fbpx Skip to content

Ugyan hivatalosan még nem jelentette be az Apple, de már nagyon sok külföldi hírportál lehozta, hogy az új iPhone bejelentésekor az Apple valószínűleg megszünteti a 3GS kereskedelmét, és megjelennek a 8GB-os olcsóbb iPhone 4S-ek. Ez egyébként teljesen hihető, hiszen többek között már a magyar T-mobile-nál sem lehet megrendelni már a készüléket. Valószínűleg a támogatása is meg fog szűnni valamikor az iOS 6.2 vagy 6.4 környékén, ezt azonban biztosan még nem tudhatjuk.

Phil Schiller 2009 január 6-án a WWDC keynote-on mutatta be az iPhone 3GS-t, amitől közel sem voltunk elragadtatva. Úgy éreztük, becsaptak minket, mivel az iPhone 2G és 3G között hatalmas különbség volt, a 3G és 3GS között csak sebesség. És persze megkaptuk az iOS 3.0-t. A 3GS tulajdonosok emellett kaptak a készülékbe egy 3 megapixeles kamerát, amellyel már 30fps-es videót is képesek voltunk felvenni, illetve minden tekintetben dupla akkora sebességre volt képes, mint elődje. Természetesen mára már tudjuk, hogy ez ténylegesen mekkora előnyt jelent a mai világban, egy sima 3G-vel sokszor már képtelenek vagyunk dolgozni (noha ebben az iOS optimalizálása is ludas kissé, amit a 3G esetén a 4.x-ben kissé eltoltak). Nézzük is meg ezt a rövid 8 perces keynote videót:

Azt hiszem a többiek nevében is kijelenthetem, hogy mi kifejezetten szerettük az iPhone 3GS-t, bár a keynote akkoriban valóban nem volt meggyőző. Jadeye kolléga írt nekünk akkoriban egy összehasonlító cikket, akit érdekel olvassa el, én csak kiemelném a táblázatot, amiben jól látszik a 3GS készülék újdonságai:

Aztán nyilván teszteltük is a készüléket, mégpedig ebben a cikkben: iPhone 3GS teszt – Szifon.com, illetve folytattuk itt: iPhone 3GS teszt – folytköv. Érdemes még megjegyezni, hogy a 3.0-val érkezett meg a Push is, ami akkoriban rendkívül szívta az akkumulátort, azonban mára már létszükségnek tekinthetjük.

(Első fotóim egyike a 3GS-el)  

Végül hazánkba is megérkezett a telefon. 2009 július 31-én kezdődött a 3GS árusítása Magyarországon, ahol a T-mobile-nál újból sorba lehetett állni a készülékért. Az árak a következő képpen alakultak:

Nem szabad elfelejteni, hogy a 3.0-ban továbbra sem létezett magyar nyelv, az ifone.hu után a Szifon.com vette át a Magyar lokalizáció készítését, és több 10.000 iPhone tulajdonos használta nap, mint nap a mi fordításunkat. Rengetegszer frissítettük és javítottuk nektek, és büszkék is vagyunk rá. Szifon.com Magyar Lokalizáció 3.1.2 / 3GS

Nem mellékesen a Szifon.com hivatalos szervize az iSzervizpont ebben a hónapban a 3G és 3GS tulajdonosoknak komoly több mint 30%-os akcióval kedveskedik. 🙂

  • iPhone 3G és 3GS érintőüveg csere 5900 Ft
  • iPhone 3G és 3GS hátlap krómkerettel és gombokkal együtt 9.900 Ft
Nincs más dolgotok csak bemondani a javításkor a Szifon.com-ot és máris megkapjátok a kedvezményt! 🙂

Végül pedig nézzük az Apple 3GS-ről szóló reklámjait. Ég veled 3GS.

[poll id=”65″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

25 Comments

  1. Gyerekek, ez hír? Nehogy már egy sokéves modellt sirassunk, hogy nem gyártják. Jó volt a maga idejében, a 3.1.3-mal most is jó. De elmúlt.

  2. @Belnir: Te hol látod azt, hogy hír? Ez egy blog bejegyzés, egyébként meg nem értem mi a baj vele. Köszönöm szépen az építőjellegű hozzászólást.

