fbpx Skip to content

Mivel a repülő szerkentyűk mindig is érdekeltek, ezért örömmel fogadtam, amikor a SzifonStore-tól tesztelésre megkaptam az i-Heli-t, az iPhone-nal irányítható helikoptert.

A tetszetős csomag elég sok mindent tartalmaz:

  • ugye magát a helikoptert,
  • az infrás távirányítót,
  • 6 db kilőhető rakétát,
  • 1 db USB töltőkábelt,
  • tartalék rotorlapátokat,
  • 2 db céltáblát,
  • és a használati utasítást.

De mit is tud ez a helikopter?

Az infrás távirányítót a telefon fülhallgató kimenetébe csatlakoztatva tudjuk a helikoptert irányítani. (A Használati utasítás egyértelmű, könnyen üzembe lehet helyezni a helikoptert)

Először mind a távirányítót, mind a helikoptert USB-n keresztül fel kell tölteni. Amíg a töltés tart, addig az App Store-ból töltsük le a telefonunkra az ingyenes udirc-pro nevű alkalmazást, mivel ezzel tudjuk irányítani a helit. Egyébként a töltési idő nem vészes, 45 perc alatt feltölthető mindkettő.

[appstore id=”503553035″ country=”HU” style=”custombox1″]

Ha készen állunk, töltsük be a rakétákat a helikopterbe és indítsuk el az alkalmazást, majd kapcsoljuk be a helit. Ha infrán keresztül egymásra találnak, a gép alján a fény folyamatosan világítani fog. Az appban kapcsoljunk át On-ra és kezdődhet a móka.

Telefonunkon a következő képet láthatjuk:

A bal oldali csúszka szolgál a gép magasságának szabályozására, a jobb oldali pedig a forgásra és az oldalirányú repülésre. Mivel a program ki tudja használni a telóban lévő giroszkópot, ezért akár a telefon döntögetésével is irányíthatjuk a helikoptert.

Maga a repülés is jó móka, de a rakéták kilövése és a célba találása ad igazi sikerélményt. A rakétákat a képernyő tetején lévő balra és jobbra néző rakéta ikonokkal tudjuk kilőni. Csak a kihelyezett céltáblákra szabad célozni, más emberre vagy állatra nem! Célszerűbb a szabadban használni, így nem megy neki sem a plafonnak, sem valamilyen bútordarabnak. A repülési távolság kb. 10 méter.

[youtube http://youtube.com/watch?v=G5sUukTj0RM]

Aki profi, az a Mode kapcsolóval átválthat kezdőből Mester módba, itt jóval finomabb mozgásokkal kell irányítani a gépet.

A gyári leírás szerint 6-8 perc repülési időt bír az akksi, de én már hoztam ki belőle 15-20 percet is. Ugyan a kitben megtalálhatóak tartalék rotorlapátok is, azonban a gép nagyon strapabíró. Nálam jó néhányszor igen komoly zuhanást élt meg, de sem a lapátok, sem a gép alján lévő kerekek nem sérültek meg.

A helikopter nagyon jó szórakozást kínál, nem csak a gyerekeknek, hanem a második gyerekkorukat élő felnőtteknek is.

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. eskü megvenném, ha nem 10 percet bírna az akksi… a 15 perc sem valami nagy durranás :/

  2. @szeka: ez minden ilyen akkus helikopternél nagyjából átlagos időnek minősül.

  3. Tartalék alkatrészeket honnan lehet hozzá rendelni pl. Rotorlapátok stb…? Köszönöm

  4. Tartalék alkatrészeket honnan lehet hozzá rendelni pl. Rotorlapátok stb…?

  5. Szerintem a legtöbb modellboltban vannak hozzá alkatrészek.


Add a Comment