fbpx Skip to content

A júniusi WWDC közeledtével felerősödtek a következő iPhone megjelenésével kapcsolatos pletykák. (Röviden szögezzük le, hogy a következő telefon nem iPhone 5, hanem iPhone 6 lesz. Vagy csak simán az új iPhone. A 4S hivatott lenni iPhone 5-nek.)

Lényegében 2011-ig a WWDC után nem sokkal jelent meg a készülék, azonban az Apple tavaly szakított ezzel a hagyománnyal. Konkrét indokot nem hallottunk, de valószínűleg csúsztak a fejlesztéssel (egy indokot ti is olvashattatok itt). Azóta kijött a Nokia Lumia 900, a HTC One X és a Samsung Galaxy S III is, így az Apple-nek választ kell adnia a kihívásra.

A június 11-én kezdődő WWDC fejlesztői konferencián a szoftver kap elsődleges figyelmet, bemutatják az iOS 6-ot és a Mountain Lion-t is. Sok olvasónk kérdezgeti, hogy érdemes-e még 4S-t vennie vagy várjon az új készülékre. Természetesen nem vagyunk jövőbelátó guruk, de nézzük meg mi szól a júniusi megjelenés mellett és ellen.

Megjelenik júniusban a készülék:

  • versenytársak nyomulása.

Őszi megjelenést valószínűsít:

  • a 4S rövid termékciklusa. Ha júniusban jönne ki az új iPhone, akkor a 4S csak 9 hónapot élt.
  • a 4S-t még mindig viszik, mint a cukrot. Az új telefon megjelenésére apellálva sokan kivárnak a vásárlással. Ez jelenleg nem látszik az értékesítési számokban.
  • még nem találkoztunk „elveszett” tesztkészülékkel.
  • a tavalyi évet kivéve már a tavasszal bemutatták az iOS új verzióját, ami jó néhány béta verzió után jelent meg véglegesen a WWDC után. Mivel az új készülék iOS 6-tal fog kijönni és még nem láttunk egyetlen bétát sem, ezért nem valószínűsíthető, hogy az Apple az új készüléket iOS béta verziók nélkül adja ki.
  • az őszi megjelenést erősíti a karácsonyi bevásárlási időszak közelsége. Tavaly az utolsó negyedév rendkívül erős volt, így nem valószínű, hogy Cupertinoban kihagynák ezt a ziccert.

Ezen indokokat összevetve megállapítható, hogy sokkal valószínűbb az őszi megjelenés. Persze lehet még egy „One more thing…”, de azért erre kevés az esély. Ti mit gondoltok róla?

[poll id=52]

[poll id=53]

Olvasd el a hozzászólásokat is

29 Comments

  1. A 4S 4S-nek hivatott lenni, ami az 5. generációs iPhone. A 6. generációs iPhone neve lehetne iPhone 5 is, de szerintem nem az lesz, hanem az iPad mintájára csak simán iPhone. Ami biztos, hogy iPhone 6 nem lesz a neve és erre mindenem rá merném tenni.

  2. Végre egy reális, nem elrugaszkodott cikk a témában! Szerintem ezentúl bármikor felmerül a ‘mikorleszmárájfonöt?’ témakör nyugodtan linkelhetitek válaszként!
    Személy szerint a szeptemberi bejelentést tartom reálisnak, és ennek is örülnék, teljesen jól elvagyok a 4S-el, viszont 98% hogy cserélek az új, hacsak valami súlyos anyagi akadálya nem lesz 😉
    Ellenben egy jó kis iOS 6 beta teszteléssel idén is szivesen szivatnám magam, ha hoz annyi újat, hogy érdemes megvennem a $100 developer csomagot 🙂

  3. Vagy nem lesz semilyen mert már a 4S is borzasztóan elég!!! Na

  4. Az előzőből kifelejtettem:
    Szerintem októberben jön. A SoC egy módsított A5 lesz és a telefon kapni fog egy új dizájnt. Egyedül a kijelző mérete kétséges, remélhetőleg 3.5 és 3.8 col között lesz.

