fbpx Skip to content

Nem ért minket váratlanul, hogy ma elérhetővé vált a Nokia térkép alkalmazása iOS-re. Az App Store-ból letölthető app természetesen ingyenes, egyfajta alternatíva lehet azoknak, akik az iOS 6 beépített Apple térképét nem szeretik. Az új HERE nem olyan rossz. Azt nem mondom, hogy nincsenek benne hibák, azonban jól látszik, hogy többet tud, mint a jelenlegi Apple térképek.

 

Először is kicsit szokatlan, nekem elsőre nem is találta meg a helyzetemet, illetve műholdnézetben sem ajánlatos vele “közlekedni”. 🙂 Azonban képes a térképnek 1-1 részét letölteni és offline működni, és több információt kapunk bizonyos helyekről, mint eddig. Tudunk vele navigálni és emellett tömegközlekedni is, bár ahhoz én inkább egy másik alkalmazást ajánlanék.

Sajnos sok gyermekbetegsége van még, többek között hiányzik a retina felbontás, és a beépített Apple Térképek sokkal gyorsabb ennél. Sok helyen felhő takarja el a műholdas nézetet, és még mindig Moszkva terünk van. 🙂 Tehát alternatívának jó, de még igen fapados. Várjuk a Google Maps alkalmazást, amit talán még ebben az évben megkapunk.

[appstore id=”577430143″ country=”HU” style=”custombox1″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. “többek között hiányzik a retina felbontás, és a beépített Apple térképek sokkal gyorsabb ennél.”
    És előtt ilyen esetben nincs vessző (Moszkva térnél sem), plusz az alanyegyeztetés sem megfelelő 🙂
    …Apple térkép…. vagy …sokkal gyorsabbak…

    Amúgy az az igazi gáz, hogy nincs Retina támogatás, holott már nem mai a dolog.

  2. Szerintem kezdesnek nem rossz melyik konkurens csinált ilyet Samsung mikor tesz fel saját térképet iOS re vagy htc szerintem javitani fognak Apple gyorsabb de nem jól működik szerintem lassan járj tovább érsz :-)))

  3. pont olyan, mint a nokia(k)…

  4. Holnap kipróbálom élesben. De azt nem tudom ,hogy kezd navigálni hangosan.
    Egyébként így elsőre teljesen jónak tűnik. És én csak egy lassú Iphone 4-en próbáltam.

  5. @DrJuris: a Térképek egy alkalmazásnév (ami viszont kisbetűvel volt, így azt javítottam, köszi!), és nem többesszámú alany. az alkalmazás a gyorsabb, nem maga a térkép. a térkép az nem megy sehová 😉

    az “és” és a vesszők kapcsán: ezek külön tagmondatok, és így a 243/b alapján kell eléjük vessző.

  6. Én szerintem maradok a Maps Waze SmartCity hármasnál. Maps a környezet belövésére, apróbb útbaigazításokra jó, Waze navigáláshoz, a SmartCity meg a legjobb tömegközlekedős app.

  7. @Jadeye: áh, hogy a Maps fordítása volt 😀 akkor sorry. Az és pedig változó, ahogy a helyesírásban is van, nálam kicsit másképp várják el 🙂 lényeg, hajrá Google Maps 😀

  8. Ez egy here, ahogy a neve is mondja. Az Apple Maps mérföldekkel jobb. Jöjjön a Gugli!

  9. @DrJuris: az az igazi gáz, hogy az igazi gazig az igaz igáz?:D
    egesz csinos app, lehetnenek kicsivel nagyobbak a gombok, de mire ez kifejlodik, addigra a gmaps elenk rak egy olyat, hogy azert akarunk majd jailbreakelni, hogy le tudjuk torolni a gyari mapset:D


Add a Comment