fbpx Skip to content

Tegnap előtt írtam egy alap tesztet az iphone 3GS -ről. Most akkor jöjjön a másik fele.

Tegnap, nagy tesztelés alá vetettem. Reggel beállítottam az IM+ msn -re és a Twittelatort a twitterhez. Az im+ Push szolgáltatását is bekapcsoltam. Leveleket 15 percre állítottam és valami zenét is raktam fel.

Szóval 10 körül mindezt befejeztem és nekiláttam aznapi teendőimnek. Első körben ugye az ipod részt teszteltem, az ÚJ fülhallgatóval.  Igen, a 3GS -hez kaptunk egy részben új fülhallgatót. Tulajdonképpen ez az előző tovább fejlesztett változata. Van rajta hangerő szabályzó, és véleményem szerint jobban is szól.

füles 017

Nyilván nem lesz egy AKG vagy Sennheriser, de azért nem rossz. Akinek nem telik drágább fülhallgatókra, vagy éppen nem akar kiadni értük ennyi pénzt, azoknak ez teljesen megfelel. Szóval már “szokásosan” “Play playlist XY” voice control 🙂 egyszerűen fergeteges!

füles 019

Szóval elintéztem a délelötti programomat és délkörül leültem ebédelni, ekkor léptem fel MSN -re és kapcsoltam be a Push -t az IM+ -al. Msn közben twittereztem is egy kicsit meg zenét hallgatam volt némi telefonálás is, minden az egyben.

füles 005

A Push az teljesen jó volt, ebéd után tovább indultam és végig online voltam msn-en és kaptam is az üzeneteket folyamatosan. Az akkumulátorról annyit, hogy 2h push/twitter/telefonálás/zenehallgatás 30% akkumulátort vett el tőlem, szóval nem vészes, de mint látjuk egész nap nem csinálhatjuk ezt.

füles 007

Véleményem szerint a Push JÓ és van értelme, a 3GS akkumulátor ügyileg fel van rá készülve, de azért egy töltő mindig legyen a kocsiban/táskában.

Szeretnék korrigálni is a tegnapi cikkhez képest:

Mégpedig a fényképezés részében. A mai nap folyamán több helyen és időben próbáltam fényképezni. Először dolgom volt a Trewoll Kft. -nél. Ott egy full extrás lakóautót fényképezgettem belül kevés fénnyel:

füles 009 füles 013

Nem rossz, nem rossz… a célnak teljesen megfelelt.

Viszont gondoltam délután csinálok egy “természetes” képet. Itt azért próbáltam beállni, beállítani, ráfókuszálni és igen:

füles 016

Azért ez már nem tartozik a rossz kategóriába.

Konklúzió:

Az iphone Push szolgáltatása kiváló az üzletemberek számára. 3GS akkumulátora ezzel képes megbirkózni, de azért figyeljünk oda. A 2G és 3G akkumulátora több mint valószínű, hogy nem lesz erre huzamosabb ideig alkalmas, de ez mind mind függ az adatforgalomtól. Tényleg legyen nálunk + töltő, akár autóban akár irodában. A fényképező része tegnap tényleg megmutatta az erejét ezért módosítom az előző állításomat 10/7 -re. Az új fülhallgató, a saját korosztályában kiváló, és a + – gombok is jók. Még mindig éljen a voice control 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

217 Comments

  1. az az utcai kép elég hard lett 🙂

  2. OFF. Nekem a settingsben nincs Notification a lpont!!!!! 3 G T moblie független a telóm 3.0 van rajta. Ötlete van valakinek, hogy hova tűnt?

  3. Nekem inear headsetem van, Persze Apple és tegnap döbbentem rá, hogy van egy 26 rugós heastetem ami nem kompatibilis iPhonehoz…(nem működik a hangerő szabályzó)
    Na szép!!!

  4. @kmate: pl. szedd le a BeejiveIM-t, és meg fog jelenni az a menüpont is!
    Appulousról is leszedheted, lényegtelen h maga az app nem müködik.

  5. @ownage: thx, büszke is vagyok rá 🙂 pedig nem vagyok fényképész.

  6. Az utcai kép a legjobb! de azert mert a fenyre rakta a hangsulyt a camera ezért nem szembetuno a tobbi de ha megnezzuk az ut full homalyos mint a tobbinel, sajnalom hogy nem raktak bele valami jot régen a k750es sonym jobbat csinált pedig az rég volt. nah majd a kovetkezőbe ha kovetik a fejlodest akkor jon a 12mpx-el. (lásd lg )

  7. A hülye fotós…mmint én:)
    Ellenfényben ennyi a max, a sötét részek rendesen bebuktak, de ez adja meg a fííílingjét, nem egy Kanyon, még hangulata is van.
    Fotózni marad az aranyoskám, a szifon másra kell még ha csak 3G iS S nélkül.

  8. @Pter69: hát jahh, ha valaki konkrétan fotózni akar, arra egy mobilkamera sose lesz jó, mert arra sokkal ideálisabb egy DSLR (én 400D-vel kattintgatok), rendes optikákkal. de asszem napi használatra meg bőven elég ez is.

    egyszer összehasonlítanám a 400D-mmel, hogy mit tud koncertfotó szintjén (kevés fény, színes reflektorok, gyors mozgások, stb). asszem érdekes teszt lenne. 😀

    ja igen, akik azön pörögtek, hogy ma megjelenik a témobilnál a 3GS… na, megjelent…? ugye…

  9. @admin: jól látom, hogy ez a kosztolányi dezső tér lenne? mert ha még pesten vagy, egy sört bedobhatunk valamikor pl.

  10. @Jadeye: Igaz nem koncerten, de egyszer jégpályán fotóztam a kicsinyemmel.Gyors mozgások, kevés fény…imádom szellemképek lettek:)
    A 30D-t másra használom 🙂

  11. @admin: Csak egy kérdés: leveleket szoktatok olvasni?

  12. Azért elég durva ahogy a villamos sín között az aszfalt meg van süllyedve 😀 Nesze neked 300 Ft os benzin meg út adó 😀 Amúgy tényleg elég faszán sikerült a kép!!!

