fbpx Skip to content

Ha valaki időjárás-előrejelző alkalmazásra vágyik, annak egyrészt ugye ott a gyári beépített Weather app, mely kifogástalanul működik nap, mint nap. Másrészt meg azoknak, akik több adatot szeretnének látni, azoknak ott vannak az App Store kínálatában lévő jobbnál jobb, részletesebb információkat mutató alkalmazások.

Az iOS készülékünkre nem csak az App Store-ból szerezhetünk be alkalmazásokat, hanem az interneten található számos úgynevezett “WebApp” is – április elsején írtunk is megviccelős webappokról. Ezeket a böngészőből egy kattintással lementhetjük a Springboardra. Ilyen a Sun időjárás-előrejelző is, ami egy egyszerű, ám látványos webes alkalmazás, amely a Safariból két lépésben telepíthető.

Készülékünkkel látogassunk el a pattern.dk/sun oldalra, ahol az “Add to Home Screen”-re (főképernyőhöz adás) kattintva mentsük le a webapp ikonját. Ha sikerült hozzáadnunk, akkor megtaláljuk a többi alkalmazásunk mellett. Indítás után a Safari felteszi a kérdést, hogy engedélyzzük-e a helymeghatározást, amire nyugodtan rányomhatunk. Ha esetleg nem jönne fel, akkor a beállításokban a “Location Services” (Helymeghatározás) menüpont alatt a Safarinál a csúszkát állítsuk “On” állásra.

Ha sikerült lekérnie a pozíciónkat, akkor egy kezdőkérnyő fogad minket, a város nevével és a jelenlegi hőmérséklettel. Összesen 4 város időjárását állíthatjuk be, melyek között jobbra-balra lapozgatva tudunk váltani. A többnapos előrejelzést a kétujjas széthúzó mozdulattal (mint amikor nagyítunk) érhetjük el. A beállításokhoz pedig a kétujjas kicsinyítés mozdulattal juthatunk el. Lehetőségünk van kiválasztani a hőmérséklet és a szélsebesség mértékegységét, a városokat, valamint 5 téma áll rendelkezésre különböző színösszeállításokkal, így még azt is eldönthetjük, hogy milyen színekben pompázzon.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment