fbpx Skip to content

Ahogyan azt twitteren és facebookon, valamint az oldal tetején a gyorshírek sávban is írtuk, az Apple kiadta az iTunes 11-es verzióját. Jelenleg a szoftverfrissítés menüpontok használatával telepíthető a szoftver legújabb verziója, az Apple honlapja még nem frissült, onnan továbbra is a 10.7-es változatot lehet elérni.

Hello iTunes 11!

Korábbi cikkünkből idéznék röviden, hogy mit is várhatunk a legújabb verziótól, csak így ízelítőként, hiszen mostmár mindenki megismerkedhet személyesen is az új jövevénnyel.

Ahogyan az OS X, úgy az iTunes is kezd iOS-es formát ölteni. Az iTunes 11 leginkább az iPaden lévő zenelejátszóra emlékeztet minket. Többek között új albumnézetet kaptunk, ami komoly változás, mostmár az albumokra kattintva iOS mappa-szerűen láthatjuk a számokat:

Jól látszik, hogy egyetlen kattintással simán lépkedhetünk a számok között, és komoly hangsúlyt fektettek abba is, hogy lássuk, miket vásároltunk már meg, vagy mi tetszett az embereknek a legjobban, és mi van fent az iCloudban.

A Genius részt, vagyis a nekünk szánt tartalmakat is szépen tárja elénk az iTunes 11. Ha rákattintunk az “In The Store” menüpontra, rögtön megkapjuk a legfrissebb toplistákat, illetve a hasonló számokat. Mivel ez egy teljesen új rendszer, megkapjuk a háttérben való zenelejátszást is böngészéskor. Tehát míg amikor korábban belehallgattunk egy számba, és nem tudtunk elnavigálni, addig az iTunes 11-ben ez már lehetséges.

Frissült az iTunes “mini” nézete is: már kereshetünk egyszerre dalokat, miközben a jelenlegit hallgatjuk, illetve lett egyfajta “timeline” is, amivel a korábban hallgatott zenékben tudunk tallózni.

Érdemes még megjegyezni, hogy az iTunes 11 is majd a közösség irányába fog fejlődni. Tehát az előadók feltölthetnek majd képeket, videókat, posztolhatnak új információkat 1-1 lemezről. Tehát az eredeti Ping szolgáltatás teljesen beépül az iTunes 11-be, sokkal interaktívabb lesz.

Letöltés

Az iTunes legfrissebb verziója OS X esetén a Szoftverfrissítés menüpontból, vagy Windows esetén az Apple Software Update alkalmazásból telepíthető jelenleg, mert az Apple honlapját még nem frissítették.

Egyúttal érdemes lehet lementeni a 10.7-es telepítőjét, hátha valakinek nem tetszene a 11-es:

Időközben frissült az Apple honlapja, már onnan is letölthető az új változat.

Arról egyelőre nincs információ, hogy jailbreak esetén okoz-e bármi problémát, de az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a korábbiak esetén semmi gond nem volt, így feltételezhető, hogy most sem lesz. Aki biztosra akar menni, az egyelőre ne frissítsen.

Olvasd el a hozzászólásokat is

63 Comments

  1. rohadt gyors lett a régihez képest (4 magos iMac, ssd-vel, 10.8.3 beta-val)
    kattintás, 1mp múlva mehetnek a zenék, pedig 200gb fölötti library-m van (library hdd-n ráadásul)
    itt is bedobom, hátha valakinek aktuális
    legutolsó jailbreakelhető iOS-es ATV2 + a mai napon kijött Remote 3.0 -> csatlakozás után resetel az ATV, a remote meg újraconnectálna, ami nyilván nem sikerül neki, mivel az ATV még csak indulgat.
    restartok megvoltak mindkét eszközön.

  2. @boss1337: Apple TV-hez elvileg szintén jött szoftverfrissítés.

  3. csak a JB miatt az nálam egyelőre offos. tegyem vissza a régi Remoteot addig szerinted? köszi!

