Spire a Cydiából és saját proxy: Siri korábbi eszközökre

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kérünk mindenkit, hogy mielőtt bármit is tenne a készülékével, gondosan olvassa el az alábbi cikkben foglaltakat. Az itt leírtak el nem olvasásából vagy meg nem értéséből fakadó problémákért nem tudunk felelősséget vállalni.

Az alábbi leírásra @chpwn egyik tweetje hívta fel a figyelmünket, így most ezt közzé is tennénk magyarul, néhol kiegészítve, azok számára, akik szeretnének megküzdeni egy saját Siri proxy létrehozásával. Ez a proxy egy iPhone 4S adatai segítségével képes lesz kiszolgálni a nem-4S készülékekről érkező Siri-s kéréseket:

chpwn
Here’s a great tutorial by “methoddk” on how to use an iPhone 4S to give Siri access to another device, using Spire: http://t.co/DPHOFqbR
2011.12.31. 10:52

A Siri proxy használatakor viszont tudni kell azt, hogy egyszerre csak egy eszközt képes kiszolgálni, tehát nem használhatod a Sirit egyszerre a 4S-eden és más eszközödön, mert az Apple szervere egyszerre csak egy készülék kérését fogadja el, hiszen normál esetben egy készülék nem is kezdeményezhet több lekérést azonos időben, hanem csak egyet.

Mi idő hiányában nem próbáltuk ki magát a leírást, de ha valaki belevág, annak a tapasztalatait várjuk a hozzászólásokban.

A következőkre lesz szükséged:

 • Alapkövetelmény, hogy figyelmesen végigolvasd az alábbi leírást. De tényleg.
 • Alapszintű linuxos parancssori ismeretek. Ha ez neked kínai, akkor inkább ne is kezdj bele, mert nem fogja senki elmagyarázni, mi az a Terminal, vagy hogy melyik parancs mi, és miért, vagy miért úgy.
 • SSH kapcsolódás a készülékedhez a fájlok felmásolásához és a jogok beállításához. (WinSCP vagy Cyberduck megteszi.)
 • Egy domain név vagy dyndns, ami a saját szerveredre mutat, és amire a nem-4S készülékeid Siri-kérései irányítva lesznek, és így akkor bárhol használhatod a Sirit rajtuk. (A leírásnak nem célja ezt is részletesen tárgyalni, de ha egy otthoni géped fogod erre használni, a routerben be kell tudd állítani a portforwardot.)
 • Egy működő Ubuntu telepítés fix IP címmel (virtuális gép is megteszi).
 • SiriProxy (westbaer megoldása)
 • Egy iPhone 4S ugyanazon a Wi-Fi hálózaton.
 • Egy jailbreakelt nem-4S eszköz, amint legalább 5.0 van, és feltetted rá az OpenSSH-t az SSH-n keresztüli eléréshez.
 • SBSettings. Ezzel ugyanis ki-be tudod kapcsolni az SSH-t az adott készüléken.

1. lépés: a Spire telepítése a nem-4S készülékre

Ez talán a legkönnyebb része ennek a leírásnak. Viszont bizonyosodj meg róla, hogy Wi-Fi-re kapcsolódik a kiválasztott készüléked, mert ez egy ~100MB-os csomag. A telepítése teljesen értelemszerű, csakúgy, mint bármi más Cydiás csomag esetén:

 1. Ha a készülékeden be van állítva, hogy bizonyos idő után a képernyőt zárolja, azt kapcsold ki. Ezt a Settings (Beállítások), General (Általános) fül alatt az Auto-lock (Automatikus lezárás) opció alatt teheted meg. Ez azért szükséges, mert a csomag letöltése jó pár perc lesz, és ha ilyenkor lezár a készülék, az okozhat gondot a letöltésben.
 2. Indítsd el a Cydiát, és hagyd, hogy frissítsen.
 3. Menj a Search fülre, és keresd meg a Spire csomagját.
 4. Nyomj rá az Install-ra, és várd meg, míg feltelepül a csomag.
 5. A folyamat végén nyomj rá a Reboot Device gombra, ekkor a készülék újraindul.

Az újraindítás után menj a Settings (Beállítások) alatt a General (Általános) menüponthoz, és ellenőrizd, hogy megjelent-e a Siri, és kapcsold be. Persze ezzel még nem vagyunk készen, most készítsük el hozzá a szervert.

2. lépés: a SiriProxy telepítése

Elsőként bizonyosodj meg róla, hogy a szerverednek fix IP-je van, és a routeredben megfelelően be van állítva a dyndns, majd állíts be portforwardot a 443-mas port esetén a szervered IP-jére.

A SiriProxy telepítéséről plamoni írt a GitHubon, és mivel ez egy jó leírás, így most azt is átmásoljuk ide, magyarul, és persze frissítve methoddk javaslatai alapján.

 1. Legyen feltelepítve az Ubuntu 11.10-es verziója, az összes frissítéssel, és SSH-val, illetve ha virtuális gépről van szó, akkor az adott virtualizációs szoftver kiegészítőivel együtt.
 2. Az iPhone-odon állítsd be DNS-szervernek az Ubuntu által használt fix IP-t (előtte jegyezd fel, hogy mi volt!), példaként legyen ez most 192.168.2.131, de te bármit megadhatsz a szerverednek.
 3. Telepítsd a szerveren a szükséges csomagokat:
  sudo apt-get install dnsmasq ruby build-essential openssl libreadline6 libreadline6-dev curl git-core zlib1g zlib1g-dev libssl-dev libyaml-dev libsqlite3-0 libsqlite3-dev sqlite3 libxml2-dev libxslt-dev autoconf libc6-dev ncurses-dev automake libtool bison subversion
 4. Most a dnsmasq.conf fájlt kell módosítanod:
  sudo vi /etc/dnsmasq.conf
 5. A vi-ben a következőket kell megadnod (a 192.168.2.131 a szerver fix IP-je, amit az elején megadtál, ha mást adtál meg, akkor értelemszerűen azt írd ide):
  /address=
  A address=/guzzoni.apple.com/192.168.2.131
  :wq!
 6. Ezután újra kell indítani a dnsmasq-t:
  sudo /etc/init.d/dnsmasq restart
 7. Következő lépésként fel kell telepíteni az RVM-et:
  bash
 8. Majd be kell állítani az elérési útvonalát:
  [[ -s "$HOME/.rvm/scripts/rvm" ]] && . "$HOME/.rvm/scripts/rvm"
 9. És azt is, hogy ezt minden belépéskor beállítsa a rendszer:
  echo '[[ -s "$HOME/.rvm/scripts/rvm" ]] && . "$HOME/.rvm/scripts/rvm" # Load RVM function' >> ~/.bash_profile
 10. A következő a Ruby telepítése, ez több percet is igénybe vehet:
  rvm install 1.9.3
 11. Tedd alapértelmezetté ezt a verziót:
  rvm use 1.9.3 --default
 12. Klónozd le a SiriProxy repo-ját (ez itt eltér plamoni leírásától, tehát ha az eredetit követed, erre mindenképp figyelj oda!):
  git clone git://github.com/westbaer/SiriProxy.git
 13. Lépj be a SiriProxy könyvtárába:
  cd SiriProxy
 14. Telepítsd a SiriProxy-t, ez 1-2 perc is lehet:
  rake install
 15. Hozd létre a .siriproxy mappát a home mappádban:
  mkdir ~/.siriproxy
 16. Másold át a minta konfigurációs fájlt:
  cp ./config.example.yml ~/.siriproxy/config.yml
 17. Generáld a szükséges tanúsítványokat:
  Figyelem!
  17.1.) Ha az internetszolgáltatódtól fix IP-t kapsz, akkor csak ennyi a teendőd, és ezután lépj rögtön a 18. lépésre:
  siriproxy gencerts
   
  17.2.) Ha viszont dinamikus IP-t kapsz, akkor ezt kell követned:
  17.2.1.) Szerkeszd át az openssl.cnf fájlt, hogy engedélyezze a dual common names használatát:
  sudo vi /etc/ssl/openssl.cnf
   
  17.2.2.) A vi-ben görgess addig, ameddig azt nem látod, hogy:
  commonName = Common Name (eg, YOUR name)
  commonName_max = 64

   
  17.2.3.) Ezt módosítsd arra, hogy:
  0.commonName = Common Name (eg, YOUR name)
  0.commonName_default = www.domain1.com
  0.commonName_max = 64
  1.commonName = Common Name (eg, YOUR name)
  1.commonName_default = www.domain2.org
  1.commonName_max = 64

   
  17.2.4.) Mentsd el, és lépj ki a vi-ből:
  :wq!
   
  17.2.5.) Generáld a szükséges tanúsítványt. Ehhez az alábbi parancsokat egyenként kell megadnod. Ami nagyon fontos, hogy mikor kéri, a Common Name-nek elsőként a dynDNS vagy no-ip-s domaint kell megadnod, és a guzzoni.apple.com címet csak másodiknak:
  openssl genrsa -des3 -out ca.key 4096
  openssl req -new -x509 -days 365 -key ca.key -out ca.crt

   
  openssl genrsa -des3 -out server.key 4096
  openssl req -new -key server.key -out server.csr

   
  openssl x509 -req -days 365 -in server.csr -CA ca.crt -CAkey ca.key -set_serial 01 -out server.passless.crt
  openssl rsa -in server.key -out server.key.insecure

   
  mv server.key server.key.secure
  mv server.key.insecure server.passless.key
 18. Telepítsd ezt a tanúsítványt az iPhone 4S-re és a nem-4S készülékekre is. Ezt megteheted például úgy, hogy elküldöd emailben, és megnyitod a készüléken, mire az fel kell ajánlja a telepítést.
 19. Hozd létre a szerveren SiriProxy bundle-t:
  siriproxy bundle
 20. Indítsd el a szervert:
  rvmsudo siriproxy server