  13. @Pter69: jaja, azt láttam, hogy másra használod. 🙂 én a 400D-m előtt használtam 30D-t kölcsönben jópárszor. de az csak kölcsön volt, a saját már 400D lett, de az meg portrémarkolat nélkül foghatatlan volt. de azóta lett markolat, és megszoktuk egymást. 😉

  14. En kb 3 napja tettem fel a beejiveIM-t, meg is jelent a push, müxik is nagyjából, de zabálja az aksit. Viszont teljesen az az èrzèsem, hogy miután kikapcsoltam a settingsben, mèg mindig jobban fogyaszt. Amúgy a backgrounder többet vagy kevesebbet fogyaszt egy ilyen IM-push cuccnál?

  15. @Jadeye: Ha már akksikérdés: markolattal két akkuval négy hónapja töltöttem a kanyont…még bírja, pedig használom…sztem termeli a naftát:)

    Hogy tudok avatart betenni?Az istennek nem jöttem rá 🙁

  16. @Pter69: én koncertfotózom, szóval nálam a koncertek számától és azok kategóriájától függ, de jah, két akkuval elég jól bírja. (az esetleges vakuzás meg nem vesz le belőle semmit, mert külső vaku van, annak meg saját akkuja, meg amúgy is, a vaku megöli a hangulatot.) 🙂

    avatar: regisztráld az itt megadott emailcímed a gravatar.com oldalon, töltsd fel oda a képet, és utána pár perc múltán megjelenik.

  17. @Jadeye: Köszönöm a segítséget, elvileg már csak idő kérdése 🙂
    Koncertfotó…makrónál nem féltem a gépem, de koncerten… 😀

  18. Én azt olvastam , hogy a 3GS aksija is ugyanaz gyakorlatilag mint az elődjében…..Végül is miért lenne más?? Hely nem lett benne több, az ionok meg ionok….

  19. Sziasztok !

    Valaki segítsen Nekem létszives….nálam Vista alatt nem megy rendesen a RedSn0w…:(( A progi elindul…kéri is a restor fáljt be is adom neki …el is fogadja ……tovább megy… dfu…meg minden…telón fehér…majd fekete ..képernyő…és amikor a kis ananásznak kéne jönnie…nem jön…csak fekete képernyő…a sn0w kiírja, hogy DONE !….de hát nincs DONE…teló feket…cydia sehol…:(((((
    Mit rontok el ….pls help me…!!!!!

  20. @Pter69: jó helyre kell állni, pl sziget esetén ott van az elkerített rész a tömeg és a színpad közt. meg persze nem pánkkoncertre kell menni, a zúzás közepie… 🙂 vagy előkapsz egy canon 100-400 IS-t, mert azzal embert lehet ölni, és utat törsz vele. hidd el, odébbállnak, mert tekintélyt parancsol, ha deréktájban meglóbálod… 😀

    @cartmen: az akksira éppen azt írták, hogy több benne a kráft, mAh-ban nagyobb teljesítményű. a 2G/3G akksija egyforma teljesítményű, a 3GS meg nagyobb kapacitás.

  21. @Jadeye: Eccerű kompakttal is félre szoktak húzódni előlem 🙂
    190cm/110kg 😀

  22. Valahol aztt olvastam itt a szifonon hogy ma fog megjelenenni a t-mobilnál a 3GS.sajna nem 🙁 lehet már tudni hogy mikor fog megjelenni? azt tudom hogy júliusban…

  23. A push eddig is jó volt 3G-n is.

  24. @Jadeye: Ám legyen 🙂

  25. hello valaki egy kis segítséget!!!
    Szeretnék venni egy t-mobilos iPhont kézből , az illető megvette előfizuval amit persze nem fizet és elakarja adni a telcsit.
    ha függetlenítem RED és ULTRASNOW-al ki tudják lőni ill letudják tiltani hogy használhatatlan legyen a telcsi ?

  26. @the_erdeklodo: Hi!

    Csatlakoznék the_erdeklodo -höz és a korábbiakban a júli 9.-i megjelenés kapcsán hozzászólóhoz. Valószínű már tudnánk ha ma már kapható lenne. Jó lenne tudni a végleges dátumot, hisz a július az “biztos” (vagy nem…).
    Ha valakinek van infója ezzel kapcsolatban ossza meg velünk

    Köszi

  27. @tibcsi1983: a redsn0w meg ultrasn0w az IMEI-szám alapú letiltás ellen NEM véd. szóval ha nem fizeti, akkor letiltják szépen, és azzal nem tudsz mit csinálni. és csak akkor oldják fel az IMEI tiltást, ha befizeti az eredeti tulaj a hátralékot. az iPhone IMEI száma pedig NEM írható át (értsd: jelenleg semmi mód nincsen rá, a jövőről meg ne találgassunk).

  28. @the_erdeklodo, @thecruel: a július 9.-i dátum abból adódott, hogy azok, akik nem ismerik az angol stílusú dátumot, benyalták.

    a WWDC-n az hangzott el, hogy a 3GS megjelenési ideje july 09. az angol dátumformában ez NEM a napot takarja, hanem az évet, tehát ez july 2009, vagyis 2009 júliusa, konkrét nap nélkül.

    ha angolul július 9-et akartak volna írni, az így nézne ki pl: 9th july. de SEMMIKÉPP SEM july 09…

    még egyszer ezt ne kérdezzük már meg, nem egyszer lett leírva, köszi.

  29. Admin: s maga a 3GS hangszórója hangosabb mint a 3G? Ara is kivi lennék lécc ha má voice control van..

  30. @MusTanG89: youtubeon lattam meg egy videot ahol mertek, es ott a 3GS par db-vel hangosabb volt.

  31. Bocs az offért de láttam ezt az IM+ és nekem ez nem működik 🙁 be akarok jelentkezni aztán ( license.key.erroe.invaild) ezt írja ki. Ez mi a fenétől van? Valaki egy megoldással tudna szolgálni?

    Előre is köszi! 🙂

  32. Bocs azt el felejtettem ide írni hogy Beejivel ez nem a sima im+ !

  33. @nico: attól van, hogy nem vetted meg, és ezt kiszúrta a beejive szervere, és megjegyezte az UDID azonosítóját a telónak, így nem is fog menni.

    vedd meg, majd meccseld le a beejive-val, hogy igenis megvetted, el kell küldened nekik az UDID-od, a vásárlát igazoló visszajelzést, és várni.