  4. régivel jó (2.4), szóval aki JB-elt ATV-vel nyomul, ne frissítsen az új Remote-ra

  5. viszont még egy féloff kérdés:
    akinek ATV-je van, és Remoteot használ, viszont nem JB-el, megnézné, hogy a Podcastokat kezeli-e már az új Remote? vicc, hogy különszedték az Music és Podcast appokat, de a Remote nem látja a Podcastokat természetesen… (legalábbis eddig nem látta, az új meg nálam szar)

  6. Pöpec.

  7. Hali! Egy iTunes problémára keresem a megoldást. Amikor elindítom Pc-n (Win7) a progit, minden netet használó app lelassul (Chrome, uTorrent) plusz sem a Store sem a Genius nem kapcsolódik mintha rossz lenne a jelszó (de az jó). Valakinek ötlet h mi lehet a baj?

  8. Undorító ez a fóliázás dolog, inkább tartsátok zokniban….

  9. Nekem tetszik pont ideje volt egy ilyen frissítésnek

  10. @fleshman: Azt hiszem ezt most elb@sztam 🙂

  11. @fleshman: te miről beszélsz bocs de nem értem.

  12. @szorian: rossz cikkhez kommentelt 😉

  13. Így mar értem

  14. Sziasztok!
    Most telepítettem újra a Win7-et és feltettem az új iTunes-t, de mindig azt a hibaüzenetet kapom, hogy : “Az iTunes nem tudott csatlakozni ehhez az iPhone-hoz. Ismeretlen hiba lépett fel (0xE8000012)”
    Felraktam régebbi iTunes-t is, azzal is ugyanez a probléma. Win-en minden frissítés fent van.
    Mit kell még tennem? Lécci segítsen valaki!
    Köszönöm és bocsi az offért!!!!!

  15. @ecology_83: indítsd újra az iPhone-t.

  16. Megtettem, de ugyanez most is, viszont most érdekes módon megint van frissítés Win-re (180Mb) lehet ezután már minden ok lesz?
    Köszi a választ!!!!

  17. Transver purchases, azt hogyan kell csinalni?! Itunes match nem mukodik, ezt a transfer purchasest sehol nem talalom… Ha valaki tudna segiteni megkoszonnem. Koszi

  18. Transfer esetleg, és azt sehogy se kell csinálni, mert tök automatikus, csak rá kell nyomni, hogy oké és már csinálja is.

  19. Üdv!

    Olyan kérdésem lenne, hogy hol tudom most egyesével a zenéket hozzáadni a telefonomhoz?

  20. Kérdés:
    upedateltem. van itthon egy media szerverem (igazából egy synology nas, de ezt a funkciót látja épp el). Réginél semmi gond nemvolt, megosztott könyvtárakban ottvolt minden zeném, filmem. Ezzel a frissítéssel viszont minden zene eltűnt és csak a filmeket mutatja és az istennek se jövök rá, hol a hiba… Valaki nem tud valami okos beállítást rá?

  21. hopp, találtam egy érdekes megoldást. Ha a sidebar-t előhozom és ugy nyomok a megosztott szerverre, akkor kijönnek a zenék is, majd ha becsukom a sidebar-t akkor már a balfelső legördülő menüben is ott vannak a zenék. Viszont ha kilépek a programból, majd vissza, akkor már megint nincsenek ott és csak ha a sidebar-os mókát megint végigcsinálom, akkor lesznek megint ott.
    Ez így elég érdekes…

  22. Sziasztok,tudom már illő lenne tudnom,de nem minden nap csinálja az ember az ilyet…
    Tehát uj win(7)-teló rádug-Itunes felismer…és mit kell csinálni (nyomni),hogy a telón fent maradjanak az appok (és úgy minden) és az Itunes átmásoljon a telóROL?
    Előre is köszönöm!!!

  23. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a kereső a jobb felső sarokban, illetve a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a linkelt cikknél tedd fel a kérdésed!)

  24. Boss1337: Neked milyen esetben resetel az ATV? Nekem is JB-elve van (5.0.2) es iPhone 5-ön en is frissítettem Remote 3.0-ra de pl. vezérelni hibátlanul tudom az ATV-t.
    Köszi. 🙂

  25. arra esetleg rájött már valaki, hogy hogy lehet a sorrendet változtatni? pl én szeretném ha a összes előadónál az albumok nem abc szerint hanem év szerint lenne! köszi

  26. @RKG: hoppá, meg is találtam, pedig eskü már vagy 20 perce nézem 😀
    akit érdekel:
    – ha el van tüntetve a menüsor (file edit stb) akkor nyomj ALT-ot
    – view –> view option (ctrl+j) és ott ki lehet választani ^^

  27. @Jecy: Igen automatikusan kene csinalnia, minden eszkozon be van jelolve, h szedje le az ujonnan telepitett alkalmazasokat, de nem teszi… KOrabbi itunesokban, eszkozre kattintva jobb egerrel, volt ott a transfer purchases, de most nem lehet jobb egerrel rakattintani… Azert kosz a segitseget 😀

  28. @iGor: de lehet. a bal oldalsáv probléma nélkül visszakapcsolható a View (Nézet) menüben.