Miután az összes lépést végrehajtottad, és elindítottad a szervert az ‘rvmsudo siriproxy server’ paranccsal, látnod kell, hogy a szerver elindult, és kiírta, hogy “Starting server on port 443”. Ha ez megvan, akkor jöjjön egy kis ellenőrzés, hogy minden rendben legyen:

 1. Bizonyosodj meg róla, hogy az iPhone 4S-re feltelepítetted a generált ca.pem tanúsítványfájlt, és hogy a készülék a szerverrel azonos Wi-Fi hálózaton van.
 2. Ellenőrizd, hogy beállítottad-e a DNS-nek a szerver IP címét az iPhone 4S-en! Ha nem, akkor ezt tedd meg most: ezt a Settings (Beállítások), Wi-Fi alatt teheted meg a hálózatod neve mellett jobb oldalt lévő kis kék nyílra tappintva.
 3. Nézd meg a Settings (Beállítások) alatt azt is, hogy be van-e kapcsolva a Siri a 4S-eden, ha nincs, akkor kapcsold be, majd nyomd le hosszan a Home gombot, és mondd azt, hogy “Test Siri Proxy”. Ekkor a szerveren látnod kell, hogy a terminálban történik valami, és a készüléknek válaszolnia kell, hogy “Siri Proxy is up and running!”.

Van egy videó is minderről a vizuális típusok számára:

Ha mindez sikerült, akkor továbbléphetsz. Ha nem kaptál választ a proxytól, akkor valami nem jó. Ilyenkor menj végig a szerver és a készülék vonatkozó beállításain, és ellenőrizd, hogy nem hagytál-e ki valamit, hogy jók-e a hálózati beállítások, hogy a szerver IP címe van-e megadva a 4S-en, mint DNS, vagy hogy feltelepítetted-e rá a tanúsítványt. Esetleg indítsd újra a készüléket.

3. lépés: a nem-4S készülék beállítása

Most, hogy az iPhone 4S boldogan kapcsolódik a SiriProxy-hoz, és működik is a dolog, jöhet a nem-4S készülék beállítása. Persze itt is függ a dolog attól, hogy fix IP-t kapunk-e a szolgáltatótól, vagy dinamikusat:

 1. Emlékszel még a ca.pem tanúsítványfájlra? Ha még nem telepítetted fel a nem-4S készülékedre, akkor azt tedd meg most.
 2. Ezután menj a Settings (Beállítások) appban a Spire menüponthoz, és állítsd be a Proxy Host értékét:
  2.1.) ha fix IP-t kapsz, akkor ezt add meg: “https://guzzoni.apple.com”, és egyúttal a /etc/ mappában található hosts fájlban is állítsd be, hogy ez a cím a szolgáltatótól kapott fix IP-re mutasson (például: 1.2.3.4 guzzoni.apple.com);
  2.2.) ha dinamikus IP-t kapsz, akkor add meg a saját dynDNS vagy no-ip címedet (amit a routeredben is korábban már beállítottál), és ebben az esetben a hosts fájlt nem kell módosítani.
 3. Menj a készüléken a /var/mobile/Library/Preferences mappába, és másold le az asztalodra a com.apple.assistant.plist fájlt. (Windows felhasználóknak itt plist szerkesztőre lehet szükségük.)
 4. Nyisd meg a fájlt, és keresd meg benne a Root > Accounts > [hosszú, hexa karaktersorozat] értéket, és add hozzá az alábbi kulcsokat, hogy úgy nézzen ki, ahogyan a képen. A képen a hosszú hexa kulcs a csupa F, ez minden eszköz esetén egyedi. Az így létrehozott új kulcsok esetén nem számít, milyen értéket adsz meg, így hagyhatod elvben üresen is:
   
 5. Másold vissza a készülékre a fájlt.

4. lépés: ha nem rontottál el semmit…

Akkor bizony úgy tűnik, kezd valósággá válni a dolog. A biztonság kedvéért most újból ellenőrizd az iPhone 4S segítségével, hogy működik-e a SiriProxy (“Test Siri Proxy”). Ha az rendben megy, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld a nem-4S készülékeden is: “Test Siri Proxy”.

Ha ez is működött, hátba veregetheted magad. Ezután állítsd vissza a DNS-t az iPhone 4S-en arra, ami eredetileg volt, és amit fel kellett jegyezz még korábban. Esetleg támogasd a fejlesztőket, ha teheted.