  34. @MusTanG89: hangosabb, volt valamikor erről egy teszt, kb. ha jól emlékszek 15%-kal talán, de abból a videóból nem az jött le, hogy bármennyivel is szebben szólna
    @Jadeye: igen, ez így van, csak nekem pénteken maga T-mobile ügyfélszolg. mondta ezt a dátumot, 2x is… Vagy ők is csak ezt nyalták be? Lehet… én még célozgattam is nekik, hogy az nemcsak július 2009.? Akkor még azt mondták, hogy nem…
    @Jadeye: Akksi: xsellize: 5% különbség… legalábbis mAh-ban, mert 3G 1150körüli, 3GS talán 1210mAh… Szóval nem tudom…

  35. Bocs az OFFért, de pontosan hol kéne lennie a PUSH beállitásnak?

  36. @Jadeye: köszi! 🙂

  37. @gomby: ameddig nem telepítettél semmi push-t támogató app-ot, addig sehol, egyéként a settings megnyitása után rögtön a tetején ott lesz egy notifications menü az airplane / wifi / carrier alatt

  38. Sziasztok
    tudnátok mondani valami trükköt vagy progit amivel belehet állítani az iPhone-on hogy ha védetlen wifit talál akkor kapcsolódjon rá automatikusan kérdés nélkül?

  39. @Jadeye: A fring vagy a Nimbuzz az nem ilyen?

  40. Az Apple konferenciáján a kivetítőn ’09 July volt a Magyarországot is érintő megjelenési dátum, szóban viszont az hangzott el, hogy június 26-át követően 1-2 héttel lehet majd kapni. Ezen lehet vitázni, de nem érdemes. Továbbá minden konkrét dátum péntekre esett, és utána lehet nézni, ez itthon is így volt tavaly (2008. augusztus 22. – péntek).

  41. Kicsit OFF! Van egy olyan problémám 3G 3.0 orig ultrasn0w, redsn0w szifonnal, hogy mms-re utaló jelet nem találok sehol, én vagyok a béna?

  42. Sziasztok!
    A 2G alkalmas arra, hogy ugyan így felugorjon egy ablak a push-nál, mint a 3GS esetében!?
    Sehogy sem akar összejönni, pedig minden be van állítva. (IM+ is)
    Előre is köszi válaszotok 🙂

  43. @gomby: nemtom, de az IM+ az viszont tuti ilyen.

    @valaki: ha már csak viszonylagos infót adnak (1-2 hét), én azt nem venném készpénznek. majd lesz. valamikor. de ma július 9. van, és ma még nincs. ennyi.

    @Zizizumi: állítottál vissza bármit is 2.2.1-es backupból, vagy csak update-elted 2.2.1-ről?

    @ChrisSmith: push-fix fentvan? mert gondolom nem ATT-vel aktiváltad, hanem redsn0w-val, akkor meg kell a push-fix. hanyas redsn0w-val csináltad? 0.8-as előtti?

  44. @valaki: még semmi konkrét időpont nincs..
    ha lesz akkor jelzem. (én tuti fogom tudni) 🙂

  45. @Jadeye: wazze… már tudom mi maradt le a restore után 😀 igen-igen, redsn0w 1.7-el! Köszönöm szépen a segítséged! 🙂

  46. @Jadeye: köszi, fel is tettem az IM+-t viszont igy sem jelent meg a beállitásokba. az enyém hiába t-mobilos, nem aktiváltam az sw után hanem egyböm ment rá a jb! valoszinü ez a baj. töröltem a reget is már és ujra aktiváltam az i-tunessel de nem let jo.
    lehet felteszem a push-fixet.

  47. @gomby: ha 3G, és gyárilag tudod aktiválni, akkor azt úgy is kéne megtenni. ha más nem, akkor egy restore után, és még a jailbreak előtt. az is okozhat gondot, ha 2.2.1-ről állítottál vissza backup-ból bármit.

  48. jadeye tudjuk te nagyon penge vagy mindenben, “azok, akik nem ismerik az angol stílusú dátumot, benyalták.”- ezzel a dumáddal. tanulj meg kicsit angolul, fordítsd le, aztán írjál… júli 9-10-re ígérték a WWDC-n az más tészta hogy nem most jelenik meg!!!!

  49. @Jadeye: Mindent visszaállítottam!

  50. vazze, új füles! 😛 must have! kéne egy ebből a jó kis 3G-hez! vagy azt gondolom persze nem támogatja! 😀

  51. @bandesz: oké. ha ennyire igazad van, és ennyire penge vagy angolból, akkor elárulnád mégis, miért nem fordítasz egy sort sem a 3.0 magyar UI-ban? meg hogy miért nem jelent ma meg, ha ennyire atombiztos a ’09 july, mint július 9? (’96 july akkor július 96-a…?)

    tanuld meg az angol dátumformátumot értelmezni. és olvass el pár cikket ezzel kapcsolatban. mindenütt azt írták, hogy ez NEM július 9, hanem 2009 július hónapban VALAMIKOR. nem kell nekem elhinni. elvégre én nem írtam itt eddig még semmit, csak baromságokat, ugye…?

    ha neked ettől jobb, akkor ma jelenik meg. de akkor mondd már meg, hol van mégis…

    áh, whatever…

  52. ’09= 2009!!!!!!!!!!!!!!!
    Ezt mért nem lehet felfogni???
    Ezen az oldalon is leírták már kismillószor azoknak akik nem értik…..

  53. @bandesz: ez párszor már el lett mondva, írva, cikkezve, hogy az csak egy screenshot volt egy naptárral hogy 2009 júliusa! 🙂
    a vesszőt mindig is az évszámokhoz szokás kitenni nem a napok elé 🙂
    ahogy Jadeye is mondja!

  54. Köszöntem szépen közben megoldottam, csak a beállítások hiányoztak, illetve saját szám megadása kötelező 😀

  55. sziasztok!

    ovatosan im+ push-sal! én kb 3 hete kaptam egy olyan sms-t,h “egyenlege 300 ft alá csokkent, uj egyenlege -7640 ft” 🙂 mondjuk azota a t-mobile-nal van a telefon,mer rá pár orára beszart

  56. @gomby: Szia!
    A BeejiveIM-t próbáltad?

  57. akit érdekel, megjelent egy interjú a Nav N Go-val az iPhone-os iGo-ról!
    ttp://www.mobilport.hu/fokuszban/20090709/interju_ilyen_lesz_az_iphone-os_igo/

  58. @ownage:

    BP kosztolanyi ?