  29. @Jadeye: Oriasi! Ha nem neztem at 5szor az egesz menusavot akkor eccer se,. talan nem ejjel3kor kellett volna csinalni melo utan… 🙂 Koszonom.

  30. Sziasztok!

    Volna egy kérdésem a témával kapcsolatban:
    Nem tudom, hogy ez most valami bazinagy hiba, vagy mi…

    Win 7-es alá töltöttem le tegnap az új iTunes-t. Eddigi verzióknál a 3GS-mel való szinkronizálás remekül működött. Mai nap folyamán szerettem volna hozzáadni még 5-6 számot a kb 260 számból álló állományomhoz (ami az iphone-on található), így szokás szerint kipipáltam a friss zenéket és szinkronizáltam..
    Mikor pár perc múlva kész lett a művelettel a telefonon a számok közt böngészve nem találtam meg az új zenéket. Még tegnap este cseréltem le néhány borítót és szinkron után azok sem változtak…
    Később gondoltam egyet és kiszedtem az összes pipát a számok elöl, így a zeneszámok mérete is leredukálódott nullára. Aztán megint szinkron és mikor kész lett megint minden a régi a készüléken…Akár mit teszek, semmi sem változik..
    Na ez meg hogy?!?!?!?!
    Más találkozott-e ilyesmivel???

  31. Hali!

    Valaki próbálta már az új Remote.app-al használni? Nekem az istennek se jön össze. Sem saját megosztással,sem pedig itunes könyvtár hozzá adással. Saját megosztásnál csak annyit ír az app,hogy kapcsoljam be itunes-ban is, ez megtörtént mind a 2 helyen (fájl menü, illetve a beállításokban is). iTunes könyvtár hozzáadásnál pedig nem fogadja el az itunes az app-ban generált kódot (rossz kód). iPhone 4, 6.0.1 tethered JB, iphone restart után is ezt csinálja.

    Ahhoz lehet esetleg köze,hogy Just boot után a teló mindig safe mode-ban indul? Aztán a exit safe mode-restart után működik rendesen, megy minden tökéletesen. Csak nem értem miért safe mode-ban indul eleve.
    Köszi!

  32. Csak nekem qrta szét promo számokkal a library-m a frissítés? Tele van ilyen no name előadók albumaival a library-m, és a jobb sarkukban egy icloud jel, hogy töltsem le. Hogy lehet ezt kilőni, anélkül hogy LMGTF4-t írna még valaki?

  33. @iGor: az eccer,az egyszer!!!

  34. @OliverG: Ezt most komolyan?! Jezus… Tudom, h ugy kell irni, koszonom… 😀

  35. Jó lesz ez, csak még nem jöttem rá…

  36. Nem közvetlenül ide tartozik, de nem találok választ a kérdésemre. Megjelent az iCloud Control Panel 2.1-es változata, ami már kompatibilis Win 8-cal. A könyvjelzőimet akarom szinkronizálni windows és az iphone 4-em között, de sehogy se sikerül. IE 10-et használok, az iPhoneon pedig 6.0.1 van. Esetleg tudna ebben vki segíteni?

  37. Nem baj hogy kiszedtetek a kerdest, de igazabol ilyen szempontbol hasznalhatatlan az oldal, nincs egy rendesen tematizalt problema megoldo forum. Micsoda baromsag hogy a cikkeken belul kell beszelgetni?
    Ezen valtoztathatnatok ha ennyien itt vagyunk.
    Koszi, megkerdezem ott

  38. Nekem pl le sem jon az appletol az itunes… felugrik ablak, hogy file mentese, de semmi sem tortenik 🙂 Keresek valami mirrort…

  39. Chrome alol siman letolti, FF meg se nyikkan. Erdekes.

  40. Másik érdekesség, 64 bitest leszedve az x86 mappába telepíti magát… Hm

  41. miért van az, hogy miután frissítettem az iTunest, az iPad a következő üzit dobja ki felül: Not Charging ?