  3. @Belnir: nem tudom miért lázadsz, én kifejezetten örülök egy iphone5/6 pletyka mentes bejegyzésnek. keepupthegoodwork 🙂

  4. Jó kis összefoglaló cikk, köszi.

  5. @suti776: @Tamaci: Plusz most még beleraktam egy akciót is, mivel szólt a szervizünk, hogy aktuális! 🙂 Tehát 3G/3GS tulajdonosoknak akár hasznos is lehet a cikk.

  6. teljesen jó kis nosztalgia cikk, bár nekem 3G-m volt nem S-em, de a párom első iPhone-ja volt és most egy 4S-e van és valszeg a következő az 5S lesz 😀 !

  7. Mekkora lehúzós sz*métláda volt már akkor is a trémobil! 😀

  8. 3GS-em van, de tökéletesen megfelel a célnak. Email, telefon, néha egy kis böngészés, zene+film. Mai napig nem érzem szükségét sokkal drágább készülékre való cseréjét. Mellesleg az i4 nekem baromira nem tetszik 🙂 2g/3g design még mindig a best nálam.
    Amúgy meg… Nem hinném, hogy sokan vennének manapság újonnan 3gs-t, vagy tévedek?

  9. @suti776: Ó nem, azokat el se olvasom már. Megvárom a szeptember 12-őt és akkor azt fogom modnai, “Azt a mindenit!”, csak nem mindegy, milyen hangsúllyal. Kíváncsi vagyok, de rossz az előérzetem.
    @admin: bocs, nem akartam a lelkedbe tiporni, és senki máséba. Én egy 3G-vel kezdtem, imádtam, de az ideje lejárt. Ennek is. Sajnos hiába gyártják, az optimalizálás megteszi hatását. Nem érdemes újonnan ilyet venni, 8 Gb-tal meg semmilyet sem.

  10. Nekem most is csak 3GS-em van 🙂 Gondolkodom rajta, hogy eladom és veszek egy 4-est, akármennyire is szerettem, de már tényleg öregszik és ha megszüntetik a támogatást ilyen hamar… hát annak nem örülnék azért :/

    Viszont nem tudom érdemes-e 4-est venni… azt vajon meddig támogatnák, ha ilyen gyorsan jön az 5 és aztán 6..

  11. Gyászolja a halál! A legpudvább széria volt 3g/3gs az iphone történetében. Én már veterán iphoneos vagyok, mivel nekem szinte a kezdetektől volt iphoneom 1.1.3-tól volt egy 8gb-os 2g-m, amit nagyon imádtam. Imádtam, mert márcsak kézbefogni is élmény volt hát még használni is. Aztán jött a 3g és váltottam, mert kellett a 3g meg a gps. Mikor megvettem a 3g-t akkor még meg volt a 2g is, és akkor már lefittyent szájjal tapogattam az újat meg a régit érezve az akkor iphonet ért támadások eredményét amelyek szerint túl drága és környezet szennyezőnek titulálták az első generációs szériát. Egy finoman megmunkált mestermű helyett kaptam egy darab műanyag recsegő ropogó, töredező szart. A hardwarerről nem is beszélve ami a teljes modelciklus alatt lassú volt és sokszor le is fagyott, a frissítések pedig csak rosszabbá tették mint javították a készülék tulajdonságait. Sokakkal ellentétben én nem érzek fizikai kényszert hogy ott rágjam a küszöböt a bolt elött minden új iphone megjelenése alkalmával így a 3g-t kemény 2évig nyúztam első időkben tokkal aztán tok nélkül mert bár az ios tetszett, de a készülék 2 hónaposan elkezdett repedezni a hátlapján ezért onnantól kezdve finoman szólva is leszartam a tokot. Végül egy reggel amikor ráakartam nézni hogy mennyi az idő, döbbenten konstatáltam a csumára beszürkűlt képernyőt. Tudtam hogy itt nincs mese ez kukaéretté vált. Ekkor vettem a 4-sem amivel újra visszatért a minőségérzetem az iphone iránt. Viszlát lassú döcögős iphone. Ezt már egy itthon nem kapható és a US Army által Afganisztánban is rendszeresített szuper biztos tokban használom, amit ha egy 3szintes ház tetjéről dobnék le akkor is sértetlen és karcmentes marad a telóm. Na ezt kapjátok ki pupákok! Aki meg fikázza a t-mobile-t az egy kis ruppótlan feltöltőkártyás surmó. Nem értem hogy mit izzít ezen a blogon, az iphone sosem lesz az ilyenek telefonja. Ehhez a telefonhoz teljes értékű szolgáltatás dukál. Egyébbként meg a t-mobilnak messze a legjobb és legigényesebb a szolgáltatása mind 3 szolgáltató közül. Több mint 12 év Westel/T-mobile előfizetőként és Tíz év telekommunikációs múltal írom ezt. Volt szerencsém használni és tapasztalni mindhárom szolgáltató hálózatát.

