fbpx Skip to content

Az Apple az utóbbi két évben komoly erőfeszítéseket tett, hogy az asztali OS X és a mobil iOS rendszer előnyeit beépítse a másik rendszerbe, közelítse a kettőt egymáshoz. Így a nyáron debütált OS X 10.8 Mountain Lionba bekerült az iCloud, az iMessage, a Notification Center és a Game Center is.

Az integráció tovább folytatódik. A 9to5Mac szerint már tesztelik a 10.9-es rendszert, ami tartalmazni fogja a Siri hangvezérlésű személyi asszisztenst és az Apple saját térképszolgáltatását, a Maps-et is.

Korábban az Apple új operációs rendszert kétévente mutatott be, azonban idén áttért az évenkénti frissítésre. Arról nincs hírünk, vajon jövő nyáron jön-e a 10.9-es rendszer, de figyelemértékű lehet, hogy az első béta változatot februárban tették elérhetővé, a Mountain Lion végleges verziója pedig júliusban jelent meg. Tehát elmondható, hogy a bétától a debütálásig félév telik el.

Sokan kétkedéssel fogadják a Siri és a Maps integrációját, mivel mindkét szolgáltatáson van még mit csiszolni, egyik sincs kiforrott állapotban. A Siri pontatlan, előnyei inkább csak az Egyesült Államokban használhatóak ki, kevés nyelvet ismer. A Maps idén nyári megjelenése pedig egyenesen kudarc volt, ami az iOS részleg vezetőjének, Scott Forstallnak az állásába került.

A kétkedők szerint inkább dolgozzanak a javításon és adjanak ki egy Apple-minőségű programot.

Jómagam üdvözlöm a két rendszer közeledését, mindenképpen jót tesz az OS X-nek. Az előnyöket elsősorban azok tudják kihasználni, akik Apple termékeket használnak, a két rendszer nagyban támogatja az integrált megoldásokat.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment