fbpx Skip to content

Tegnap kiugrottam az XMS-be, hogy megnézzem magamnak az új Smart Case tokot. Ez az, amiről a WWDC-n nem esett szó, nyilván a RETINA mellett már nem fért volna el egy ilyen “kis” apróság. Jelenleg egy kék Smart Cover-t használok egy számomra ideális hátlappal, amiről írtam korábban is: A számomra tökéletes iPad tok

Tehát igen csak szkeptikusan vettem a kezembe az új jövevényt. Mindenképp személyesen akartam megfogni és kipróbálni az új Apple tokot, mivel a neten mindenféle rossz pletykával találkoztam. Például nem pontos a tok, ha leejtük, nem véd semmit…

Kezdjünk is hozzá! Egy piros versenyzőt kaptam, amibe rögtön bele is próbáltam az új iPad-et. Tökéletesen illeszkedik bele, mondom még egyszer: tökéletesen illeszkedik az új iPad a Smart Case-be. Semmi olyasmivel nem találkoztam ilyen tekintetben, hogy ne lett volna a helyén a gomb, vagy éppen nehezen tudtam volna tölteni, mert a kábel ne illeszkedett volna megfelelően. Egyszóval ezt szóbeszédet rögtön cáfolni tudom. Egyéni véleményem, hogy a piros egyébként szép és feltűnő szín, mindamellett a tok hátulján az alma jel teljesen fehér és emiatt nagyon szépen harmonizál a piros színnel. Összesen 4 részen van teljesen kivágva a Smart Case, felül a jack dugónál, hátul a kamera résznél, oldalt a némító gombnál, lent pedig a töltő résznél. A felső bekapcsológomb, illetve az oldalsó hangerőgombok azonban nem kivágva, hanem megjelölve vannak a tokon. Gondolom itt a tok tartalmaz valami keményítést, mivel nem magát a gombot, hanem a tokot nyomjuk meg és azon keresztül a gombot. Ezek a felületek is teljesen jól érzékelhetőek. Külön egy lyukacsos rész kapott helyet a hangszórónál, tehát a tokban is megfelelően hallhatjuk az iPad hangját.

Arról még nem beszéltem, hogy Smart Cover-rel ellentétben ez nem csak elejét védi az iPad-nek, hanem a hátulját is. Anyaga kemény és formatartó, ami nekem kifejezetten tetszett, és a megszokott textiles hatású borítással rendelkezik, valamint teljesen körbe védi az iPad-et, amit bele kell bújtatnunk, így jóformán ellepi a tok körben. Ha véletlen hasra ejteném, akkor sem érzem, hogy csak úgy képes betörni a kijelző, de nyilván semmit se dobjunk el, ami üveg 🙂 Ahogy eddig a Smart Cover, úgy az új Case is mágnesesen feloldja és lezárja a képernyőt. Azonban továbbra sem tartja meg a mágnes a tok hátulján a fedlapot. 🙁 Ez is hajtogatható, ahogy a régi, így többféleképpen is állíthatjuk vagy fektethetjük el a készüléket.

Konklúzió:

Smart Cover-rel ellentétben ez teljes egészében védi az iPad-et. Kompatibilis iPad 2-vel és 3-al. Véleményem szerint tökéletesen illeszkedik az iPad-hez, illetve nagyon tetszik az Apple logó a tok hátulján. 🙂 Sajnos továbbra sem voltak képesek beleépíteni a tok hátoldalába mágnest, így csak ott lifeg a fedőlap, ha kinyitjuk. Ez nekem még mindig hatalmas érvágás. Összeségében aki szereti a Smart Covert, szeretni fogja a Smart Case-t is, én ajánlom! Jelenleg a következő színekben tudjátok megvásárolni, raktárról az XMS.hu-n:

Olvasd el a hozzászólásokat is

16 Comments

  1. Nagyon jó kis cuccnak néz ki. Mondjuk a piros kicsit buzis.

  2. Ez a piros kicsit Vodafonosra sikeredett 😀

  3. Nem is az új iPad miatt panaszkodtak, hogy nem illeszkedik rá pontosan, hanem a 2 -esre inkább…

  4. Mennyire vastag ez a tok?

  5. Már elnézést de ebből a cikkből csak a lényeg marat ki. Mondom mégegyszer: a lényeg! Melyik iPad-el volt kipróbálva? Nem igazán derült ki. Mert én az iPad2-re vettem egy ilyet és lötyög, Használhatatlan. Oda adtam a tesómnak akinek az Új iPad-je van és az viszont tényleg nem lötyög. De az iPad2 igen!

  6. @Peti: Hát ööö.. izé.. igazából kiderült. Az első vastagon szedett mondatban benne van, hogy ‘új’.
    Bár gondolom iPad 2-n nem lett tesztelve, és ez tényleg nincs egyértelműen leírva.
    Mellesleg ebben úgy is lifeg az eleje. 😀 Vegyétek azt a ‘tökéleteset’. 🙂

  7. @Peti: Leírtam az elején. Igaz tényleg nem teszteltem iPad 2-n, lehet ott lötyög. Azom sajnos nincs.

    @crayo: Amúgy tényleg a “tökéletes” a legjobb választás még mindig. De ez is nagyon tetszett kinézetre. Szép.

  8. @micro: Most erre hogy válaszoljak? Amúgy vékony, nem érzed nagyon vastagnak, de estétől megvédi.

  9. @admin: “estétől megvédi. ” – nah akkor csak nappal lehet használni… 🙂

  10. @draft: 😀 elírtam. Eséstől 🙂

  11. @draft: Milyen a Drone 2.0? Láttam a képet. Laggol a videó, ha előben nézd?

  12. @admin: van mar videjo, nagyon jo, nekem sokkal jobban bejon mint elodje, agreszivabb, erzekenyebb

  13. @admin: Attinak adjam kolcson ?!

  14. @draft: Vele sem találkozom mert kinn vagytok a fenébe 😀 Gyere be a városba és felvesszük videóra! 🙂

  15. Nekem tűnik csak horrornak az ára?


Add a Comment