fbpx Skip to content

Az iPhone 5 megjelenése után természetesen egymás után jelentek meg a különböző tesztvideók a videós portálokon, amelyekben az iPhone régebbi generációit vetik össze az Apple új telefonjával. A legtöbb ember, ahogy én is, inkább vizuális típus, jobban kedveli egy pár percben összeállított videó megnézését, mint egy hosszúra elnyújtott elemző teszt végigolvasását, így én is belinkelnék nektek pár összehasonlító videót, hátha nem láttátok még ezeket. Ezek a videók azért jók, mert bár papíron tudjuk a különböző készülékek specifikációit kívülről, viszont hogy gyakorlatban ez mit is jelent, azt csak egy videó formájában lehet megosztani a többiekkel.

A múltkor Jimny már írt egy 3GS összehasonlító tesztet, melyben képekkel és videókkal mutatja be az új készülék előnyeit, így aki épp váltás előtt van és a vásárláson hezitál, az mindenképp tekintse meg a cikket.

És akkor jöjjenek a videók:

  • iPhone 5 vs iPhone 4S:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=afOhPspYC6M]

  • iPhone 5 vs iPhone 4:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=wBGfQq5gvNw]

  • iPhone 5 vs iPhone 4S vs iPhone 4:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=jl-leB1eOFk]

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. Hát ja… 4S-ről nem érdemes váltani, ez a sebesség különbség nem jelent semmit kb. A boot idő teljesen lényegtelen, aki nem jailbreakel az szinte sosem indítja újra, jailbreakkel max havi 1-2 szer. Nekem 4-em van, de nem győzőtt meg az 5-ös.

  2. A boot idő teljesen lényegtelen, mert szinte sosem kapcsolom ki. Aki nem jailbreakel annak újra sem kell indítania soha a telefont. 4S-nél semmivel nem tud többet szinte az 5 gyorsaságra, hiszen azt az 1-2 mp-et nem veszed észre a gyakorlatban. A fényképezője sem jobb, szerintem lesz valami jb-s app 4s-re ami ugyanazt kihozza belőle, vagy lehet, hogy már van is. Engem nem győzött meg az 5, pedig 4 után azért érezhető lenne a különbség.
    Kérdés: hol van most kiállítva az 5? Corvin T-ben esetleg van? Vagy csak Mammut? Voda? XMS? Azért megnézném. 🙂

  3. @vycman: “Aki nem jailbreakel annak újra sem kell indítania soha a telefont.”
    ez azért így nem igaz, a RAM azért csak megtelik, hiába takarítgat az OS, vagy egy-egy app is be tud úgy akadni, hogy hiába lövöd ki, egy újraindítás azért csak elkél. 🙂

    jailbreak esetén sem kézenfekvő, hogy szükséges az újraindítgatás, ez leginkább a használt kiegészítőktől függ. 😉

  4. @Jadeye: Jó, persze nagyon kisarkítva írtam, de egy átlag felhasználó nem fogja újraindítgatni a RAM miatt, mert azt sem tudja mi az. 😀 A lényeg az az, hogy a boot idő szerintem nem egy olyan dolog amitől hanyatt kéne vágódni. 😀

  5. @vycman: tény, bár ha gyorsan kellene a telefon, akkor azért néha idegesítő várni, hogy feléledjen. mondjuk úgy, lehetnek helyzetek, ahol ez is számíthat. 😉

  6. Azért az első videó elég meggyőző!
    Ott azért jelentős különbségek jönnek ki sebességben.

    @vycman
    Én is próbálom napok óta megnézni élőben az i5-t de eddig csak egy
    fehéret sikerült a T-mobil mammutban lévő üzletében.:(
    A fehér meg pont hidegen hagy…
    Se Xms,se iStyle se Voda úgyhogy feladtam,majd egyszer ha éppen nem
    keresem biztos ki lesz téve.:D

  7. @xnotimeforlovex:

    XMS-be van csak kerni kell a pultnal…van fekette es feher is. En megnezegettem szep telefon 4srol meg mindenki maga dontse el akar-e valtani. 3gs-rol en 4s-re valtottam,de akinek van tobb penzmagja batran vegye az 5-ost.

  8. Sziasztok! A T-Mobile-os iPhone 5 tulajdonosoktól szeretnék kérni valamit! Kipróbálnálnátok valamit a kedvemért? A következőt kéne tenni! Zárjatok be a telefonon minden alkalmazást! Legyen a teló 3G hálózaton! Töröljetek minden átirányítást a ##002# kóddal. Miután nyugtázta, kapcsoljátok ki teljesen a készüléket, majd kapcsoljátok be újra! (Fontos, hogy kikapcsolás legyen, ne airplane mód) Miután visszakapcsolódott és feljelentkezett a hálózatra, nektek is megjelenik a felső sorban az aktív átirányítás ikonja??? Egy kis telefonkagyló kifelé mutató nyilacskával??? Nekem ezt csinálja, pedig semmilyen átirányításom nincs beállítva és ha a fenti módon törlök mindent – eltűnik! A müködésre nincs befolyással, csak furcsa… Nem tudom miért lehet ez…? Ha valaki rájön esetleg a megoldásra mesélje már el! Előre is köszi!


Add a Comment