fbpx Skip to content

Az ugye vitathatatlan, hogy a maga 100 millió eladott darabjával az iPad a legnépszerűbb táblagép. Nem csak magánemberek használják személyes célokra, hanem láttunk már orvosi célokra való felhasználást vagy légitársaságoknál dokumentumok tárolására, így repülési súly csökkentésére is. A legújabb hír szerint London belvárosában az utcai lámpákat is iPaddel fogják vezérelni.

A városatyák már egy ideje keresik a lehetőséget a villanyszámla csökkentésére, úgy látszik most megtalálták a megoldást. A lámpák monitorozásán dolgozó szakemberek probléma esetén egy iPades alkalmazás segítségével könnyen be tudnak majd avatkozni és korrigálni tudják a hibát.

Most folyik a rendszer tesztidőszaka, a teljes megvalósítás négy évet vesz igénybe, összesen 14.000 lámpáról van szó. Maga a beruházás 3.25 millió fontba kerül, és hét év alatt térül meg. A megtakarítás a villanyszámlán és a szerelők hatékonyabb irányításán érhető majd tetten.

Ebből is látszik, hogy az iPad nem egyszerűen játékgép, hanem sokrétű felhasználást tesz lehetővé. Népszerűsége egyre nő, egyre több helyen használják kereskedelmi célokra is.

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment


Add a Comment