  59. @csigger: nem sok újat mondott… 🙁

  60. @Pter69: Olvassuk, meg is kaptam. Légy türelmes, igyekszünk és tetszik a kép ^_^

  61. @zoltan: ?:D

  62. @admin: Jesssz!
    Hogy a fenti témánál maradjak :p

  63. @Pter69: nézz mailt 🙂

  64. @Steev: am kereken 7 decibellel volt hangosabb a 3GS:) **hogy elvonjam a figyelmeket a sok megjelenést kérdezgetőkről :)**

  65. A hangerő szabályozó ugyanaz mint a shuffle-ben, jól látom?
    vagy beépítették a shuffle-t az új GS-be?

  66. @Jadeye: igen, nem azt mondja,hogy konkrétan hozzáférhető lesz a tella, na de hallgasd meg, bandesz nem mondott hülyeséget… Just a week later we’ll take it to six more countries (jún. 6)… And then a week or two later we’ll start… tényleg 1-2 hetet mond, hogy hozzákezdenek a forgalmazáshoz, hmm, érdekes.

  67. egyébként ha
    A, meghallgatják az emberek a videót, akkor nem veszekednek

    B, ha ez alapján kis kutatást végeznek, rájönnek, hogy ezzel az infóval nem jutottak előrébb, mert

    C, a bácsi nem hazudott, és tényleg, láss csodát: a júliusi listán 28 ország van, amit tudunk, ezek biztosan:

    Románia: elvileg júl.3-tól előrendelhető a tella – az orange oldalán volt…
    Szingapúr júl.10 (ma)
    Finnország és Dánia júl.11.
    Malájzia júl.31.
    Görögország júl31.
    csehország júl.31.

    Tekintve, hogy tavaly 22 országból nagy részükben júl.11-én vezették be az iphone 3G-t, a többiben a hónap legvégén, ezért TALÁN levontható egy messzemenő következtetés: vagy holnap – azaz ma – lesz/van iphone 3gs a trénél, vagy hónap végéig nagyon nem is kell várni…

  68. és szerintem mégiscsak történt valami a hétvégén… másképp miért mondogatták mindenkinek nagy bőszen hogy 9-e körül, utána most meg: fogalmuk sincs, nem tudják….

  69. @bzolkaa: Azért remélem nem ilyen egyszerű a helyzet. Nem szeretnék a hó végéig várni. Max 20-dikáig, de jobb lenne előbb megvenni.

  70. huha, micsoda dráma:D par nappal később kerul a kezedbe…D máshol meg nincs megfelelő ivóviz stb stb…..

  71. @ownage: Tudod, nem mindegy, hogy milyen szofttal kerül forgalmazásba. Ha túl soká lesz itthon, elképzelhető, hogy már 3.1 lesz rajta (amiről tudjuk, hogy elméletileg feltörhetetlen). Akkor már a szifonos társadalomnak nem fog többet érni egy féltéglánál. ..

  72. julius 31-tol lesz iphone 3gs

  73. @MegyoCon: így van, nem dráma, csak nem mind1.
    @ownage: igen, tényleg vannak nagyobb gondok ennél, de ez egy iphone-os oldal, engedtessék meg, hogy ezen izguljunk… – legalább itt.

  74. Na hát mi van már a lokkal?
    Mert ez az angol nem valami szép….

  75. @surda: HI! Melyik országban? Honnan az infó? Thx

  76. Azért nem árulja még a T-mobile , hogy rátehessék az összes 3GS-re a 3.1-es szoftvert :-((

  77. Na de mi van a Szifon STORE-val és azon belül a BOA tokkal már vagy 2 hónapja áll a rendelésem.

  78. Arra én is befizetnék, de amíg ár nincs…. És ha ennyi idő az ár beszerzése akkor mikor juthatunk hozzá? Na ez itt a kérdés…

  79. @admin: Ennél sokkal jobb ha felteszi valaki a 2.2-es UI-t 😀

  80. @admin:Szia Admin, a tanácsodat kérném, van egy osztrák iphone-om amit jb-tem, ultrassnowoztam, és most felváltva használom, a gondom a következő: vettem a magyar kártyához netes előfizut, de a szifonon nem megy a net pedig felraktam a logo, mms tethering fixet….
    miért nem megy a netem? a logo megy, tehátmüködött a beállitás….
    tudnál segiteni? elöre is köszi Vezo

  81. BOA tokkot a népnek :)!

  82. Látom lassan már lesz egy “BOA tok Rap” is 🙂 Ha frissítem az árakat (már pedig jó lenne, és már vannak is árak) akkor ki lesz rakva egy post a rendeléssel kapcsolatban. 🙂

  83. Én írtam nektek a BOA tokkal kapcsolatban emailt, de sajnos választ már nem kaptam rá. Ez több, mint két hete volt kb.

  84. @esfrost: Hát ez előfordul, küld el újra légyszíves. És kitartás! 🙂

  85. Én is kb 2 hónapja várok a BOA-ra és már kezd karcolódni a hátulja 🙁

  86. Na én meg djferee is 2 hónapja együtt rendeltük meg és most nem tuDJuk mi van érdemes még várni egyáltalán vagy most akkor mi legyen….

  87. @admin: Emlékszem a jb rap-re, nah az eszméletlen volt 🙂

  88. Szép a Boa, jó a Boa
    Cool a szifon de nincsen toka
    Jó lenne ha lenne már
    ára is a store-ba tán
    De várunk csendben türelemmel
    Felhagyok a küzdelemmel
    Majd megjön a télapó
    Boa tokkal, úgy a jó. 🙂

  89. Nade én nem akarom a mikulás szakállát cibálni,
    ezért akarlak BOA tokkal kínálni!

  90. Hol van már, hol van már? ***

  91. Admin! Köszi megy!!!!!!!
    ahol mondtad ott nem csinált semmit, de a resetnél a network resetnèl műxik!!!! megegyszer Köszi nagyon sokat segitettel!!!!!

  92. Aki csúnyán beszél ahhoz nem jön
    a fehér szakállú öregúr
    Boa tokkal puttonyába
    Inkább virgácsot hoz egymagába

  93. Lenne 1 nagyon maszek kérdésem!
    Mit is kellene jelentenie számomra a PUSH-nak???
    IM+ ban pl. mire is jó?
    Bocs a nevetséges tudatlanságomért!!!

  94. @Vezo: Nincs mit.