  12. A 4S 8gb kobo mennyivel lehet majd olcsobb mint a 4S 16gb ?

  13. hát szerintem annyi lesz mint most az iphone 4 8gb és annak megy majd le az ára .

  14. @Zoltan81: Szia! elmondanád a nevét annak a jó toknak?

  15. Nekem ez volt az első, sokat megéltünk együtt…

  16. Hat,nem tudom. A 3G(S) tenyleg enyhen olcso hatast keltett a muanyag hatlap miatt,de ezzel egyutt nekem elso iPhone-kent teljesen elnyerte a tetszesemet.Sot!Volt,hogy szalltam volna be az autoba es a zsebem melle tettem a keszuleket telefonalas utan,ami leesett (jo 1meter magasbol) es elkezdett pattogni a betonon.Esett az a a sarkara,oldalara,display-re,hatlapra.Par apro karcolast leszamitva semmi baja nem tortent,megcsk el se torott (a muanyag hatlap se!).Ezzel szembe a sokkal igenyesebb design-al rendelekzo iPhone 4S-esem kiesett a zsebembol,amikor szalltam ki az autobol (kb. 30cm magasbol) es a hatlapjara esett,amin emiatt elrepedt a hatlapi uveg. Ennyit az olcso muanyagrol vs. draga,igenyes hatasu uveg hatlaprol…

  17. @kenyvice: Hat igen , ennyit magyarisztanrol …

  18. @iTom: Szia! A tok neve Ballistic HC nem olcsó, de megéri. A csomagban adnak egy övcsipeszes tartót is meg egy fóliát a kijelzőre.

  19. @ITomi:
    Szia! A tok neve Ballistic HC nem olcsó, de megéri. A csomagban adnak egy övcsipeszes tartót is meg egy fóliát a kijelzőre.

  20. Leírnám de nem engedi a blog.

  21. Elég csövi ez így…:-(

  22. Engem az egész bejegyzés meglepett… gyártják még a GS-t?:O
    A cikk szerint nem volt akkor durranás a G/GS váltás… én 3G-ről váltottam 4S-re, ott ért egy kis meglepi a sebességet illetően… a konklúzió, hogy ritkábban kell modellt váltani:))

  23. Nekem 3GS-em van. 1 éve nem megy a külső mikrofon (csak headsettel tudok telefonálni, aztán néha mégis megy – mondjuk a diktafon esetében ok). Tegnap meg elszállt a hangszóró (szóval headset nélkül egy néma okostelóm van). Az iOS 5 óta olyan csiga lett a telefon, hogy dobnám a Han folyóba, szóval várom az új telefont, mert pár évet öregedtem mióta feltettem az 5-ös rendszert. 🙂 Amúgy meg az Apple is arra gyúr, hogy ne ezer éves telefonokkal rohangáljunk, hanem maximum 2 évente cseréljük le a telefonjainkat. Mondjuk nekem az is hír, hogy idáig is gyártva volt. Minek? 🙂 Bár 0 forintos előfizetéssel el lehetett vinni, persze a T-Mobile azért elkérte a 10 ezer forintot letétbe akkor is (lényegtelen, hogy 10 éve előfizetőjük vagyok – biztos 10 éve készülök, egy 3GS ellopására, amiről mellesleg szerződésem is van). 😀

  24. Azért én nem jelenteném ki úgy a 3gs ről hogy rossz ha csak 3g-t használtált zoltan81 mivel nekem volt olyan 4db iphone 3g-m és szerintem egyértelműen az apple szégyene míg a másik 3 db 3gs-em kiváló ma is helytálló készülék ennek ellenére jelenleg a 2G az a telefon amit jelenleg használok amiben egyetértünk hogy kiváló készülék.


Add a Comment