fbpx Skip to content

Amikor szinkronizálni próbálod az iPhone-odat egy másik számítógépen lévő iTunes-al, egy figyelmeztetést kapsz, mely arról tájékoztat, hogy minden adat törlődni fog erről az iphone-ról. Tehát vagy törlöd az adatokat vagy pedig nem szinkronizálod vele.

Ezek szerint az iPhone-t csak egy Itunes library-vel lehet szinkronizálni egyszerre. Semmi gond, ennek a problémának az orvoslására talált Andrew Grant egy megoldást, mellyel az iPhone-t lehet egyszerre több iTunes könyvtárral is szinkronizálni.
Fontos, hogy az alábbi változtatásokat, mindenki csak saját felelősségére végezze el! Az szifon.com-t, az esetleges hibákból adódó károkért, semmilyen felelősség sem terheli!

Néhány előkészítő lépés, mielőtt elkezdenénk:

Az eredeti számítógépet “[1]”-essel, a második számítógépet pedig “[2]”-el jelöljük a leírásban, a könnyebb átláthatóság kedvéért.

A második számítógépen [2], amelyikkel szinkronizálni akarjuk az iPhone-t, mentsük el az “iTunes Music Library.xml” és “iTunes Music Library” (Tunes Music Library.itl egy PC-n) egy biztonságos helyre, mielőtt módósítanánk őket.

A következőkre lesz szükséged:
– szövegszerkesztő – notepad, notepad++
– HEX editor – ultraedit

Az elsődleges [1] számítógépen nyisd meg az “iTunes Music Library.xml”-t egy szövegszerkesztővel, és keresd meg a következő részt: “Library Persistent ID”. Amit mi keresünk, az az egyedi azonosítója az iTunes könyvtáradnak. Általában ez a fájl legelején szokott lenni.


A tag-ek közti értéket, másold át az eredeti [1] számítógépen levő fájlból, az második [2] számítógépen levő fájlba, mentsd el, és zárd be. De mielőtt ezt megtennéd, jegyezd fel a második gépen [2] levő azonosítót is, mert a későbbiekben szükséged lesz még rá.

Nyisd meg az “iTunes Music Library” (iTunes Library.itl file pc-n) egy HEX editorral, a második [2] számítógépen. Válaszd ki a Replace-t az Edit menüben. Figyelj rá, hogy a HEX matching ki van választva, (nem ASCII).
Find what mezőbe írd be azt az azonosítót, amit az előző lépésben a második [2] számítógépen találtál. A Replace with mezőbe pedig írd be az eredeti [1]-es számítógépen levő azonosítót.
Mentsd el, és zárd be a fájlt. Készen is vagyunk.

Indítsd el az iTunes-t, a második számítógépen, csatlakoztasd az iPhonet. Amikor kiválasztod, a “Manually manage music and videos”-t többet nem figyelmeztet az adatok törléséről az iTunes, és semmilyen adat nem lesz törölve az iPhone-ról.

Hogyha bármilyen gondod adódna, állítsd vissza a legelső lépésben elmentett fájlokat.
(forrás: http://www.andrewgrant.org/ -> Andrew Grant)

Olvasd el a hozzászólásokat is

23 Comments

  1. Az első mondat nem teljesen értelmes 🙂 de egyébként hasznos cikk, köszi.

  2. hoppá 😀 pill

  3. ja leirhatnatok, mert sok kerdes lesz miatta
    hol vannak ezek a fileok (nem alltam neki megkeresni mert engem nem erint a tema)

  4. Valamit te is dolgozzál már 🙂

  5. hetvegen eleget dolgoztam 🙂 nezt meg a hozzaszolasaimat 😛

  6. Volt régen ilyen progi ami azt tudta…iSwap talán…de jó lenne, ha 2.x-re is lenne… (aki érti a célzást az essen neki:D:D:D)

  7. Ezt nevezem! Jódarabig semmi most egyszerre ennyi téma! Ez a 20.-a sokmindent hozott…:) Amúgy tényleg nagyon hasznos a cikk. Azt akarom kérdezni, hogy ha lenne például egy 3. gép akkor azon ugyan így el kell játszani ezt a kód átírást? Meg még egy olyat ami nem ide illő, hogy az islysk nevű progiról nem tudtok valamit? Mert 2g-sen volt még installerben, de most cydiaban nincs. Mp3akat lehetett leszedni vele és integrálta egyből ipodba. De gondolom emlékeztek.Üdv

  8. hali! Hát a hétvégét mi is általában pihenéssel töltjük ezért akkor nincs annyi port, de így hétfőn igyekszem mindent kitenni ami a hétvégén volt.

    Egyébként igen a 3. gépen is meg kell ezt csinálnod. A programra rátérve én azt a progit nem ismerem, de ajánlom a dtunes nevű programot amivel rá kereshetsz zenékre és le os tölteted őket, cydiából telepíthető.

