fbpx Skip to content

Futballberkekben a First Touch Games eléggé ismert focis játékairól. Nekik köszönhetjük a Dream League Soccer játékot, mely a nagyszerű játékmenet mellett még ingyenes is.

Az alkalmazás motorját használták fel a Score! Classic Goals nevű játékhoz, melyben a múltat idézhetjük fel: régi nagy csaták klasszikus góljait játszhatjuk újra. A megoldás egyszerű: először láthatjuk a támadás lefolyását, hová is kell passzolni, eljuttatni a labdát, majd ujjhúzogatással végigvezethetjük az akciót, ebben vonalak és nyilak is segítenek. Azonban ha nem pontosan húzzunk az ujjunkat, akkor az ellenfél játékosa közbeavatkozik és meghiúsul a támadás! Minden játékos mozog a támadás közben, olyan mintha élőben néznék a meccset. A támadás célja, hogy ugyanúgy szerezzünk gólt, ahogy anno a nagyok csinálták élőben. Minden átadás után a passz pontossága szerint kiírja, hogy mennyire végeztük jól a feladatunkat és a végén ezek alapján csillagokat kapunk, maximum hármat lehet szerezni gólonként.

A játék grafikája (3D-s) és zenéje is nagyon jó, sikeres akció végén az élőszavas kommentár megdicsér minket. Összesen 80 gólt szerezhetünk, amiket évtizedek alapján négy kategóriába sorolták. Helyet kapott a magyar válogatott 1986-os mexikói leszereplésének egy mozzanata, a szovjetektől kapott második gól is. Nem sok közünk volt a labdához…

A játékban három nehézségi fokozat található: amatőr, profi és egy bónusz szint. Az amatőr szint még könnyen teljesíthető, de a profiban már számít az ujjhúzás hossza és sebessége is, amely meghatározza az átadás milyenségét. Bónusz szinten pedig újratervezhetjük az egész akciót: kreatívak lehetünk a támadás felépítésében és a gólszerzésben is.

Aki szereti a focit, annak nagyon jó szórakozást nyújt a játék. Mindössze 79 centbe kerül, de vigyázz: függővé tesz!

[appstore id=”490952152″ country=”HU” style=”custombox1″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. Ma várható iOS 6 beta 4 vagy csak 1 hét múlva, tudja valaki ?

  2. @Robbiemalac: Most jött ki a BETA 3…Hova rohansz ? 🙂

  3. Eddig 1 vagy 2 hetente frissült minden hétfőn azért vàrom csak

  4. @Robbiemalac: ennek egyrészt az égadta világon semmi köze nincs a cikkhez.

    másrészt semmi olyasmi nem volt, hogy “eddig 1 vagy 2 hetente”, a b1 és b2 közt 2 hét telt el, a b2 és b3 közt meg 3 hét. egyébként meg az iOS béták nem mindennapi használatra vannak, hanem a fejlesztőknek. ha mégis feltetted, akkor az együtt jár azzal, hogy ez béta, annak minden hibájával.

  5. A játék nagyon jó, és mint látható a cikk legvégén lévő appstore linknél is, már ingyenes!

  6. jó, hogy írtatok róla. kicsit szájhuzva ugyan, de lötöltöttem.
    kipróbáltam. és nagyon tetszik! 🙂
    aki szereti a focit, annak kötelező.
    köszi!


Add a Comment