fbpx Skip to content

Korábban már írtunk @Chpwn megoldásáról, amellyel a Siri használhatóvá válik az iPhone 4S-nél régebbi készülékeken is. Amint azt valószínűleg tudjátok, ehhez azonban egy eredeti 4S készülékre, vagy egy proxyszerverre is szükség van. Hacsak az embernek nem áll rendelkezésére saját szerver, akkor válogathat az Interneten fellelhető, előre konfigurált Siri-proxyk közül — azonban ezek szinte kivétel nélkül fizetősek. Most egy ingyenes alternatívát szeretnénk Nektek bemutatni.

A WordJelly nevű szerverszolgáltatás fejlesztője a 21 éves Rotastrain. Állítása szerint az általa készített proxy a világ legfejlettebb Siri-szervere. Bár ennek az állításnak az igazságértékét nem a mi hivatalunk eldönteni, annyi mindenesetre igaz, hogy ez a szerver Facebook- és Twitter-integrációt is kínál, valamint a tőzsdeinformációkhoz és az emailekhez is van hozzáférése – két olyan dolog, amelyekre a hivatalos Siri nem is képes. Ezeken kívül még számtalan más funkciót is tartalmaz; a lista még a Jegyzetek, SMS és a Zene alkalmazásokkal való együttműködés említése után sem teljes.

A szerver a népszerű AssistantExtensions nevű cydiás tweakkel is kompatibilis, illetve, ahogyan azt már korábban említettem, teljesen ingyenes. Mindezen pozitívumainak az ismeretében mindenképp megér egy próbát!

A Redmond Pie még egy videóban is végigvezeti az Olvasót a szerver használatán:

Figyelem: a külső Siri proxy szerverekhez való kapcsolódáskor a Siri használatához szükséges adatainkat ismeretlen, harmadik fél számára adjuk át, vagy tesszük hozzáférhetővé. Ezek az adataink többek között a névjegyzékünk egyes elemei, vagy az aktuális helyzetünk koordinátái, hangminták, valamint a kérdéseink és az azokra adott válaszok szöveges változata, illetve az egyes plusz funkciók használatakor megadott más adatok. Ezt mindenki mérlegelje, mielőtt külső szervert használna.

Olvasd el a hozzászólásokat is

56 Comments

  1. Ez megy iOS 5.0.1-en ?

  2. Nekem a Cydia azt írja, hogy iOS 5.1-től alacsonyabbnak kell lennie…

  3. @giant: Amint hazaérek kipróbálom 5.1-en hátha megy nem úgy mint neked 😀

  4. Vajon 3GS-re érdemes lenne felrakni? Ha valaki feltette írjon már egy véleményt. Köszi 😀

  5. 5.0.1 -en feltelepítettem, de csak felugrik, nem csinál semmit

  6. Egész pontosan melyik repo-ból lehet letölteni ?

  7. Én még a megjelenésekor kipróbáltam, de nem sok sikerrel.. Szerintem nincs értelme felrakni, mert borzasztó lassú, sőt, 10ből 2szer ha válaszol.. i4-en, ios 5.1

  8. @aladinka: Köszi !

  9. Nemtudom, én nem tapasztaltam semmiféle lassúságot, minden kérdésemre válaszolt. 🙂

    @SMP: Ha felugrik és nem csinál semmit, akkor érdemes várnod egy kicsit. Ha fel van telepítve a tanúsítvány, és a Spire-ben jól adtad meg a szerver címet, akkor mennie kell.

  10. Maga a teló lassul ettől a funkciótól? Észrevehető valami? (3GS)

  11. @deviant: Egyáltalán nem lassul, csupán a Voice System helyett Siri alternatíva lesz.

  12. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, ott tedd fel a kérdésed!)

  13. Én meg nem tudom aktiválni a Siri-t.Nyomom hosszan a HOME gombot,de nem a Siri,hanem a Voice Control jön be.Próbáltam már az Activator-al megcsinálni,de semmi.
    Tud valaki segíteni ?