  9. Ok!!! Nagy köszi! Láttam már a dtunes-t de nem is gondoltam…mégegyszer kösz!

  10. Pontos nevén: iSlsk
    És most fent van az Installerben…
    Ha még érdekel valakit…

  11. Sziasztok! Nekem lenne egy számomra nagyon fontos kérdésem! Most frissitettem fel az iPhone 1.1.2-t az új 2.1-re. Természetesen az iTunes is frissitve lett ezzel együtt. Azonban a játékokat,applications-eket nem tudom elindítani az iPhone-on,mert azt írja ki,hogy The application ” xxxx” cannot be opened !!! ez miért lehetséges?!Pedig szinkronizáltam és fenn van az iPhone-on!
    Lehetséges hogy az iTunes-al kell valamit csinálni ilyenkor!? Légyszi segísetek!

  12. Bat:
    Na most, ha nem elírás, s 1.1.2ről ugrottál 2.1-re akkor én úgy tudom, hogy az régi 1.x-es programok nem futnak 2.x-en. Azokra uj cuccokat írtak, megjegyzem sokkal jobbakat.
    De bízom benne, hogy az okosabbak majd segítenek…:)

  13. Az eloso kerdesnel ertelemszeruen Cancel-t valasztod, majd az iTunesban iPhone-t kivalsztod bal oldalt, a megjeleno oldalon (elso fulon lent) a manualis opciot kipipalod zenek es videok eseten. Igaz ebben az esetben csak drag and drop modszerrrel lehet a zeneket videokat masolni.

  14. Sziasztok !!!
    Lenne egy olyan kérdésem hogy megcsinálom ezt a deauthorize-ést mielött Törlöm a gépet hogy töröljem a reg böl a gépet ,miszont ha nem arra a meghajtora rakom a Itunes.-t amina WIN van hanem másikra akkor legközelebb nem kell megcsinálni ezt ( deauthorize) ?????
    A másik :hogy hogy maradnak meg a Progik meg a Zenék meg minden a Telomom ? ha ujra megcsinálom a itunes felrakom ??Fontos lenne elöre is köszi!!!???
    ill : nekem nincs függetleniteve és varom a 3.0 hogyazt ki lehet majd kodolni tehát nem akarom hogy Frissitsen bár a 2.2.1és a modem Firm 02.30.03 🙁
    Köszi

  15. hát én megcsináltam ahogy le van íva oszt sémmi nem történt.uúgy kéri:ASD
    egyébként ez milyen HEX editor mer én leszedtem egy ultraeditet de ott a searchnél volt a replace-és nem volt ilyen h a hexet be lehetett nyomni?

  16. Elég régen készült már ez a bejegyzés… de azért kérdezek, hátha olvassa valaki.

    Én ugyanezt a fent leírt dolgot szeretnémk megvalósítani, de úgy, hogy minden library-vel kapcsolatos dolog (zenék, app-ok, stb) a külső vinyón legyen, maga az itunes meg egy pc-n és egy laptopon. És akkor az lenne a cél, hogy a forrás ugye mindig ugyanaz (mindig rádugom a külső vinyót ugyanarra a gépre, természetesen figyelve a meghajtó betűjelére), és így mindig tudjon szinkronizálni. Így nem kell duplikálni az adatokat mindkét gépen, mert csak az itunes, mint program van fent, a fájlok elérési újtai a külső merevlemezen vannak

    Ezt meg lehet oldani?

  17. @dmkiraly: ehhez elegendő, ha az iTunes beállításaiban megadod a Advanced fül alatt, hogy a médiakönyvtár a külső vinyón legyen, viszont ehhez az kell, hogy mindkét gép esetén ugyanazt a meghajtóbetűjelet kapja, mikor rádugod.

  18. @Jadeye: Jaj dejó, köszönöm a választ! Azért a cikkben leírtakat mindemellett el kell végeznem, igaz? Plusz át kell helyeznem a gépről az alkalmazásokat a külső hdd-re, mert jelenleg a gépen vannak. De tudom az elérési útjukat.

  19. @dmkiraly: igen, de ha az első gépen beállítod az iTunes-t, majd egy az egyben átmásolod az egész Music mappát a másik gépre, felülírva az ott lévőt, akkor a másik gépen már elvileg nem kell beállítanod semmit. csak a külső vinyó mindkét gépen kapja ugyanazt a betűjelet.

    te ugyanis mindkét gépre ugyanazt a tartalmat akarod, akkor meg csak elég átmásolni az egyikről az egész Music mappát a másikra.

  20. De ha a 2. gépen nem írom felül iTunes-ban a Library Persistent ID-t ugyanarra, mint ami az 1. gépen van, akkor hiába ugyanaz a library tartalma, a más ID miatt le fogja törölni a telefonon lévő tartalmat és kvázi ugyanazt visszarakja még1x, tehát egy csomó idő. Legalábbis én így értelmezem.

  21. @dmkiraly: ha egy az egyben átmásolod a Music mappát, az átmásolja és felülírja azt a fájlt is, amiben a persistent ID is van.

  22. Értem. Köszönöm a segítséget!

  23. Úgy néz ki kivédte az apple ezt a dolgot. Hiába cserélem ki az adatokat, egy újabb iTunes indítással mindig visszaáll az eredeti állapot.


Add a Comment