    Win7, iPad 3, iTunes 11

  42. @Jadeye:

    Biztos kellhet még valakinek:
    Korábban írtam, hogy iPhone csatlakoztatásakor iTunes 0xE8000012 hibával nem ismerte fel a telefont.
    A megoldás annyi, hogy iFile-lal a var/root/library mappán belül a lockdown mappát kell törölni, majd restart.
    Ezzel egyből felismerte a telefont semmi hibával!!! 🙂

    3GS 8Gb 5.1.1 JB

  43. Sziasztok!

    Gondoltam megéri felkelni hajnali 10:45-kor, hogy ezt megírjam. Nem szoktam mocskolni az Apple-t, de ez az itunes az elődjeivel együtt csak bebizonyítja, hogy az apple mennyire bénán oldja meg a személyes adat kezelést.
    A bisztonsági dolgokban már nagyon ott vannak: a dev team 2 éve nem tudott új unlock-ot kiadni egy újabb bb-hez sem ami meg úgy tünt, hogy sikerült az tartott kb 1 hétig.

    A történetem:
    Mivel most minden eszközömet egy kicsit felújítanám azt gondoltam, hogy az itouch 4g-hez most jött el az idő. Nem szokásom az, hogy rászánom az időm és mindenről készítek egy backupot, de most sok fontos dolgot tároltam az eszközön ezért rászántam a hétfő estémet. Ekkor még a régebbi itunes volt felrakva. Lementettem az appjaimat iTools-al stb, stb. Tegnap este gondoltam vissza teszem a touchomat 5.1.1-ről 5.0.1-re (ez is a készülék felújításának a része).SHSH-m meg volt innentől meg mindent csináltam úgy, ahogy kell. (Azért raktam vissza 5.1.1-ről 5.0.1-re a touchom mert 5.1.1-en sokkal többször fagyott meg míg 5.0.1-en több téma és tweak beállítása után sem laggolt.) A downgrade gond nélkül lezajlott úgy 5-10 perc alatt. Aztán nyílván jailbreakeltem. Ezután vissza kellett raknom az adataimat. Nos tudni kell, hogy én az adataimat mindig iToolson vagy ssh-n keresztül intézem és nem bízom magam szinkronokra meg ilyenekre. Inkább szarakodok a jogok beállításával mint a synce közben fellépő hibákkal. Még az appjaim esetén is így voltam vele – inkább leszettem jb után az installous-t, bemásoltam a (megvett) ipa-imat a megfelelő mappába ssh-n, utána meg könnyedén felraktam installouson keresztül. Most is ezt akartam csinálni csak, hogy felraktam egy appot installous-al az említett módon, az nem sikerült mert az app nem indult el a telepítés után, felraktam még egyet az sem volt jó, akkor hagytam a francba az installoust megpróbáltam itunes-on keresztül felrakni. Megpróbáltam az egyiket erre mit kaptam? ERROR 0x0mittom én micsoda. Az itunes azt ajánlotta frissítsem az itunes-t. Oké akkor frissítem. Frissítés után megint elő jött a hiba. Mielött megnyitottam volna a mozzilla-t a gugli miatt elöbb megnéztem winrar-ral az appot mert azt gondoltam ott lesz a gond. Ott is volt az itools (ami egyébként egy remek eszköz) csinált az ipámba egy “contain” (asszem így írták) mappát ami az én adataimat tartalmazta. Mivel ez nincs benne egy átlagos ipába adataim ide vagy oda töröltem a mappát. Mivel az itools minden appomat így mentette le ezért mind a mittom én mennyi appomból törölhettem ki az említett mappát. Hála Istennek. Nem is tudtam, hogy az apple eszközöknél ilyen gyorsan és baráti módon lehet backupolni és vissza rakni azokat. 😛 Tehát így módosítva az appokat sikerült felraknom azokat. Ekkor úgy éjfélnél járunk.