  95. Nincs a fonnak boa toka
    sem a három nulla loka’
    karcos, repedt, zsíros szegény
    olyan mint egy szingli legény 🙂

  96. @rastawicc: pl arra, hogy mikor home gombot nyomsz IM+ használata közben, akkor a telefon nem futtatja tovább az IM+-t, tehát az nem eszik akkut vagy memóriát, de csicsereg neked, ha valaki közben írt neked – kvázi a szerveren fut tovább az IM+. vagy pl az AP news esetén ha van valami brékingnyúz, az is lejön rögtön a telefonra értesítésként, anélkül, hogy magán a telefonon az AP news épp futna

  97. @rastawicc: Fentről a 3. kép a válasz a kérdésedre. A push arra jó, hogy bizonyos programoknak nem kell állandóan futnia, és a szervert bombáznia kérésekkel (kaptam-e már emailt,…). Nyugodtan kiléphetsz a programból. Majd, ha üzenetet vagy emailt kapsz akkor a szerver magától értesít téged (3. kép). Ekkor elindíthatod a programot, ha akarod és reagálhatsz rá (4. kép).

    Ez azért jó mert feleslegesen nem fut az adott program a telefonodon és nem zabálja az akkut.

    Legalábbis én így tudom, de nyugodtan javítson ki az aki jobban benne van.

  98. Van még emitt GS para
    de ez nem a szifon sara
    09 július, vagy tárgyhó 9 tökmindegy
    fog érkezni neparázzál, sokkal-sokkal több mint egy

  99. @Norrbi: 🙂

  100. Nemtudni a Tré mit művel
    de jön a szifon iránytűvel
    dupla ram meg vojisz kontroll
    ez lerágott hús a csontról

  101. Mindaddig az ember rendel
    szifon comtól óbézbendel
    tudja törni,frissiteni, szinezni, unlokkolni
    ne kelljen az témob miatt
    vkit még szájbablokkolni

  102. Ismét fehér s fekete
    majdnem negyben giga bele
    fekete juthatna Marcira
    vidd a fehért vájtpartira

  103. *jutna Marcira…

    Csak kijavított a korrektor 😀

  104. Apropó van még korrektor
    annyit írok kell konnektor
    kopipészt és sékingradír
    soha többé nem kell papír

  105. Bocsi hogy ehhez a témához írok de itt figyel mindenki 🙂

    Van egy iPhone 2G 8 gb telefon, 3.0-ás szoft, jailbreak, MI patch. Cydia van, onnan tudok telepíteni, tört programokat tudok telepíteni, működnek is, viszont a free appokat nem teszi fel a telefonra amiket Storebol szedek. Mutatja hogy telepíti, mutatja hogy kész, telefonon semmi. Valaki ötlet? 🙁 Skype kéne így, de nem fog menni 🙁

  106. Jönnek majd rá új játékok
    gyorsabb lett az esze
    marad azé’ rajta más is
    lesz telcsikönyve, notesze

  107. Hallod Vespi idefigyelj
    autorizáld géped
    ha nem irsz ide hibaüzit
    nézhetjük a képed

  108. Vagy még azt csinálhatod
    iphone fülon applikésön
    pipa bele amit akarsz
    szinkeli is aztán késvön 😀

  109. Nincsen ára még a toknak
    nagy munka ez Adminéknak..
    De van egy remek javaslatom
    küldd az árat bemásolom.
    Ha meg ugyan még nem vehetem
    árát mégis megismerem.
    Sok hülyeként verset írunk
    bezzeg a benzin árért mégsem sírunk!
    Admin persze jókat nevet
    Sok kis user máshol ilyet úgysem vehet.
    Lassan már az ár sem drága
    fogyasztóként számra várva.
    Zárom ezzel soraim
    méltóságunkat vesztettük el ezennel, Uraim!!!

  110. nincs hibaüzenet. végigmegy a csík miket telepít, ebből ami tört ipa azt feldobja, ami appsotre-os free letöltött azt nem. csináltam már minden letörlés ujra felt is

  111. Meló közbe elég nehéz ezen gondolkozni 😀

  112. Nem lehet hogy nem pipáltad ki amit mondtam? Vagy minden app van kipipálva?

  113. minden app is ki volt, aztán külön ami free, régen is meg tudtam csinálni, nem itt van a gond 🙂

  114. Viszza raktam a szifont
    2.2.1-es szoftra
    azt hittem jobb lesz a gps
    de az se talált pontra
    megyek is gyorsan
    és viszem a t-pontba

  115. Egy kis infó: bár off a fülhalgatós témához, de még nincs fórum ezért ide kell írjam. Szóval kb 2-3 hónapos volt a telefonom amikor egyszer csak a WIFI beszart, azt mindenkit itt kérdezgettem hogy van e valami help hozzá, de nem volt… csak hogy lehet hogy hardware hiba. Így bevittem a T-Mobile-hoz. Ahol 2 hét elteltével hozzzám vágtak egy új készüléket, és a garit is kibővítették ujra 1 évre. Szóval én most kellemesen csalódtam a T-ben.
    Másik, dolog. Most meg a bluetooth nem megy, de ezt le is szarom. max majd fél év múlva vissza viszem hogy akkor csere… Szóval egy pont a T-Mobile-nak és minusz egy az Apple-nek.

    Amúgy totál “mázlista” vagyok az apple termékek terén. A zsír új macbook-on nem jó a mikrofonom, az iphone- wifi- je nem volt jó, most meg a másik iphone és itt meg a kékfog krepált be. NA ez a Rock’n roll…

  116. Remélem nekem is kicserélik a GPS miatt….

  117. @Jadeye: Ehhez a off-hoz plusz 1 kérdés : külföldön használható ? A hazai szolgáltatók csak egymásnak adják át az adatokat ugye ?

  118. Bocsi , 28. hozzászólásod !

  119. Boccs, OFF:
    A BeeJiveIM license.key.error.invalid problémára még mindig nincs megoldás?

  120. Az im sokkal jobb nem is értem miért nem azt használod 😀

  121. Sziasztok! Valaki meg tudná mondani nekem az Appulous source címét? Szeretném beállítani a cydiába! Előre is köszi!

  122. @Jason: Nekem sokkal jobban bejött a BeeJive, jobban kézre áll.

  123. Akkor vedd meg 😉
    én azt tettem nem sok pénz

  124. Hello!
    Iphone 3g-hez amit adnak gyári füllhallhatót azon van egy mikrofon is ugye, és elvileg számot lehet vele váltani ha megnyomom, azt megtudná valaki mondani hogy ez mért nem müködik nekem?

  125. Hali!

    Valaki irja már le hogyen kell plist file-t szerkeszteni!
    Valamelyik plist file igy kezdődik:

    JetsamPriority

    Itt akkor a jetsam priority helyére irom azt,hogy disabled ha ki akarom lőni?

    vagy

    OnDemand

    Az on demand helyére írom?

  126. @joco4: Így van, azt meg lehet nyomni. 1 nyomás, az megállítja/elindítja a zenét, 2 nyomás a következőre lép, 3 nyomás pedig az előzőre.

  127. @Jason: ha nem tudod, ne szerkesztgesd. Terminál: su root (jelszó ugye alpine), majd írd be: cd /System/Library/LaunchDaemons/

    utána: launchctl unload -w és a plist neve…
    pl launchctl unload -w com.apple.syslogd.plist

  128. @bzolkaa: ugyanazt éred el vele, és utána meg is nézheted, hová tette a rendszer a diabled true-t

  129. @bzolkaa: De amiket a multkor leirtál azokat hogyen lövöm be?
    Az OnDemand,KeepAlive,Disable?
    Mert te most a disablét irtad le 🙂
    Vagy ami nem kell vagyis ami disable azt egyszerűen mozgassam át a vinyóra és kész?
    Ez elég egyszerű megoldás lenne 🙂
    Amit pedig OnDemandra akarok tenni azt átírom de ismét kérdem: Hova irom be pontosan?
    válassz ki egy plist filet és írd le hanyadik sorba hová irjam és akkor tudni fogom köszi 🙂

  130. @admin: 95-ös bejegyzést azért talán moderálni kéne nem?! Azért az a bejegyzés több mint felháborító!!!

  131. @Kohi: a műkuki résznél akadtál ki? 🙂 – Amúgy jogos kéne egy moderálás, és egy szemét FÓRUM!!!!!

  132. @bzolkaa: Eltüntél?

  133. @ownage:

    legelso hszben irtad h utcai kep hard lett
    mire en
    kosztolanyi?

    azaz budapest kosztolanyi dezso ter?
    szifon. com/wp-content/uploads/2009/07/f%C3%BCles-016.JPG

  134. eBuddy honosításán dolgozom. Ha vki akar segíteni email 🙂
    Köszi admin a leírást 🙂 megy ez csak néha vannak kicsit nagy bökkenők 🙂
    Pl másik amin melózok Wi-fi forum. Ott spec kezdőkép tök jó magyar. Amint ráböksz vmire kilép 🙂

  135. @Jason:
    Az IM+ nem tud hidden contact-nak írni, ami elég mocsok dolog, írtam is a supportnak… És még van pár nyűgje, nem véletlen, hogy féláron adják a következő javításig 😀

  136. @matyi: Áh értem!
    Nekem pedig a másik fagy,akadozik!
    És én nem akarok offline arcoknak üzit küldeni de viszont egyedi kép választás lehetne benne valóban!

  137. már nem adják féláron, mázlim volt 😀

    nálam elég sokan rejtik az állapotukat, ezért az IM+ csak skype-ra kell, ja és nem tud “busy” statust mutatni 🙁

  138. Valaki meg tudná mondani nekem az Appulous source címét? Szeretném beállítani a cydiába!

  139. eBuddy= Saját képet tudsz betenni. Müxik a push ha kell ha nem akk nem:) rejtetteknek is tudsz irni 🙂 ha megrázod a telót rezést küld a pertnerednek 🙂

  140. @mezo: De nincs Landscape mód amit nem is értek! És nem látod a partnered képét!

  141. sziasztok.t.pottal hol találom a nyelveket a szifonban?mert az angolon kivűl kiszeretném őket törölni,h növeljem a memot.köszi

  142. Jason tény nincs Landscape de kövi frisitésnél már igérik. hmm partnerképet észre se vettem xD. Nah mindenesetre nekem ebuddí vált be a legjobban.
    Mobile chat= nem küldi el az üzit van amikor
    BeeJive= megkéne venni biztos akk müködne.
    Meg probáltam még párat. Meg ebbudynál 1 filébe van amit magyarosítani kell XDXDXD

  143. @admin: látom nem sikerült a mukuki3 írását 96. hozzászólás moderálni! Nagyon sajnálatos

  144. @h.andras: Azt hiszem ez kell neked :system/Library/TextInput….

  145. @mezo: Engem az is idegesít,hogy reklámozza magát az e-buddy a személyes üzenetemben!
    a színes neveket nem értem miért nem támogatják mennyiböl telne?
    sztem nem sokbol.
    De szerencsére legalább vannak kliensek..

  146. @Csu-csu: Hát igen, de furcsálom, hogy hogy lett belőle 96-os hozzászólás. Az ilyen bejegyzéseknek nem hogy itt, de sehol sincs helye

  147. @Kohi: Öreg!
    admin barátunkat mindenki mindenfélével zaklatja, mikor lesz ez mikor lesz az….
    Kénytelen leszel elviselni, hogy nem ugrik amit mondasz valamit….

  148. @rastawicc: köszi,de nemtudom biztosan,h azok e.valamelyik postban irta valaki de nem találom.ha valaki tudja pontosan hol találom a nyelveket azt megköszönném

  149. @h.andras: ÁÁÁ!
    Akkor bocs, de elvileg ez több helyet ad mint a nyelvek tölése, kb.10-15%

  150. Azert torlom azt is amit irtal.O

  151. @Jason: Hát jah. Amúgy van olyan kliens ami megjeleníti a színes neveket? :O:O:O

  152. @mezo: Sajnos nincs!
    egy hivatalos msn kliensnek örülnék a legjobban!
    De olyan sose lesz :S

  153. @Jason: Ha mac-re nincs értelmes, iphone-ra se számítsunk :S

  154. @admin: Hát ja 😀
    Szörnyű!

  155. @h.andras: Böngészd végig a mappákat, és keresd mindenhol a .lproj végződésűeket. Ezeket törölheted az en.lproj és az English.lproj elnevezésűek kivételével (az az angol nyelv). Ezen kívül törölhető a Textinput mappa teljes tartalma, és valahol a System/Library egyik almappájában van kb 360 db emoji ikon, én azokat is kiirtottam.