  5. rossz irányba tapogatóztok…
    ha lenne mostanában, akkor már van is belőle Magyarországon és teszteli is a T és/vagy a Voda… persze erről senki nem tud semmit, ahogy a Galaxy S3 is már hetekkel korábban kipróbálható volt, csak közel kell ülni a tűzhöz… 😉

  6. Hát az iphone 6 számomra is elég valószínűtlen. Szerintem a 4s el is annyira kaszálnak hogy felesleges megelőzni a piaci igényeket. Nem nyáron de még 2012ben sem adnék ki a helyükben semmit.
    Személy szerint én már nagyon várok egy új designt. Nincs 4 esem sem 4s-em, és ha bírja a 3gs em nem is váltok amig nem lesz egy kényelmesebb iphone. De a retina, azaz a nagyobb felbontás nagyon hiányzik.

  7. Biztos, hogy nem adják ki júniusban. Ja és az iPod-dal mi lesz? Mostanában arról senki semmit nem mond. Azért engem érdekelne, hogy lesz-e új.

  8. Már miért ne lehetne 5? A te logikádat követve akkor a 3GS volt a 4…
    Úgyhogy vagy 5 lesz a neve vagy, ami a leginkább valószín, simán iPhone, mint az iPad és a Mac-ek is.

  9. Már miért ne lehetne 5? A te logikádat követve akkor a 3GS volt a 4…
    Úgyhogy vagy 5 lesz a neve vagy, ami a leginkább valószínű, simán (új, vagy 2012-es) iPhone, mint az iPad és a Mac-ek is.

  10. @Bith:
    akkor nem értetted fazr600 logikáját, a 3GS nem a 4. telefon.
    az egyszerűség kedvéért:
    1. iPhone: iPhone
    2. iPhone: iPhone 3G
    3. iPhone: iPhone 3GS
    4. iPhone: iPhone 4
    5. iPhone: iPhone 4S

    én simán el tudom képzelni, hogy 5-nek fogják hívni, de a pakliban lehet még egy 4G név is. 6 biztos nem lesz, arra én is nagy tétben mernék fogadni. de a legvalószínűbb az a sima iPhone vagy the new iPhone

  11. Így van, nem lehet iPhone 5. iPhone 6 sem lehet igazából, mert hülyén jönne ki. 90 % -ra azt mondom, hogy “The new iPhone”, és akkor mindenki iPhone 5 -nek fogja hívni, ahogy szinte mindenki iPad 3 -at mond.
    Maradék 10%: iPhone Hd

  12. @tbeni: Pont a generáció szám miatt NEM lehet iPhone 5. Az ötöst mi indokolná???? A 3G nem generációt jelölt, a GS-nél az S csak a Speed volt. A 4 a 4. generáció volt. S, mint korábban a GS-nél.
    Most meg jön a 6. generáció, ráadásul iOS 6-tal.
    Mondja már meg valaki, hogy mi a fészkes fenét keresne itt az ötös szám??????

    Ez eddig is idióta bulvárhírekben szerepelt csak.

    A legnagyobbb esélye a sima “new” iPhone-nak van és marha jól is teszi az Apple, ha elhagyja végre ezt a számozást.
    A köznyelv majd hívja hatodik generációsnak vagy 2012-esnek.

    Ja, az iPad azért hármas a köznyelvben, mert 3. generációs. Ott logikus.

    De, ha valaki értelmes indokot tud, hogy miért hívna az Apple 5-nek egy hatodik generációs iPhone-t, akkor az ossza meg.

    Én ezért merem rátenni mindenem, hogy 5 nem lesz…

  13. @talamasca:
    Ha azt akarták volna, hogy az iPhone 4 után az telefon neve a generációra utaljon, akkor nem 4S lenne a mostani iPhone neve. Ha megmaradna a számozás a névben, akkor így alakulna a többi: iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 6, stb.
    Leírom miért:
    iPhone (eredeti)
    iPhone 3G – új dizájn, ugyan az a SoC
    iPhone 3GS – új SoC, ugyan az a dizájn
    iPhone 4 – új dizájn, ugyan az a SoC*
    iPhone 4S – új SoC, ugyan az a dizájn
    ### amennyiben maradna a számozás a telefon nevében, akkor a 4 után mi jön? segítek:
    iPhone 5 – új dizájn, ugyan az a SoC
    iPhone 5S – új SoC, ugyan az a dizájn
    és így tovább

    * a SoC valójában nem ugyanaz, de ugyanaz a CPU és GPU van az Apple A4-ben is, csak kicsit magasabb órajelen üzemel

    Mellesleg az iPad megjelenése után én is úgy gondolom, hogy simán csak iPhone lesz a neve.