    Az egésszel csak azt akarom kifejteni, hogy az apple évek óta rengeteg ios, itunes frissítés után sem képes rendes és átlátható guit adni a személyes adatok kezeléséhez ezért külső szoftverekhez fordulunk, de azokat az apple nyílván nem támogatja mert nem az övé…

  44. @hSn0wQ: a fentiekből az látszik, hogy a jailbreak miatt vacakoltál, és emiatt nem állítottad vissza a backupból.

    az Apple azért nem ad semmi olyat, amit írsz, mert semmi ilyesmire nincs szükség. a backupban minden benne van, amiket vissza is állít. nem kell beállítani hozzá semmit, nem kell trükközni, egyszerűen csak működik, ahogyan annak lennie kell.

    nyilván ha jailbreakelsz, akkor nem érdemes visszatenni a backupot, mert okozhat problémát (ennek a lehetősége áll fent, de nem törvényszerű, hogy így is lesz), viszont ezzel kapcsolatban semmi teendője az Apple-nek, hiszen ők nem mondják, hogy jailbreakelned kellene. onnantól, hogy ezt mégis megtetted, minden kényelmetlenség megoldása a saját dolgod, és ebben nyilvánvaló, hogy nem fog segíteni az Apple.

  45. @Jadeye: Nem jb-elt eszközön is sokszor van, hogy zabálja az akut vagy nagyon lassít egy backup. De, ha már itt tartunk az apple nem ad lehetőséget a backup személyre szabására. Tudom, hogy van külön ibackupbot ami képes erre, de az nem az apple terméke.
    Például mi van akkor, ha én nem akarom minden appom mentését vissza tenni. Akkor meg kell fognom egy itools-t és manuálisan ki kell bogarásznom az app mappáját és onnan ki kell másolnom a megfelelő fájlokat. De ezt sem apple termékkel teszem.

    Tudom, tudom ne jb-eljek és akkor csak rátenyerelek a billentyűzetre és az itunes tele nyomja szarral az ieszközömet.

    Aztán, ha nem jb-elek akkor megint szembe találom magam az apple cuccok hiányosságával. Tehát ugyan ott tartok.

    Egyébként, ha nem jailbreakelnék akkor sem csinálnék itunes backupot. Amikor csak használtam nekem csak gondom volt vele. Haverjaimnak szintén pedig ők nem jb-elnek.

  46. @hSn0wQ: ha nem jailbreakelt eszközön problémád van, akkor tiszta restore, visszaállítás nélkül. vagy iBackupBot. az Apple a tiszta restore-t javasolja, okkal. a szinkronizálható, tehát fontosnak tekinthető adatok backup visszaállítása nélkül is visszakerülnek (névjegyek, naptár, jegyzetek, stb). az Apple szerint ezek a fontos adatok.

    az iTunes nem nyomja tele “minden szarral” a készüléket, csak azzal, amiket kiválasztasz, hogy rátegye.

    nem tudom, milyen problémáid lehettek, de az Apple iOS eszközeit használók többsége nem jailbreakel, és az amerikaiak már régen perelnék az Apple-t, ha folyamatosan problémájuk lenne a backuppal és annak visszaállításával.

    de végülis mindegy, a lényeg, hogy ha jailbreakelsz, akkor a körülményességet vagy nehézségeket kár az Apple-re fogni, hiszen a backup/restore alapból rendben működik.

  47. @Jadeye: Én nem hibáztatom az apple-t, hogy nem támogatja a jb-t és ilyet nem is mondtam. Az itunes átláthatatlanságát fikázom és az apple személyes adatok kezelésének bénaságát.
    Tudod a magamfajta windows-hoz szokott felhasználónak az itunes össze van csapva. Sőt nem össze van csapva, hanem hiányos.
    Hamár az itunes-ban tudom az iphoneomat birizgálni és megtiltották a felhasználóknak a fájlrendszer hozzá férést akkor például a backup személyre szabását igazán megengedhették volna. Ennek semmi köze jb-hez csak én mondjuk a 10 gb mennyiségü adatomból készült backupból tudom, hogy 5 gb felesleges ezért le akarok nyesni belőle, hogy csak 5 gb-s legyen és csak a lényeget tartalmazza így ne kerüljön vissza a felesleg. Ja, hogy akkor szinkronizáljak? De mondjuk meghalt az alaplap a gépemben. Nem tudják megcsinálni. Veszek egy új gépet, de csak egy gépen szinkronizálhatok. Na most mi van? Újabb hiba! És tudom ezek minimális hiányosságok, de sok kicsi sokra megy.
    Szerintem ezek nem csak azoknak kellenek akik jb-elnek.

    A backup nekem mindig belassította a szifonom a szinkron meg össze vissza barmolta az adataim.

