fbpx Skip to content

Az alábbi cikket Ádám küldte nekünk, köszönjük! Ha te is küldenél be olyasmit, ami szerinted másokat is érdekelhet, ajánljuk figyelmedbe ezt az írásunkat, amiből minden szükséges részletet megtudhatsz: Vendég Bloggerek, tiétek a terep!

***

Már régóta nyugtalanított a Cydia tweakek közötti kutakodásom közben egy igen egyszerű alkalmazás hiánya.

Vajon hányszor járt már úgy más is (én elég sűrűn), hogy a facebook falról, vagy éppen még arról sem értesült egy jó barátja, ismerőse, netán rokona névnapjáról. Vagy a másik kínos szituáció, amikor már egy órája beszélgetsz egy ismerőssel és odalép valaki és ugyanezzel a mozdulattal teszi meg azt, amit neked már egy ideje meg kellett volna tenned: boldog névnapot kíván neki. Erre találtam egy megfelelő névnap gadgetet Windows-ra, ám ez se mindig húz ki a pácból. Teszem azt, annyi ablak van folyton nyitva, hogy egyszer sem látom a desktopomat, vagy ami ritkább, nem is vagyok gépközelben. Ekkor ütött szöget a fejembe, hogy milyen egyszerű is lenne, ha futtában, a tudtom nélkül értesülnék az éppen aktuális névnapokról. Mivel rengeteget használom a Notification Centert a telefonon, egyből adta magát egy ide beépülő névnap megjelenítő alkalmazás. Milyen kényelmes is az, ha épp lehúzzuk a Centert, hogy megnézzük hány fok is van, aztán hirtelen megakad a szemünk azon, hogy éppen ma van egy közeli ismerősünk névnapja, ami a sok munka, teendő miatt kiment volna a fejünkből.

 

Ekkor kezdtem el kutakodni egy erre alkalmas tweak után, ám keresésem sikertelen volt. Töltöttem az App Store-ból hasonló alkalmazást, ám nem elégítette ki ezt az egyszerű kritériumomat. Tudott mindent: csillogott-villogott, jelzett ha egy adott embernek névnapja volt, de ehhez össze kellett párosítanom vele és a kontaktjaim közt kellett lennie. Persze jelezte a mai névnapot is, de ehhez meg kellett nyitni, amit persze mindig elfelejtettem. Úgy voltam vele, hogy ez mind szép és jó, de számomra pont felesleges. Úgy határoztam, hogy nekiesek megírni ezt az egyszerű alkalmazást. A végeredmény NamedaysHUN néven letölthető a Cydia-ból vagy erről a linkről. Még 1.01-nél tart, de a lényeget tudja, sőt a LockInfo-ban is nagyon jól mutat, viszont nem frissít napról napra egyelőre. Vannak még tervek továbbfejlesztés szempontjából, de amit terveztem, azt megvalósítottam, és most közkézre adom, hogy senki ne szenvedjen hiányt. Szívesen fogadok kommenteket, bugreportokat és ötleteket. Na és persze használjátok egészséggel!

Olvasd el a hozzászólásokat is

27 Comments

  1. Jb mentes megoldás rászinkronizálni egy google calendart a naptárra és ott hozzáadni magyar névnapokat. Minden nap látom az aznapi és a másnapi névnapot a noticenterben 🙂

  2. Nekem összeomlik tőle a springboard :/ [ios 5.0.1]

  3. @Jarodfree jó megoldásnak tűnik annak aki nem szeretne jb-elni.:) leírnád lépésekben?

  4. @jarodfree: Ez engem is érdekelne iPhone 4S iOS 6

  5. A nevnap mar onmagaban hueseg es csak nalunk van ilyen. De minek egy app aminek az lenne a lenyege hogy naponta frissitsen es pont ez hianyzik belole 🙂 ez vicc 🙂
    Na de kell batoritani a programozokat ugyhogy kezdetnek nem rossz!!

  6. Ehhez nem kell JB… Annak idején találtam valahol fasza iCal névnaptárat. Mutatja a mait és a holnapit notification centerben is és természetesen iCal-ban is…

    http://kescar.hu/nevnaptar.ics

  7. Csak kattints a linkre szifonon és onnantól egyértelmű lesz.

  8. Ios 6 alapban tudja ezt .

  9. Enélkül élni sem lehet. 🙂 haszontalan alkalmazás számomra. Ha jb es a telóm a noti centerbe nem ennek tartom a helyet. 🙂

  10. @kescar: hogyan tudom megjeleniteni centerbe???

  11. 3GS, 5.1.1 fw, safe módba crashel tőle a springboard, amikor a NC lenyílna.

  12. Nálam respring 5.1.1. És safe mode…

  13. Kescar !!!! Nincs véletlenül egy ugyan ilyen az ünnepeknek is ????
    Előre is kösz !!!

  14. Kescar ! Nincs véletlenül egy ugyan ilyen az ünnepeknek is ?
    Előre is kösz !

  15. iPhone 4 5.0.1 működik. nem crashel.

  16. Sajnos nekem csak ez a nevnaptar van… de ez evek ota jo szolgalatot tesz 🙂

  17. Bughi: settings/notifications-ben engedelyezed a calendart. Alert style-nak meg a bannert allitod be.

  18. @Cruelcoyoti De van ünnepekre is, a google fiókban tudod hozzáadni a névnapokkal együtt. Onnantól kezdve megjelenik a naptáraknál, csak ki kell választani.;)

  19. Grecky! Bővebben légyszi! akár ide is lehet: cruelcoyoti kukac Gmail pont com

  20. Évek óta létezik erre egy tökéletes app az appstore-ban “What Day Is It?” néven fut, van magyar kezelôfelülete, és adatbázisa.A névnaptárban csak kipipálod a számodra érdekes neveket, beállítod h hány órakor szeretnél értesítést kapni, és ennyi. Nem kell külön ki-be kapcsolgatni, adott idôben jelezni fog.

  21. Nálam is összeomlik a rendszer… le is szedtem…

  22. Jadeye
    Köszönöm szépen !!!!

  23. tud valaki olyan tweaket, ami valahogy mappákba teszi/rendezi úgy ahogy app store-ban vannak a kategóriák?

  24. @b1r0: a névnapokat nem lehet app store kategóriák szerint rendezni, tehát nem értem, mire gondolsz. senkinek nincs például “orvosi” kategóriás névnapja.

  25. Ez működik ios7 en?


Add a Comment