  14. @hSn0wQ: Jaj még valami iPod Touch 4g iOS 5.0.1 .
    A proxy-t még nem írtam be.

  15. @hSn0wQ: Külön a Beállítások-Általános fül alatt be kell kapcsolnod a Siri-t és akkor menni fog.

  16. Most megpróbáltam proxy-val változatlan az eredmény.
    Szóval én nem jártam sikerrel Spire-vel remélem másnak sikerül.

  17. @H4X0R: Köszi így már megy.

  18. @hSn0wQ: Ez elég különös. leírom, hogy mégis hogy kéne:
    1. lépés: Letöltöd a Spire-t.
    2. lépés: letöltöd a tanúsítványt. Ehhez nyisd meg a Safarit. majd írd be a böngészősávba ezt: wordjelly.com/cacer.pem Megjelenik egy ablak, telepítsd fel a profil-t.
    3. lépés: Menj bele a Spire-ba, majd az URL sávba írd be ezt: https://Siri.wordjelly.com:4443
    4. lépés a beállítások-általánosban kapcsold be a Siri-t.
    5. lépés Próbáld ki, mennie kell. (Esetleg próbáld meg más hálózaton) De ennek igy fixen mennie kell.

  19. Nekem menni megy, de hosszu percek után vagy válaszol, vagy nem.

  20. @H4X0R: Köszi sikerült.
    Én egy kicsit úgy érzem,hogy iPod touch 4g iOS 5.0.1-en lassít.

  21. Sziasztok. Ezt én is próbáltam körülbelül egy hete, mikor twitteren rátaláltam. Nekem egyáltalán nem működött (i4 iOS 5.0.1). Akinek ez működik az vagy mágus vagy én nem voltam elég kitartó.. 🙂

  22. @suti776: De mi volt a hiba ?Mi nem működött ?

  23. @hSn0wQ: Egész pontosan felraktam, reboot, aktiválás, tanúsítvány, reboot, majd nem válaszolt, prögött az adatforgalom 2 percig aztán meguntam. Próbáltam újra ugyan ez. Néha másfél perces gondolkozás után elmondta, hogy most nem tud fogadni kéréseket, próbálkozzak újra később, így is tettem, de nem jártam sikerrel egyszer sem… De most újra kipróbálom, hátha azóta változott valami.

  24. @suti776: Esetleg próbáld meg más wifivel lehet,hogy az a baj.

  25. Felraktam újra, most érdekes mód szóba áll velem… Bár még nem sikerült szót értenünk de dolgozom rajta. Nemtudom mi lehetett a probléma legutóbb, lényeg hogy most MŰKÖDIK. 🙂

  26. Nem tudom, egyeseknek hogy működik 5.1-en, amikor a spire azt még nem is támogatja 😛

  27. @Brook: Az,hogy nem támogatja a Spire az 5.1-et (a leírás szerint) az nem feltétlenül azt jelenti,hogy nem indul el rajta.Ez csak azt jelenti,hogy nincs tesztelve 5.1-en ezért lehet,hogy lesznek kissebb-nagyobb bugok a működésében,de ez nem azt jelenti,hogy nem indul,hanem azt jelenti,hogy még fejlesztők nem tesztelték ezért nem ajánlják a használatát 5.1-en.

  28. @theilluminati: Ez hogy muzsikál véleményed szerint? 😀
    Mondjuk először úgyis kipróbálom ezt ami a postban van

  29. Hát nekem nem megy a Spire 5.1-nél nem jó és @theilluminati: Sirijéhez is a spire kell szal nálam fail 🙁

  30. Nekem még egy olyan problémám van, hogy megkérdezem tőle milyen az idő, 10ből 9szer a WolframAlphat dobja fel, nem pedig az Időjárást.. Valakinek hasonló probléma, vagy megoldás?

  31. @suti776: Teljesen normális az,hogy egy szét hackelt,lopott cucc nem teljesen műkszik.
    Nincs értelme sokat várni tőle.

  32. @hSn0wQ: Nyilván én sem a megváltás várom tőle, csak kiváncsi volt, hogy én vagyok balek, vagy nem tudok rendesen angolul, vagy ez egy álatlános hiba .)