  48. @hSn0wQ: ha megengednék, hogy megmókolja bárki a backupot, az azt eredményezhetné, hogy véletlenül rossz fájlt törölne valaki, és akkor meg azon lenne a problémázás. az iBackupBot meg körülményes, de legalább van.

    az egy gépen való szinkronizálás kérdése piszok egyszerűen megoldható, mert mindössze csak az iTunes által használt mappát kell egy az egyben átmásolni az új gépre, és kész. ha meg a két gépen különböző adatok vannak az iTunes alatt, és ezeket nem szeretnéd egyesíteni vagy felülírni a másik gép adataival, akkor meg ez a megoldás: http://szifon.com/2008/10/20/itunes-sync-tobb-szamitogepen/

    nekem semmi problémám nem volt eddig sem a backuppal, sem a szinkronizálással, még akkor sem, amikor még jailbreakeltem, de azóta sem.

  49. @Jadeye: De az iBackupBot nem apple termék. Itt most arról van szó, hogy az apple nem adott rá megoldást.

    Mindenre van megoldás, de megint csak magamat tudom ismételni:
    Az apple ezt hivatalosan nem engedi és itt a probléma. Trükközni persze lehet.

    Egyébként az, hogy ilyen külső eszközökhöz kell folyamodni mindent elárul.

    Nekem és más haveromnak okozott problémát a backup és a szinkronizálás is. Szóval akkor szerencsésnek mondhatod magad.

    De ezen kár is vitatkozni. Neked tetszik, én hiányosnak tartom. Ennyi.

  50. @hSn0wQ: én nem mondtam, hogy tetszik, hanem csak azt, hogy nekem nem volt vele problémám soha. pedig többet használtam Windows-on, mint amennyi ideje Mac-et használok.

    az Apple továbbra is azért nem ad rá megoldást, mert alapértelmezetten nem lenne rá szükség, hiszen az egész úgy van tervezve, hogy nem töröd fel a készüléket, akkor pedig nem is kellene, hogy probléma legyen.

    abban a pillanatban, hogy a kezedbe adják, hogy szabadon mókolhasd a backup fájljait, csak növelik annak az esélyét, hogy olyasvalaki is hozzányúl majd, aki nem érti, mit is csinál, annak a vége meg szinte mindig rosszul sül el.

  51. @Jadeye: Hogy ne lenne rá szükség? Most komolyan egy rendszer újra tétel után minden fost vissza akarunk pakolni mikor annak adott esetben több mint a fele felesleges. Vagy most az átlag mobil felhasználó mindig másolgasson itunes könyvtárakat vagy hex editorokkal szórakozzon? Ez nem feltörés kérdése. Ami hiányos az hiányos.

    Ha már ennyire túl csicsázták az itunes-t akkor simán túl lehet csicsázni a backup fájlok kezelését is. Most ilyenre gondolok, hogy megnyitod a backupot itunes-ból és mondjuk a fényképek helyén egy kamera ikon van és, ha arra rákattintasz megjelennek a fényképeid, vagy a notes-nál mondjuk nem sqlite fájlokat kell csesztetni, hanem a notes ikonra rákattintva megjelennek a jegyzeteid cím szerint és onnan kitudod törölni. És így már is kissebb a valószínűsége annak, hogy elcsesz valaki valamit. Most ez egy elég mese szerü koncepció, de szerintem nem megoldhatatlan.

    Szerintem nem csak én gondolom úgy, hogy az itunes túl van bonyolítva közben nagyon hiányos arról nem beszélve, hogy átláthatatlan. És szerintem nem jó, hogy egy ilyen drága készülék mellé ilyen silány fájlkezelőt kapunk. Persze ez az én véleményem és lehet, hogy tévedek.