  14. @fazr600: A SoCnak és a dizájnnak az égvilágon semmi köze a számozáshoz.
    Az iPhone (eredeti, első, stb.) és az iPhone 4 volt eddig amelyik modellek a generációt jelölik. Ezt el is mondták az iPhone 4 megjelenésekor.
    A második (3G) ugye a 3G képesség miatt kapta. A GS-nél azt mondták a keynote-on, hogy a speed (tehát a növelt sebesség) miatt kapta.

    Jött a negyedik modell, de mivel nem 4G képes (itt nem a generáció a G) ez a 4-est kapta a keresztségben, mivel a negyedik készüléke az Apple-nek.
    Még emlékszem, hogy ezek után sokan gondolták, hogy az új modell a 4G vagy 5-ös névre fog hallgatni. Mivel ismét “csak” ráncfelvarrás történt, ezért kapta a 4S megjelölést. Egyesek szerint ez még tisztelgés is az elhunyt Steve Jobs előtt (iPhone 4(for)S(teve))… Legyen.

    És most csak azért jönne az 5-ös, mert kimaradt????
    Nem ötödik a sorban, nem iOS 5-tel jön, sőt lehet, hogy egy új A6-os procival. Ez utóbbi csak találgatás részemről.

    Engem az érvelésed nem győzött meg, mert kicsit nyakatekert, kb, mintha azt hoznám fel indoknak, hogy az új iPhone-ok gyári számában lesz 5-ös, ezért…. 😉

  15. Az 5 nem maradt ki, hanem csak most jönne, mivel a 4 után az jön legjobb tudomásom szerint.
    A SoC és az iOS száma pedig lényegtelen a termék nevét illetően, elég ha az iPadre, vagy az Apple TV-re gondolsz.

    Viszont ha nem látod az összefüggést a SoC és dizájn változás, valamint a telefonok nevei között, akkor értelme sincs, hogy írjak neked bármit is a továbbiakban, mert vagy nem tudod, vagy nem akarod megérteni. Egyik opció sem túl előnyös rád nézve.

  16. @fazr600: Akkor már csak azt áruld el, hogy akkor miért maradt ki a két 2-es (mondjuk iPhone 2 és iPhone 2S)! Sőt, az elsőből is kimaradt az S-ses verzió.. -.-‘
    Mármint ha minden úgy menne, ahogy mondod..
    Egyszerűen új iPhone. És kész.

    Mellesleg még k*rva messze van az az ősz. Minek már most találgatni??

  17. Teljesen értelmetlen lenne másként nevezni, mint iPhone5. A “new”, vagy simán csak iPhone a leghülyébb verzió (mint ahogy az iPad esetében is röhej), a hatos is majdnem ugyanolyan baromság. Viszont legalább tök mindegy…

    Amit remélek, hogy nem olyan lesz a dizájn, mint a csatolt képen. Az egész világ az eredeti iPhone dizájnt másolta és másolja is a mai napig. A 4-es újat hozott, egyedi és szép formát, ha most visszatérnek egy lenyalt szappanra, baromi nagy visszalépés lenne minden szempontból.

  18. @Before: Ízlések és pofonok.
    Nekem most 4-es van, előtte 3gs volt. Amikor megláttam a 4-est és kézbe vehettem, majdnem elélveztem, annyira technokrata benyomást keltett, baromira tetszett! De hamar rá kellett jönnöm, hogy kényelmetlenebb elődjéhez képest és nagyon “kocka”. A 3gs formája, sokkal könnyebben használható volt. De mint mondtam, mindenki más… 🙂

  19. Ha tényleg úgy fog kinézni az iPhone 5 vagy 6 (én mondjuk 6-ra tippelek) ahogy a képen látszik nekem muszáj lesz egyszer kézbe venni.Nekem baromira tetszik ez az iPod touch forma nem véletlenül vettem iPod touch 4g-t.Iszonyat jól néz ki.Ezekért a papír vékony kis kütyükért odáig vagyok.Telefonként én egy Samsung SGHE-200-as telefont üzemeltetek az sem egy vastag darab.Mondjuk szerintem is annak ellenére,hogy ez rohadt jól néz ki az iPhone 4,az iPhone 4S és (ha tényleg ilyen lesz) “new iPhone” is,de fogásában szerintem még mindig az iPhone 3G/3GS a legjobb.Mondjuk úgy,hogy a kezembe olvad.Bár a 3G/3GS nálam a vastagsága miatt külsőben alul marad az utódaihoz képest a fogása ennek a legjobb.Így vagyok az iPod Touch 3g-vel,de ott a vastagság hibaként nem említhető meg mert az iPod Touch általában nem vastag. 🙂
    Az iPhone 4-et/4S-t kellemetlen fogni.Vágja a kezemet.
    A “new iPhone” a kép szerint ilyen iPod Touch 4g-re emlékeztető lesz,de én az iPod Touch 4g-t soha nem használnám tok nélkül telefonnak mert ez is vágja egy kicsit a kezemet.
    Tehát a külső ellenére a fogás miatt az iPhone 3G/3GS nyer nálam.
    De ahogy a mondás tartja ízlések és pofonok.

