fbpx Skip to content

Az alábbi cikket Bence küldte nekünk, köszönjük! Ha te is küldenél be olyasmit, ami szerinted másokat is érdekelhet, ajánljuk figyelmedbe ezt az írásunkat, amiből minden szükséges részletet megtudhatsz: Vendég Bloggerek, tiétek a terep!

***

Mindannyiunknál eljön az a pillanat, amikor a gyári fülhallgatós zenehallgatásnál többre vágyunk. Fül- és fejhallgatók terén nagy a választék, valaki az alap mikrofonos, remote-os fehér Apple-re esküszik, van aki minőségibb zenehallgatásra vágyik útközben.

Más kérdés viszont, hogy otthoni használatra mit érdemes venni. Abban szerintem egyetértünk, hogy egy idő után kinőjük az otthoni fülhallgatózást és többet szeretnénk kihozni iPhone-unkból. Ebben a pillanatban kezdünk azon gondolkozni, hogy mi is lenne méltó társa telefonunknak.

Ebben a döntésben szeretnék most segíteni 3 fantasztikus eszközt felsoroltatva, különböző kategóriákból.

Lesz köztük, ami mosolyt csal arcunkra (iPig), lesz, ami letisztultságával és eleganciájával válhat a nappali díszévé (B&W Zeppelin Air), és végül egy külsős versenyző a Logitech bivalyerős üdvöskéje, a Z623.

iPig

A mókás, disznót szimbolizáló hangfal meglepően nagy teljesítményre képes, és kiváló választásnak bizonyul hordozhatósága miatt. Elsősorban azoknak lehet jó vétel, akik sokat utaznak, de szeretnének egy fokkal tovább lépni a fülhallgatónál.

Kiváló szolgálatot tesz még az iDisznó egy háziasszony birtokában is, aki főzés közben egyszerűen magával viszi a konyhába a zenegépet.

Az eszköz tetején dokkoló található, amibe iPodokat és iPhone-t is egyaránt betehetünk, és zenehallgatás közben tölti is a készülékünket.

A hangerőszabályzás a malac füleinek érintésével történik ami egy külön bájt ad az amúgyis aranyos sertésnek.

Tulajdonságok:

  • Távirányító
  • Érintésérzékeny hangérőszabályozás a jobb és bal fülek segítségével
  • 2 x 8 Watt szeléssavú hangszóró az optimális hangtisztasághoz
  • Subwoofer 1 x 15 Watt
  • Magas-sugárzók
  • Vonalszintű bemenet külső audio források számára
  • Audio kábel
  • Tápegység (110-240V)
  • A jelenleg elérhető összes iPodot és iPhone-t tölti
Vásárlás: XMS.hu

Bowers & Wilkins, Zeppelin Air

A következő termék a Bowers & Wilkins már-már műtárgynak nevezhető hangeszköze, ami Apple-höz méltó eleganciájával gyönyörködteti szemünket és minőségi hangzásával fülünket. A hangfal nem mondható kicsinek, tehát inkább a nappaliban fog díszelegni, mint a táskában, utazáskor. Ez ugyanis nem hordozható, már csak méretei miatt sem. Azonban rendelkezik AirPlay támogatással, ami azt jelenti hogy a lakás bármely pontján legyen is a telefonunk, a Zeppelin Air lejátsza a választott zenét, vezetéknélküli kapcsolaton keresztül kommunikálva az eszközzel. Természetesen lehetőségünk van a tetején lévő dokkba helyezni készülékünket, ami így az iPighez hasonlóan tölti is egyben.

Remek választás azoknak, akik kiváló hangminőséget, és gyönyörű, modern dizájnt szeretnének a nappalijukban tudni.

Tulajdonságok:

  • Távirányító
  • 2 x 50 Watt kétutas hangszóró
  • Subwoofer 1 x 50 Watt
  • Összteljesítmény: 150 Watt
  • Wi-Fi 802.11 b/g
  • Vonalszintű bemenet külső audio források számára
  • Apple AirPlay technológia
  • Tápegység (120-230V)
  • A jelenleg elérhető összes iPodot és iPhone-t tölti
Vásárlás: XMS.hu

Logitech Z623

Végül, de nem utolsó sorban, következzen a Logitech üdvöskéje, ami erős, ugyanakkor tiszta hangjával a hangminőséget a dizájn elé helyezi.

Ezzel együtt sem mondható csúnyának a hangrendszer, viszont kinézetében messze elmarad a Zeppelin Air-től. Sajnos mivel nem kifejezetten Apple termékekhez készült hangfalról beszélünk, nem találunk rajta dokkot, és a Zeppelinnel ellentétben AirPlay funkcióal sem rendelkezik. A néhány kompromisszum ellenére ha mégis úgy döntünk, hogy megvásároljuk a Z623-at, egyből megértjük, hogy mire is fektetett nagy figyelmet a gyártó. Ez pedig nem más mint a bivalyerős mélyhangok és a gyönyörűen szóló, részletgazdag magasak. Az, hogy nem kifejezetten iPhone-hoz készült a rendszer, azt is eredményezi, hogy árban jelentősen alá tud menni a B&W termékének.

Itt viszont nem a dokk csatlakozón keresztül kommunikál a hangfalakkal, hanem 3,5mm-es jack kábel segítségével, ami hangminőségben nem jelent semmiféle változást.