  33. @H4X0R: kihagytam a http-t, köszi sikerült! 🙂 megy, bár rém lassú…

  34. nekem meg olyan gondom van , hogy amikor a safariba beütöm ezt hogy : wordjelly.com/cacer.pem nem ad be semmit…csak hohy page not found. ezzel mit tudok csinálni vagy honnan lehet még tanusítványt letölteni?

  35. felejtsük már el az ingyenes szervereket.
    nekem volt 3GS-en fizetős szeró, 20 dolcsi egy évre, 100/99-szer működött. Sz*pja az akksit rendesen, de amúgy jó.
    imzdl.com

  36. @johnnyvsr: Ja bocsi azt hittem mást írtál be.

  37. @johnnyvsr: Megtaláltam a megoldást:

    1.Nyisd meg a Safari-t

    2.Írd be ezt:www.wordjelly.com

    3.nyomjál oda,hogy “it is totally free-get connected now

    4.menj lejjebb és nyomj rá arra,hogy “certificate” (arra nyomj rá amelyik alá van húzva)

    5.innentől kezdve már tudod

  38. “Egész pontosan felraktam, reboot, aktiválás, tanúsítvány, reboot, majd nem válaszolt, prögött az adatforgalom 2 percig aztán meguntam. Próbáltam újra ugyan ez. Néha másfél perces gondolkozás után elmondta, hogy most nem tud fogadni kéréseket, próbálkozzak újra később, így is tettem, de nem jártam sikerrel egyszer sem…”

    Az enyém is ezt csinálja :S

  39. 5.1.-en valakinek működik?

  40. @iGyuri: Nálam is.

  41. @levcsi21: Nem támogatja a Spire az 5.1-et,de le van írva a description-be.

  42. Az lenne a kérdésem,hogy ha letörlöm a Spire-t akkor az törli a tanusítványt ?

  43. @hSn0wQ: De nem engedte letölteni sem. Egy másik szeróból leszedtem a Spite-t, ami állítólag ugyanaz mint a Spire. A settingsben azt is írja amúgy. Ezzel felment, de 1 válaszon kívűl semmire nem hajlandó :/ gondolom most, hogy elterjedt mindenki ezzel játszik és le vannak terhelve a szerverek.

  44. Sziasztok
    Kérdésem hogy ez kiadom az adataimat egy harmadik félnek ez érinti a jelszavaimat apple id meg hasonló bizalmas dolgokat is?

  45. @Brook: Leírtam fent,hogy nem támogatja az 5.1-et ez azt jelenti,hogy nincs tesztelve 5.1-en és ezért ne számíts rózsás működésre.Nem mondtam,hogy megy 5.1-en.De a fent leírt kommentek alapján 5.1-en vacakol tehát nincs értelme vele szórakozni.Érdemes megfogadni amit ír a chpwn a leírásában. 😉

  46. @hSn0wQ: értem 🙂

  47. Ááá nekem csak azt hajtogatja hogy
    most nem tud segíteni próbáljam meg kesőbb!
    Asszem törlöm a p***ába aztán megvárom a
    The new iphone-t!
    :DDD

  48. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, ott tedd fel a kérdésed!)

  49. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, ott tedd fel a kérdésed!)

  50. működik, köszönjük a cikket 🙂

  51. Tényleg működik! Iphone 4 5.0.1 😀
    Bár mondjuk alíg tud pár dolgot 🙁
    De reméljük majd fejlesztik 😀

  52. Mukodik 3gs 5.0.1-en is nagyon jol,csak keves dolgot tud.
    koszonjuk a cikket ismet egy uj dolgot tanultam 🙂

  53. Mukodik iphone 4 5.0.1-en, de teljesen mas dolgokat tud. Bizonyos kerdeseknel crasheli az ios-t, pl what is the capital of hungary? Erdekesen mas orszagok bejonnek es a legtobb funkcio mukodik 🙂 mexikonal is crashel 🙁 barki masnal elofordult mar?


Add a Comment