    @admin: Most néztem csak a lokalizáció screenshotjait, azon csak annyi látszik, mintha hiányozna mindenhonnan a megfelelő nyelvi fájl!?! Ezek szerint nem műxik a dolog? Nem sürgetés, csak kíváncsiság. Nem akar települni az UI?

  156. @rastawicc: Öreg az édesanyád térde kalácsa! 🙂 Nem az ugráltatásról van szó, hanem az erkölcsi normákról! Lehet, hogy Te sem tudod miaz! Aki az Isten nevet kisbetűvel írja az minden aljaságra képes, aki a nevét hiába szájára veszi az pedig egy gátlástalan alak. Engem anno így tanítottak. Lehet, hogy téged nem. Nem mindenkinek lehetnek ugyanazok a szülei és nem mindnki zületett egy korban. Lehet hogy személytelen dolog az internet, de a tiszteletet akkor is meg lehet adni. Lehet, hogy az apád lehtnék!

  157. Fontok közül melyik törölhető és honnan is pontosan? kösz előre is 🙂
    és irhattok még bátran ram,system és mindenféle hasznos cuccot 😀

  158. @Kohi: Nézd!
    Nem vagyunk haverok, szóval ne mert a rokonaimat emlegetni!!!!!!!
    Mégis mit képzelsz????
    Látom nagyon művelt vagy, de az értőolvasást még gyakorolnod kéne, mert ezek szerint nem érted amit írtam……
    Te túliskolázott IQhuszár, olvasd el még egyszer amit írtam, vagy nézz inkább valami más elfoglaltság után!
    Szép estét!

  159. @iNigga: Van egy kis gond!
    Kitöröltem amiket leirtál(mindent helyesen és odafigyelve) és nem indul a telefon! :s
    Csak az alma logo villan fel néha 🙁

  160. T-pot megy!
    Az itunes is indul ha rádugo a gépre! HELP!

  161. Valaki elárulná nekem, hogy miaza Push??? Mert már mindent végignéztem, de sehol sem találom. A keresőbe is beírtam, de az ott kapott infóknál sem lett világosabb.

  162. Francba…. sztem tehetem ujra a rendszert… pfffffffffff

  163. @Tamas92: 102. 103.

  164. @Jason: én most állok neki majd mondom mi lett

  165. @h.andras: Jolvan én már jailbreakelek…

  166. @Jason: Akkor valamit elb*sztál. Én ugyanezt végigcsináltam, és csak a végén rebootoltam egyet, és minden működött. Asszem egyszer 2.0.1-el almázott nekem is, de az azért volt, mert valamelyik privateframework mappában az lproj mappákkal együtt véletlenül kijelöltem és töröltem egy support mappát is.

  167. @iNigga: Fasza.
    Tehetek ujra mindent
    😀

  168. Van olyan FW valahol amiböl ki vannak szedve a felesleges dolgok?

  169. Ez a restore+byskup cucc csak a beállításokat teszi vissza? pffffff
    Van lehetőség teljes system backupra?

  170. @rastawicc: inkább vagyok IQhuszár mint egy tudatlan kis népművészeti ipartermék!

  171. @Kohi: Mért gondolod, hogy kölök vagyok???
    Pedofil vagy???
    Kérj segítséget!!
    A nagykőrösi lőtéren megtalálsz csütörtökönként 4 órától! 🙂
    Én lennék tudatlan???
    Csak az jut be a fejedbe, hogy ,, beszóltam” neked, holott azt mondtam, hogy az adminnak is van dolga, szóval nem várd azt, hogy egyből pattanjon amit kifejezed nem tetszésedet!
    Azt 1 szóval sem mondtam, barom vagy mert nem tetszik az amivel a másik ,,úr” rímet farag…
    (Halkan megjegyzem, hogy én sem tartom valami értelmesnek az ilyen jellegű megnyilvánulásokat)
    De gondolsz amit akarsz, ha most sem érted akkor nálad van a gond és engem ez hidegen hagy!

  172. LOL már gyermekeim amit csináltok 😀

  173. @iNigga: köszi a segitséget.eddig minden oké már egy részét ki is töröltem és kiváncsiságból csináltam egy ujra inditást és minden ok.már igy is több a memo.köszi

  174. @iNigga: 1 kérdés még.ugy néztem kitöröltem mindent de a szifonon még mindig jelöli a nyelveket.nálad is?

  175. @h.andras: Hopp, bocsi, elbambultam másfelé… Igen, nekem is jelzi, de ha nagyon zavar, egy kis plist szerkesztéssel megoldható, hogy ne jelezze. Én a törléssel kicsit tovább mentem, mivel nem használom, kitöröltem a Stocks.app-ot, és a MobileAddressBook.app-ot is mivel nincs szükségem a külön kapcsolatok ikonra, jó az a telefon menüből is 😀

  176. @h.andras: mennyivel lett több a memó?

  177. @Jason: A textinput mappa tartalma foglalja a törlendő cuccok közül a legtöbb helyet (100 MB felett), a nyelvi mappák ennél jóval kevesebb helyet vesznek el, de a gyári rendszerpartíciónál annyi is számít.

  178. @iNigga: Oké törlöm. :p
    Dobjatok már össze egy cikket részletes leírással annyira jó lenne! 🙂

  179. Cydiában is lehetne olyan pack ami ezeket megcsinálja törli az öszes felesleges dolgot stb…

  180. Sziasztok
    tudnátok mondani valami trükköt vagy progit amivel belehet állítani az iPhone-on hogy ha védetlen wifit talál akkor kapcsolódjon rá automatikusan kérdés nélkül?
    Azt már megoldottam hogy ha bill zár van akkor legyen wifi viszont nem akar csatlakozni.

  181. @iNigga: ha kitörlitek a Preferences.appból a nyelveket (már a többi .lproj mappát) el fog tűnni a listáról is@Jason: itt vagyok, elnézést. ne, a fonts közül ne törölj semmit, mert a kínai ttf-re is szüksége van a tellának (én is töröltem, nagyot néztem,amikor a safari néha-néha kilépegetett és rájöttem azért, mert hiányzik ez a betűtípus)
    A cikk a firmware kicsomagolásról nemsokára kész (mondj. holnap) eddig is megvolt wordben, de most még kiegészítem, a windows részét, és akkor nem lesz többet ilyen probléma, hogy töröltök valamit véletlen, aztán ugrott az iphone és restore.

