-ba pont a magyar nyelv nincs benne. Igy kell ezt csináni fiúk,a saját fejünkre kell sz@rni.

  14. @billiboyy: De nem szarnak rá. Hiszen a 4. h.sz.-ben jelezték, hogy dolgoznak rajta. Most ez komolyan ennyire elsődleges dolog? Jó céllal készült az app és nem valami hülyeség tehát ez nem lehet gond, a cikket nem olvastam el teljesen, de úgy láttam, hogy az app teljesen ingyenes és akkor ezen akadunk fenn, hogy nincs benne magyar nyelv? Biztos én gondolkodok rosszul, de ez elég abszurd vagy tévedek?

  15. Pont ezért nem értem miért jöttök itt a magyarázatokkal, hogy hát így a warez, meg úgy a warez, meg nem éri meg fejleszteni, mert ellopják. Egy ingyenes appon mit lopnak el? 😀 Jó ez a sablon duma, meg lehet ezt nyomatni, hogy persze minden programot inkább lelopnak, mint megvesznek a magyarok, de itt nem igazán áll meg magyarázatként…

    Amúgy ez az app mire jó? Mármint úgy komolyan. Mert a barátaim megtalálására ott a friends, (androidos barátokra a latitude), ha nem akarok hívást fogadni ott a ne zavarj mód, ami nem visz adatforgalmat és nem meríti a telefont. Ugyanígy ha merülőben van a telefon a progi további internet és aksi használattal közli mindenkivel, hogy merülök. Remek.
    A fel/le fordítgatást még lehetne feature-nek nevezni, de ha épp megyek az utcán és a telefon a zsebemben van fejjel lefelé és ide-oda dől, akkor a program kapcsolgatja az állapotom vajon?
    No meg ha csak azoknál működik akiknek szintén fennvan, akkor semmivel se léptünk előrébb a Viber szintjénél, ami szintén jelszó meg minden nélkül megy, ingyenes telefon, sms stb, és lényegesen elterjedtebb alkalmazás.
    Másrészt nem tudom hogyan lett ez a megosztjuk üzleti partnereinkkel a helyzetünket, állapotunkat, naptárunkat dolog átgondolva, de szerintem senki sincs az üzleti partnereivel olyan közeli viszonyban, hogy ezeket az orrára kösse. Pláne nem azzal kezdek egy tárgyalást, hogy és akkor most mindenki telepítse fel ezt a programot, hogy kövessük egymást. Max a barátaimnak, de ők meg már úgyis ott vannak friends-en, meg egy imessaggel/facetimeal bármikor megtudom mivan velük mindenféle plusz app nélkül. És akkor vissza is jutottunk az egész elejére. Mire is jó ez az app egyáltalán?

  16. Jecy
    Nagyon jó kérdés amit fel tettel én nem tudok angolul es a levezetesed egyszerű es érthető így torkon is mert minek de annyit hogy aki magyar fejlesztő annyi hazafiassag legyen benne hogy magyarul is tudjon az app nem kell mindenbe a nyugat fele menni ezért tartunk ott ahol tart Magyarország csak nézd az USA vagy közelebbit mondok a horvátokat aki volt kinn es bement egy nagyobb boltba vagy hallgatott ott rádiót az tudja miről beszélek

  17. Ja meg annyi hogy USA számon kell bereggelni akkor legalább magyar lenne ez is érdekes

  18. @vetzl: +1
    @hSn0wQ: A paraszt jelen esetben egy átlaguser, és bármit mondasz, rohadt nagy arányba használnak almás terméket az átlaguserek.
    De te még mindig nem érted miről van szó, csak a pénz meg a minek.
    Hallottál már arról amikor emberek a szabadidejükben fordítanak?
    Nah pont ez a hazafiasság hiányzik az itthoni fejlesztők nagyrészéből, meg amint látom belőled is.

  19. Akkor én is paraszt vagyok de Magyar!!!!!!

  20. 😀 Már hazafiatlansággal vádoltok? Hát ez nagyon nagy! 🙂 Nem vagyok igazi magyar mert nem támogatom, hogy appokat fordítsanak (hozzá kell tegyem csak az appokkal meg talán néhány os-sel vagyok így, bármi más esetben támogatom a dolgot). Na szép. 🙂

  21. A nyelven kivul masik dolog az, hogy a cucc csak akkor er valami, ha mindenki ezt hasznalja. Az hogy egy atlagos 100-200 elemes telefonkonyvben 3 embernel fen tvan, sokat nem oszt nem szoroz…ergo semmi ertelme.

  22. Kornfeld egy szép magyar név.

  23. Nekem a program regisztráció végén kaptam egy USA hívást és egy női hang szólt bele. Szólintgatott, hogy HALLO, HALLO. Letettem 🙂 Most akkor ilyenkor mi a helyzet?

  24. HSn0wQ
    Én nem rad gondoltam hanem aki fejleszt tudod akinek nem inge nem veszi magára

  25. @vetzl: Én @fleshman-re gondoltam első sorban. 😉


Add a Comment