fbpx Skip to content

Elmesélek nektek egy történetet: pár hete egy esküvő végén, reggel azon gondolkoztam, hogy milyen busz vissza a fővárosba, és rá kellett döbbennem, hogy még mindig nincs alkalmazás erre. De mintha lett volna erre valami alkalmazás sőt, mintha egy projekt is lett volna ezzel kapcsolatban a szifon.com-on, és beugrott az OMNiBUSZ!

 

2009-ben 3 éve készítette V-ADi nektek ezt webes fejlesztést (Project “OMNiBUSZ”), ami azóta is működik a Szifon.com szerverén. Eszembe jutott az omnibusz.szifon.com és lám tényleg egy nem is 3G-re, hanem az akkori EDGE-re és iPhone-ra optimalizált oldallal találkoztam. Komolyan meglepődtem, mert már el is felejtettem, milyen volt. 🙂 Gyorsan és egyszerűen megtaláltam a reggeli első buszt, amivel haza is tudtunk menni.

 

Ennyit a történetről. Biztos sokan használjátok jelenleg is a távolsági buszokat. És ahogy elnéztem az App Store-t, nektek továbbra is ez a fejlesztés az egyetlen lehetőségetek, ha iPhone-on megakarjátok nézni a menetrendet. Használatához csak nyissátok meg iPhone-on a http://omnibusz.szifon.com oldalt majd pedig mentsétek le képernyő ikonnak. 🙂

Nem mellesleg mi készítettük el az első iPhone-os tv-újságot is, ami 2009 óta a mai napig él: Project: Monoscope! – néven! 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. @admin: amúgy fent van a stable.szifon.com repoban is… 😉

  2. @szlaszlo: Igen, csak már 1,5 éve nem jailbreakelek, azt el is felejtettem.

  3. @admin: tudom, írtad már többször, csak plusz infónak szántam… 😉

  4. @admin: cöhh 😀 😀

  5. Különben én is sokat használom, a legjobban azt szeretem, hogy lehet menteni “kedvenc” helyeket, így amikor megnézném, csak a kezdőbetűt beírom és már bent is van, gyorsabb mintha leülnék gép elé és ott pötyögném be 🙂

  6. Uhh, utolsó képen a háttérképet tudná valaki linkelni? Köszönöm!
    Üdv!

  7. @admin: Tedd fel a Foursqaure mellé a Banjo-t. Nagyon jó kis app.

  8. …vagy beírod gugliba, hogy volán menetrend és akkor JB-ni sem kell

  9. @summacum: ? Eddig sem jailbreakeltem emiatt, nem értem ezt a mondatodat.

    @adi: Megnézem! 🙂

  10. Csak hogy ne dicsérjük már agyon.. Nekem is fenn van, de nem szeretem.. nehézkes, logikátlan a használata. Ja és nekem nem menti el a kedvenceket se.
    Mondok egy példát: Tőlünk keresek egy buszt be Pestre, viszont 3 különféle irányban 3 másik megállóban állnak meg a buszok, ahol fel tudnék rá szállni. Ha településre keresek listázza mindet (de persze nem azzal a megállóval, ahol felszállnék), de az eredmény listát nem lehet lenyitni, hogy listázza a megállóknál lévő időket is, így ez gyakorlatilag használhatatlan. Oké, akkor keresnék megállóra, de akkor ha megállót is akarok választani, akkor ahhoz bekell tölteni egy új oldalt, megadni a megállót, visszamenni a keresőoldalra, rányomni h keresés.. soksok fölösleges kör, értelmetlen. És akkor még csak egy megállónál tudom hogy mikor van busz a 3 lehetségesből..
    Ezzel szemben a volán weboldalán ha elkezdem bepötyögni a települést, nemcsak h autokiegészít, de a megállóneveket is autokiegészíti és akár azt is választhatok, plusz a találatlistán is lenyitható az adott járat menetrendje.. Ha már van iphone app, akkor az miért nem tud ilyet? Mert amúgy van, de minek?

  11. @Jecy: Jah, és nem említettem, hogy ez a program legalább egy-két éve pontosan ugyanilyen állapotban van, egy dekát nem fejlesztettek rajta. Nem is értem miért hír ez most, ha semmi sem változott rajta..

  12. én is örülnék annak a háttérképnek!! 🙂

  13. @sipi07:
    áá, megtaláltam! 🙂
    gugli kép kereső: mountain lion wallpaper iphone

  14. Sziasztok!
    Ma használtam volna, de nem működik az oldal.
    Ideiglenesen, vagy végleg megszűnt az oldal?


Add a Comment