  52. @hSn0wQ: alapértelmezetten azért nincs ilyesmire szükség, mert alapértelmezetten olyan problémák sincsenek, amiket vázoltál. nyilván esetedben az alapértelmezés nem működik, tehát neked szükséged lenne ilyesmire, de az átlag felhasználónak általában nincs. ráadásul az iCloud backupot használva még a szelektív mentés vagy visszaállítás is megoldható az alkalmazások adatait tekintve.

    amiket felsoroltál, tehát a képek és jegyzetek szerkeszthetősége: a képeket és a jegyzeteket meg tudod ritkítani a készüléken, aztán készítesz egy új backupot, és kész, abban már nem lesznek benne. egy csomó dolgot előbb ki lehet takarítani a készülékről, és akkor nem kerül vissza.

    az Apple sosem adott hozzá fájlkezelőt, hiszen az iOS alapértelmezetten zárt rendszer. nem érdekük, hogy piszkálgasd. tehát nem a megoldhatóságon múlik. egyszerűen nem ez az üzletpolitika jelenleg. nem a berhelés/berhelhetőség van az előtérben, hanem hogy mindenféle mókolás nélkül használhasd. ahhoz pedig nem kell mókolni. szerintem kár arra várni, hogy egyhamar ilyen funkció legyen az iTunes-ban.

    az átláthatatlanságát talán a 11-es verzió kapcsán még megérteném, mert az most tényleg furcsa a 10-es széria után, de a többit nem értem. bepipálod, hogy mit tegyen fel rá, és azt teszi fel. ebben szerintem nincs átláthatatlanság. az iTunes 11 esetén meg a régi oldalsáv is visszakapcsolható a Nézet menüben.

  53. @Jadeye: A képek, jegyzetek szerkezthetősége példa volt.

    Hidd el én 11 generáció után már nem várok semmit. 🙁

    Szerintem az átlag felhasználó is szereti saját kézzel rendezni az adatait.

  54. @hSn0wQ: az átlag (amerikai) felhasználót egyáltalán nem érdekli, hogyan lesz rajta az adat a készülékén, pláne nem akarja azt kézzel rendezgetni, mert az körülményes. nekik csak annyi a lényeg, hogy az adat ott legyen. és valójában kényelmi szempontból pont ez a fontos, hogy ne kelljen mókolni, egyszerűen csak működjön.

  55. @Jadeye: Aha na ezt a felfogást soha nem fogom megérteni. Backupolni nem kényelemből meg muriból szokott az ember, hanem mert kell. Ez egy nagyon fáraztó rendszerezési munka viszont, ha ezt valaki nem tudja jól csinálni (és félre értések elkerülése végett én nem gondolom, hogy én mindig olyan jól csinálnám ezt csak osztom az észt) akkor az bármi komolyabb dolgot akar csinálni gépen vagy akármin az eláshatja magát. Ez mindennek az alapja. A legtöbb hiba forrása a rossz adat tárolás. Szomorú, hogy ha ezt nem látják be az amerikaiak.

  56. @hSn0wQ: de nem értem. neked itt semmit nem kell rendszerezni, mert az iTunes mindent megcsinál helyetted. épp ez benne a lényeg, hogy neked egyáltalán ne kelljen ezzel kínlódni.

  57. @Jadeye: Aha az itunes a gépem valamelyik eldugott zugába jól beássa a fájlt amit leszinkronizáltam a touchról amikor meg felszinkronizálok valamit a touch-ra akkor meg imádkozhatok, hogy felrakja épségben.
    Hát valóban ez a Paradicsom! 🙂
    Akkor már inkább rendszerezek.

    Hehe kb 8 órája vitatkozunk. 🙂

  58. Sziasztok!

    Nekem is olyan problémám lenne hogy a win7-re felfrissítettem az új itunes, de nem tetszett ezért vissza szerettem volna rakni a régebbi itunest, de nem ismeri fel a készülékemet a program. Azóta újraraktam a régebbi itunest, mobilt újraindítottam de egyiktől se lett jobb a helyzet.

    Előre is köszi szépen 🙂

  59. @GossipGirl: minden Apple szoftvert el kell távolítani, különös tekintettel az Apple Mobile Device Support-ra. utána próbáld meg újra, és a készülékedet is kapcsold ki, majd vissza.

  60. @Jadeye:
    Köszi szépen 🙂 Most már minden megy

  61. Olyan problémám lenne, hogy több gépről van zeném az iPhone-on és a manually manage funkció csak egy gépen ment, de itunes 11 előtt más gépen a com C- com V funkcióval simán kijátszható volt az itunes szépen felmásolt bármilyen gépről zenét. Most sehogy sem bírom rá, hogy feltegye a zenét, restore vagy törlés nem játszik mert sehol nincs egybe az össz zeném, és most újra töltögetni nincs időm. A net üres egyelőre az egyedi bajommal, nincs valakinek hasonló baja esetleg megoldása?


Add a Comment