Tulajdonságok:

  • 2 x 35 Watt, kétutas magas-sugárzó
  • Subwoofer 1 x 130 Watt
  • 200 W (effektív) teljesítmény
  • Két 3,5mm-es bemenet
  • Két RCA-bemenet
  • Fejhallgató-kimenet
  • Jobb oldali magashangsugárzóba integrált vezérlők

Vásárlás: Logitech.hu

Összegezve

Mindhárom hangrendszernek megvan a maga jellegzetessége, a legfontosabb, hogy vásárlás előtt mérlegeld, mire fogod használni. Fontos-e a gyönyörű dizájn a letisztult hangzás mellett vagy inkább olcsóbban vennél egy szédítően erős hangfalat, esetleg utazásnál szeretnéd-e hangfalról élvezni a zenét.

Ezen szempontok átgondolásával biztosan ki tudod választani a neked legideálisabb „zenegépet” és zsebre teheted végre a fülhallgatót.

Bármelyikre essen is a választás, egészen nyugodt lehetsz benne, nem fogsz csalódni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

12 Comments

  1. LG-FA163
    Igaz, nem egy olcsó HIFI, viszont nagyon minőségien szól, és iPod dock is van rajta.

  2. iSertés a legjobb 😀

  3. Jó ez a vendég-blogger ‘lehetőség’.
    Tetszik a poszt, nem is tudom melyiket venném meg, mert ha a Logitech hangja jobb, akkor azt, viszont a Zeppelin is nagyon tetszik, és inkább azt venném. Mégis csak AirPlay meg dock stb.

    Viszont én régen ezzel szemezgettem:
    http://www.szifonstore.com/iphone-kiegeszitok/iphone-4-kiegeszitk/ersitk-es-hangszorok/1337-lenco-ipod-tower-6-fekete.html
    Nekem ez nagyon tetszik, mert nem is olyan nagy ‘alapot’ foglal, mégis nagy és kényelmes ebbe a magasságba lerakni az iPhone/iPod-ot.

    Szóval ez tényleg nagyon állat!

    A másik meg amit még néztem, az a Rock-It 2.0!
    http://www.rockit2.com/
    Ez is egy érdekes, hallottam róla jót, rosszat. Valaki ek van ilyen? Tudtok róla valamit, hogy tényleg milyen lehet? 🙂

  4. Azért ez egy Nagyon szűk és tompa köre a választási lehetőségnek! A cikk jó de nagyon hiányos, valamint a logitechnek is van dokkoló hangrendszere és nem ezt a zuzást ajánlanám egy iphonehoz, ez egy pchangfal. Úgy érzem a szándék kedves volt de a tapasztalat messze nem elegendő a hangtechnika terén.
    A B&W Zeppelin messze túlárazott a minőségéhez képest és élőben a design sem olyan nagy fény mint a képeken. Ennyi pénzért már Bose, JBL, vagy akár a Harman Kardon dokkolót venném. Egyébként a JBL szól a legszebben ha mélyorientált zenét hallgat az illető. De rengeteg választék van még az aktiv polchangfalakból is vagy a studiotechnika, ami azért desingban is veri ezeket.
    Én átgondoltam volna mégegyszer ezt az írást, itt az említést az iPig éri meg csak.

    Ne csak a Saturnban nézelődjetek, van sok más cég akik magasabb presztizsűek és szebbn szólnak

  5. Sonos. Hasznalom egy darabja es ennel jobb rendszerrel meg nem talalkoztam.

  6. @Norrbi: ez egy vendégblogger cikk. ilyet te is küldhetsz be, ez benne a lényeg, ki is van emelve a cikk elején. neki ezek tetszettek meg. ez nem egy profi, hangmérnöki ajánló, nem is ez a célja. 😉

  7. Már küldtem 😉

  8. akkor itt most megosztanám, azt, amivel 2 hetet töltöttem el a nyáriszünetemből és pár napja végre késznek nyilvánítottam: http://db.tt/mUDe6uHb
    nagyon szerettem volna egy normális dokkolóvá alakítani az universal iphone dockomat, azt akartam, hogy az ipod playlistem elérhető legyen egy gombnyomásra normális minőségben a szobámban, viszont pénzem az nincs, de szeretem a fából készült cuccokat, ezek a műanyag sz*rok meg nem igazán jönnek be.
    a kertben találtam egy pofás orgonafa gyökeret, ami már pár hete a napon száradt, majd jött az ötlet, hogy ebbe kéne beletenni a dolgokat.
    a kölcséghatékonysághoz még hozzátartozik, hogy volt egy régebbi márkás pc hangszóróm, aminek a kábelei mind eltörtek, így abban az állapotában használhatatlan volt, ez pont alkalmasnak látszott
    végeredményében magában nem biztos, hogy felsőkategóriás hangzásban, viszont rá lehet kötni akármilyen mp3 lejátszót, több külső hangszórót (nekem egy házimozirendszerre van még rákötve), valamint a dokkoló pofás kis távirányítója megmaradhatott, ami azért mégiscsak apple
    a lényeg az volt, hogy valami egyedit alkossak, amin mindenkinek megakad a szeme,  ami szerintem bejött

  9. @VIP: na, ez igen pofás lett, gratulálok! ha gondolod, írhatnál róla egy vendégblogger cikket, pár képpel a készítés közbenről is, ha vannak. 🙂

  10. Én a múltkor disznósajtból készítettem dokkolót. De nem tudom bemutatni, mert megettük 🙂
    Viccet félretéve, gratula a győkér alkotáshoz.

  11. vannak közbeni képeim is, bár elég gyengék, mert az itouch 4-esemmel csináltam. De ha lesz egy kis időm, akkor még átgondolom a dolgot, köszönöm

  12. Szerintem jo kis cikk, gratula!Mostanaban en is gondolkoztam egy hasonlo termek beszerzesen a sok utazas es hotelben toltott ejszaka miatt.
    Masik:Szivesen olvasnek egy cikket mikrofonos fulhallgatokrol.Valaki esetleg?:)


Add a Comment