fbpx Skip to content

Az Apple az iPhone-okat kizárólag fekete és fehér színben dobta piacra, miközben az iPod Touch esetén már 6 különböző szín közül is választhatunk – igaz, a fekete előlapú készülék csak fekete készülékházzal együtt kapható, a többi szín pedig csak fehér előlappal.

Erre kínál megoldást az iMore.com egyik szerkesztője, Allyson Kazmucha, valamint a DropPod egyesült államokbeli szervize által közös erővel létrehozott új szolgáltatás. iOS-készülékeink átszínezése fekete-fehérről nem újkeletű dolog, ám a fent említett páros által kínált módszer alapvetően tér el a hagyományos, tokokkal és fóliákkal megvalósított átalakítástól.

Az újfajta metódus – legalábbis e sorok írói szerint – sokkal elegánsabb. Nem igényel semmiféle ragasztgatást, mivel a színeket közvetlenül anodizálással érik el, nanométeres nagyságrendű oxidréteggel. Ennek köszönhetően gyakorlatilag semmilyen méretnövekedést nem tapasztalunk a készüléken, és annak sem áll fenn a veszélye, hogy lejön az újdonsült díszítés. A technológiának hála a bevonat a készülékházon az eredetinél is karcolás- és ütésállóbb – ez főleg azoknak jöhet jól, akik iPhone 5 eszközükön találtak karcolódásnyomokat, ráadásul a folyamat ezeket a karcokat is beszínezi.

Ehhez a saját készülékünket kell elküldeni, hiszen az eredeti hátlapot és gombokat színezik meg, tehát nem külső alkatrészekkel építik azt át.

Fontos megjegyezni, hogy a procedúra a garancia elvesztésével jár, mint bármilyen más nemhivatalos módosítás. Az AnoStyle egyébként megrendelhető interneten keresztül; a kivitelezéshez természetesen a készülék postára adása szükséges. Az USA-n belül a feladó elvileg körülbelül egy héten belül vissza is kapja az átszínezett iPhone-t vagy iPad minit.

A szolgáltatás más országokban egyelőre nem érhető el, de ha épp Amerikában tartózkodunk, és van rá időnk, és kibírjuk azt az időt a készülékünk nélkül, valamint a garanciát sem bánjuk, akkor már csak meg kell rendelnünk a szolgáltatást, és postáznunk az eszközt a megadott címre, vagy leadni az egyik boltjukban, és várni.

Egy iPhone 5 átszínezése 249 dollárba (~55.000Ft), míg egy iPad mini esetén ugyanez 299 dollárba (~66.000Ft) kerül, amihez még hozzáadódhat a visszapostázás költsége is. Egyáltalán nem olcsó dolog, pláne a garancia elvesztése mellett.

[poll id=74]

[poll id=73]

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. Ekkora méreteket kb. 2000Ft-ért eloxálják. Beszéljünk már olyan nyelven amit a köznép is megért “anodizálás” marha különleges technika, kb, 10 éve alkalmazzák mindenféle aluminium felület színezésére…

    Ezen röhögtem még egy jót:
    “A technológiának hála a bevonat a készülékházon az eredetinél is karcolás- és ütésállóbb ”

    ÜTÉSÁLLÓBB!!!

    Ezt a parasztvakítást….

  2. @kistrojak: én nem értek az eloxáláshoz, de amit találtam róla a neten, ott írtak olyat, hogy keményít is a felületen, így az ütődéstől nem fog olyan valószínűséggel megkopni, mint anélkül. nem erről volna itt is szó?

  3. Es mi a rakert ez ennyire draga ?? Pfff

  4. Azért ennyire drága mert az iphone aluminium kerete nagyon bonyolult és ahova nem mehet elox, pl. csavarlyukakba oda kell nekik egy ideiglenes tömítést belerakniuk, meg ezt nem lehet visszavonni, nem lehet lecsiszolni mivel ott az apple logo, ezért laboratoriumi körülmények között kell eloxálni hogy az a felület tiszta és foltmentes legyen.
    Az előkészítés napokig is tarthat, de maga a folyamat nem tarthat tovább 10 másodpercnél.

    Fos egy meló lehet.

    A felület nem lesz keményebb, nem lesz karcállóbb, nem fogja jobban elviselni az ütéseket. Egyszerűen ritka és szép lesz. Nekem is tetszene, elnézegetném. Ha magyarországon vállalná valaki úgy hogy a garancia megmaradna (adna hozzá komplett színezett házat és szakszerűen szerelné át, akkor áldoznék rá 30-40 ezret is. De az hogy elküldjem a drága szifonomat egy totál ismeretlen cégnek a világ másik oldalára kisérletezni… ÁÁÁÁ soha…

    Kistrojak

  5. @kistrojak: Azt megkérdezhetem, hogy miért nem mehet a csavarlyukba elox pl.?

  6. @kistrojak:

    Elárulom, nem 10, hanem legalább 40-50 éve létezik az eloxálás, mint felületkezelő eljárás.
    Igen, “keményíti” a felületet, ellenálóbbá teszi karcokkal, egyéb kopásokkal szemben is.
    Nem szabad elfelejteni, hogy az ipari eloxálás, amit Mo-n csinálnak messze nem egyezik meg egy rendes dekorációs eloxálással. Az első jobb esetben 20 mikron a vastagság(de inkább csak 12-15 szokott lenni az ár miatt), míg a másik esetben ennek a 2-3 szorosa, és hibátlannak kell lennie, nem lehet folt, nem lehet Si kristályosodás a felületen, semmi. Ez kerül sokba.

    Emellett az árat értelemszerűen befolyásolja, hogy mennyiért hajlandóak a felhasználók megvenni. A jó vállalkozó pedig annyiért adja el, amennyit a piac még hajlandó adni érte,

  7. A gazdagok elmebaja. No comment…


Add a Comment