fbpx Skip to content

Az iOS 5 legnagyobb újdonsága a Siri nevű személyi asszisztens volt. Azonban az Apple rossz szokásához híven csak az iPhone 4S-re tette ezt elérhetővé. Ügyes programozók meghackelték a rendszert és egy bonyolult eljárással működővé tették iPhone 4-en is, azonban ezt nem tartom igazi megoldásnak.

Már régóta vágytam egy Siri-hez hasonló dologra, amikor is az App Store-ban ráakadtam a Voice Answer nevű alkalmazásra, ami kiválóan fut 3GS készülékemen. De mit is tud ez a program?

Szóban feltett kérdésre a Wolfram Alpha segítségével (a Siri is ezt használja) képernyőn megjelenítve és a választ kimondva felel. Nagyon sokféle kérdést lehet feltenni, például:

  • Mennyi az idő? (A teszt vasárnap este és hétfő reggel készült.)

  • Milyen nap van ma?

  • Milyen lesz holnap az időjárás?

  • Egy dollár hány forint?

  • Melyik a legjobb okostelefon?

  • Kicsoda Puskás Ferenc?

  • Mi az élet értelme?

  • Mennyi Magyarország GDP-je?

  • Ki Magyarország elnöke? (Itt még egy kis lemaradásban van az adatbázis, mert május 10. óta Áder János.)

Mint látható, rengeteg dolgot lehet kérdezni, persze angolul. A hangfelismerése elég jó, mert az én nem éppen oxfordi akcentusomat is legalább 80 %-os biztonsággal megérti. Ha mégis félreértene valamit, akkor a billentyűzettel korrigálni lehet a kérdést.

De az igazi móka akkor következik, amikor a Settingsben bekapcsoljuk a Chatbotot. Ekkor az Eve nevű robottal beszélgetünk, aki meglepően intelligens. Eve felveszi a beszélgetés fonalát, érdekes, néha meglepő és humoros válaszokat ad. Ezek közül jöjjön néhány.

És még ehhez hasonló kérdéseket lehet Eve-nek feltenni. Ugyan a program nem teljes értékű Siri, de folyamatosan tanul. A fejlesztő dolgozik az SMS- és emailküldésen, találkozó események létrehozásán. Az alkalmazás a cikk írásakor 2.99 euróba kerül, de rendszeresen leárazzák 1.59 euróra. Szerintem mindenképpen megér annyit, nagyon jó, szórakoztató program. Aki nem akar vagy nem tud 4S-t venni, annak ez kiváló alternatíva lehet.

[appstore id=”496840850″ country=”HU” style=”custombox1″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. Sara: Van egy Cydiás megoldás a Siri-re. Ez nem Siri, nem is illegális, egy Siri szintű Cydiás voice control app. Vietnámi fejlesztésű, és jól működik, nálam picit laggol (3GS). Pont itt találtam a 100 ok a jailbreak-re cikkben.
    http://www.youtube.com/watch?v=uGe91VSV1AE
    Ha érdekel:
    http://nobitazzz.com/faq/
    Lehet, egy cikket is megérne. Ti mit gondoltok szifonosok?
    U.i.: a 0.2 t kell telepíteni, az feltesz mindent.

  2. @jimny: Telepítettem, először működött is, majd egyszer csak kilépett. Utána minden indítás utáni első kérdésnél kilépett. Letöröltem.

  3. Napok óta használom. Nagyon jó progi és humora is van

  4. Nálad nem merül az aksi ha a Sara telepitve van?Nálam zabálja az aksit Iphone 4!


Add a Comment