  20. @crayo:

    Akkor már csak azt áruld el, hogy akkor miért maradt ki a két 2-es (mondjuk iPhone 2 és iPhone 2S)!

    Mert nem azt a neved adták neki, ebből is látszik olyan nevet adnak, amit akarnak.

    Sőt, az elsőből is kimaradt az S-ses verzió.. -.-’

    Nem muszáj mindig mindegyikből két verzió.
    Design váltás => új név, csak belső változásoknál kap egy S-t a név végére.

    Egyszerűen új iPhone. És kész.

    Szerintem is.

  21. @itanczos: fogásra tényleg kellemesebb a régi dizánj, de minden másban veri az új. Gyönyörű, masszív, minőségi…
    A kockássága amúgy nekem bejön, megbeszéléseken szeretem az élére állítgatni, csak néha iszonyú csattanással tud pofára dőlni… :))

    Az “új iPhone” névre fogadók nem gondolnak arra, hogy mi lesz, ha kijön majd a következő generáció? The new new iPhone lesz a neve? Az arra következőnek meg the new new new iPhone…? (A’la Dr Who és New New New New York)

  22. @Before:
    Nem az a neve az iPadnek sem, hogy “új iPad”, az “új” csak egy jelző, miszerint az az új. Ez valszeg ugyan így lesz az iPhone-nál is. De azért erre illett volna magadtól is rájönni 🙂

  23. @Before: Nekem meg iMacem van. Megveszed? Nem mondom meg, hogy mikori évjárat, mert ugyanaz a neve, mint az utolsónak…. 😉
    Hidd el, hogy amikor kell, akkor szépen megoldható, hogy beazonosíts egy Apple terméket. Kérdésedre a válasz: 2013-ban azt mondod majd az előző évire, hogy 2012-es iPhone, vagy a köznyelvben majd elterjedő iPhone 6.
    Mert fazr600 kitekert állításával ellentétben mindenki ki tudja számolni, hogy az idei a 6. iPhone. 🙂

  24. @fazr600: ez már az iPadnál is BAROMSÁG volt, az iPhone esetében pedig még szerencsétlenebb döntés lenne. Megjegyzem, mindenki hozzátette a NEVÉHEZ, hogy “new”, nem mint jelzőt, hanem mint a név részét.

    @talamasca: erről majd öt év múlva beszélgessünk, amikor szóba került, hogy ja, az a dizájn, a 2013-as iphone-on, hú, de jó… vagy az 2014-ben jött ki? És azt nem veszed észre, hogy ha így akarsz referálni az egyes típuskra, akkor PONT UGYANÚGY beszámozod a telefont, csak valami sokkal hülyébb módon?

    Mondjuk marha mókás, milyen fontos dolgokon vitázunk… :))

  25. @Before: 😉

  26. @talamasca:
    Amit írtam az csak akkor következne be, hogy tovább folytatnák a számozást, mert akkor az 5 lenne logikus. Viszont a jelenlegi állás szerint simán iPhone lesz a neve és ebben az esetben már hülyeség lenne 5-nek hívni, mert ekkor már az a generációra utalna. Tehát a következőt 6. generációs, vagy 2012-es iPhone-nak lehet hívni.

    @Before:
    Ugye neveket nem fordítunk le, de minden lokalizált Apple Store-ban helyi nyelven van odaírva, hogy “The new”, “Az új”, “Das neue”, stb.
    Meg eleve senki sem gondolhatja komolyan, hogy az a hivatalos neve egy táblagépnek, hogy “Az új akármi”. Főleg ha Apple-ről van szó.

  27. De a számozás nem mehet örökre… Egyébként megjegyezném hogy ha jól tudom
    A 3GS a speed mint sebességből jön aminek semmi köze a
    4S -s betűjéhez ugyanis ez a Siriből jön… szóval itt bukik szerintem az egész
    3-3GS-4-4S-5-5S elmélet…


Add a Comment