  182. @Jason: heh, kicsit sokáig tartana beírogatni az összes nyelvi könyvtár nevét és helyét… bár azt meg lehet csinálni, hogy az összes angolt kimenteni elérési úttal, és utána azt berakni egy olyan csomagba ami minden más lprojt töröl…

  183. @Jason: Anno mikor még üzemelt az ifhone pont hu, volt tervben egy ilyen csomag, de aztán az oldallal együtt az ötlet is meghalt. Am nem tudom, mennyire kivitelezhető egy olyan .deb fájl, ami nem telepít, hanem töröl dolgokat. Ezt hozzáértőtől kéne megkérdezni.

    Az aranyszabály: Ha törölsz is felesleges dolgokat, nagyon odafigyelve tedd azt.
    Leírást esetleg hétvégén lesz időm összedobni, aztán mondjuk beküldöm adminnak, vagy csak kivonatolva elküldhetem neked is a törölhető cuccok listáját, elérési útvonalait.

  184. Sziasztok! Nem ide tartozik, de iNigga vagy jaydeye vagy admin, valaki küldje már el nekem az [email protected] címre az installd file-t mert behalt az ipod touchom de se wifi, se semmi. 🙁 Vagy ha valaki tud valami megoldást arra, hogyan tudok alkalmazást/sourceból való cuccokat telepíteni wifi és előfizetés nélkül, megköszönném 🙂

  185. @iNigga: lehet csinálni, mondom, csak össze kell írni őket.

  186. na még 1x. 🙂
    Sziasztok! Nem ide tartozik, de iNigga vagy jaydeye vagy admin, valaki küldje már el nekem az i.bumped KUKAC gmail PONT com címre az installd file-t mert behalt az ipod touchom de se wifi, se semmi. Vagy ha valaki tud valami megoldást arra, hogyan tudok alkalmazást/sourceból való cuccokat telepíteni wifi és előfizetés nélkül, megköszönném

  187. @admin: bocs az off miatt de lenne egy kérdésem a 3GS ről te tapasztaltál sebesség romlást a wifi-n keresztül ugyan azon a hálozaton vagy teljesen jó és mehgbizható.
    köszi a választ

  188. @szorian: Semmi különbséget nem vettem észre, nekem teljesen jó volt 3G és 3GS -en is.

  189. @iTrash: Cyder-rel tudsz számítógéppel cydia-s appokkat letölteni, és telepíteni iPhone-ra, itt is van róla cikk a szifonon

  190. @admin: OFF Lokalizácio 3.0 mikor lesz kiadva 😉 ? ON

  191. @Ginopapa: Már majdnem én is megkérdeztem, csak eddig már annyiszor kérdeztem rá, hogy lassan már engem is idegesít…
    @admin: Részvétem! 🙂

  192. Boldog lennék ha sikerülne összeirni mindent! A cydia csomag hab lenne a tortán! :p

  193. @Jason: Ma jó napom van, ezért veled is egyet értek!!! 🙂
    Bár cydia pack már talán Luxus….(de jöhet) 😉

  194. @Ginopapa: Én nagyjából megoldottam a dolgot. Feltettem a 2.2.1-es uilokalizációt, aztán a szembeötlő hiányosságokat iFile segítségével pótoltam. A szifonomon lokalizáltam a szifon egyes részeit 😀 Biztos sokminden nincs lefordítva, de mint mondtam engem csak az érdekelt, amit nap mint nap láthatok, a különböző hibaüzenetek, amiket lehet, hogy sose fogok látni, nem.

    @Jason: Mivel ma is melózok, majd holnap összeírom. Cydia csomagot én nem tudok gyártani. Aztán később, ha már tudod, hova kell nyúlni a manuális törölgetés is gyorsan megy.

    @iTrash: Bocs, én már aludtam, mikor írtál. Ha azóta nem oldódott meg a probléma, küldtem mailt. Nemtom átmegy-e. A fájl jogait állítsd 755-re.

  195. @iNigga: Rendben köszi!
    Esetleg olyanban tudsz segiteni,hogyan lehet TELJES BACKUPOT vézezni az iphonerol?
    Mindennel,cydiás,appstoreos appokkal,beállításokkal,kontaktokkal mindennel!
    Akár programmal akár manuálisan!
    Ez egy NAGYON FONTOS dolog lenne 🙂

  196. @Jason: Utána fogok nézni. Asszem a cydiában azt aptbackup nevű cucc ilyesmi, de nem tudom, hogy restore után ér-e valamit, meg hogy megy-e 3.0-n. Megnézem…

  197. @admin: köszi mert max ez tartana vissza hogy vegyek 3GS-t

  198. @szorian: Irigyellek, hogy neked csak ez az akadálya a 3GS vásárlásnak 😀 Nekem az ára jelenleg nagyobb visszatartó erő 😀

  199. Tiszteletem Admin bácsi!!!

    Aza kérdésem, hogy a 3GS-hez tartozó új füles, kompatibilis-e a 3G-vel? Szal a hangerőszabályozó múkodj-e régebbi iphonen? Mert szeretnék vásárolni ilyen fülest, ha kijön egyáltalán. Köszi!

  200. Nekem a mostani csúcs Apple füles nem kompatibilis 3G-vel….
    Azon Ugyan Így néznek ki a gombok, szóval 3 gomb van rajta.
    Csak annyi a különbség, hogy ez inear….
    Azért nem lenne meglepő, ha a GS féle füles sem lenne 3G barát mert az Apple az ilyen és hasonló különbségekkel kívánja vonzóbbá tenni az új terméket….

  201. Szal nem kompatibilis…shit fakk. Aza baj tönkrevágtam a gyári fülest. Gondoltam ha már lúd legyen kövér alapon venném az új fülest. Köszönöm a helpet rastawicc!

  202. @goncz9: de az Macen is megy? :)@iNigga: hogyan tudom wifi és egyéb cucc nélkül, Macen átállítani? 🙂
    (am megkaptam az emaileket, köszönöm :))

  203. valakinek nincs egy felesleges redeem kódja? 🙂

  204. Na mi a helyzet? 😀

  205. @Jason: sikerült ki törölnöd az ipoj fileokat?

  206. @cartmen: Egyszerű… Több az ion. mint az ásványvízben a bubi.

  207. Vajon mitöl függ,hogy az IM+ (legálisan megvásárolt verzio) használatakor néha megjön a push üzenet néha nem (ez van gyakrabban) .
    A telom original trémobilfüggö,nincs jailbreakelve sem.


Add a Comment