És hogy minden rendben működjön…

Ahhoz, hogy gond nélkül működjön a dolog, az alábbiakra érdemes odafigyelned:

 • Ha az iPhone 4S és egy olyan készülék, amivel megosztod annak a kulcsát, egyszerre, vagy egymáshoz nagyon közeli időben indítanának Siri-s kérést, azt a szerver visszadobja mindkét eszköz esetén. Egyszerre csak egy eszközön használd!
 • Nem szükséges, hogy az iPhone 4S-ben a DNS folymaatosan a SiriProxy-dra mutasson, ha napjában hozzáférsz az eszközhöz. Ez a beállítás ugyanis ahhoz szükséges, hogy a proxy megkapja napjában a friss azonosítókat a 4S-ről. Ezt áthidalhatod úgy, hogy a DNS beállításainál az eredetit is visszaírod, vesszővel a Proxy-d adatai után, plédául: “siriproxy.dns.ip, normal.dns.ip”.

Ha kérdésed van, tedd fel, de mivel nekünk nem volt kapacitásunk ezt tényleg végigpróbálgatni, így könnyen lehet, hogy nem fogunk tudni segíteni.

(Ennél a cikknél minden más, OFF-topic hozzászólást törölni fogunk.)

Ezek még érdekelhetnek:


 1. sziasztok, én végigtoltam mindent, csak kicsit figyelmetlenül olvastam a leírást, és egy apró dolgon átsiklottam(nincs 4S-em), amugy a siri feltelepült, reagál is, többnyire azt, h próbáljam később 😀

 2. A sirit felraktam i4-re, megy, csak a proxy host szerverek vannak túlterhelve… ha a szifon.com lenne olyan jófej és csinálna egy proxy hostot a magyaroknak, nagyon nagyon hálásak lennénk 🙂

 3. @Jacaré: szerintem nyugodtan kijelenthetem, hogy nem lesz szifonos proxy. pont azért, mert egyszerre csak egy eszközt tudna kiszolgálni, másrészt a rengeteg lekérés miatt az Apple-nek is feltűnne, hogy valami furcsa, és szerintem senki nem áldozná be emiatt a készülékét.

 4. egyetértek, de a készüléket nem kell beáldozni mivel csak az Ace Host-ot bannolják, ami egyrészt 2 hét alatt lejár, másrészt meg tudod újítani:
  1.siri ki
  2.kikapcs
  3.bekapcs
  4.siri be

 5. Jól értem, hogy ha van egy 4S-em, akkor tudok Sirit varázsolni egy másik régi telefonomra? 😀

  Csak én érzem, hogy ez némileg értelmetlen? 😀

  (jó jó, lehet ácsingózni szívesség proxy-kon ideig órákig, de ez még furább)

 6. @Hds: @Jadeye: Hát, ha valaki viszont mégis erre folyamodna, és kell neki teszter h megy-e máshol, dobjon egy üzenetet, szívesen kipróbálnám. Vagy ha valaki lenne olyan jófej, hogy megosztaná velem a 4S-ét, akkor nagyon nagyon megköszönném, mert eléggé kellene a siri…

 7. @Hds: igen, csak a siri ki/be azt is eredményezi, hogy minden, amit korábban rólad megtanult, az megy a levesbe, tehát tanulhatja újra a hangodat, a családi állapotodat, stb., ami azért elég bosszantó lehet.

 8. @Jacaré: annyira kíváncsi vagyok mi az amire ennyire kell a siri?! elárulod nekem? nem kötekedésből! komolyan kérdezem. magyarul úgyis használhatatlan.

 9. Huhh, nem egyszerű, magyarul linuxot is kell telepíteni a gépre? De mind1 mert úgysincs 4S iphonom ha lenne akkor meg nem kéne ezzel foglalkozni, tehát nem sok értelme, de minden esetre jó ha van ilyen próbálkozás, mert előbb utóbb talán lesz valami megoldás, van reménytelen? Olyan mint a multiplayer játékhoz a crack kb. az elv, jól gondolom? Egy féle képpen lehetne megoldani, ha valaki ellopná magát a sirit az appletól és tört szerverről szolgálná ki a régebbi készülékeket

 10. Arra hogy rendes Sirit használjunk régebbi készüléken tényleg kevés értelme van, de annak annál több hogy a proxyt felhasználva vezéreljük az Ubuntu gépünket. Nekem pl. torrent meg házimozi fut rajta, nem lenne rossz hanggal távirányítani pl. 😀 Ha sikerül működésre bírnom, írok róla egy cikket !

 11. Sziasztok,
  Ezt a rendszert én összeépítettem két napja, nem ubuntu-t használtam hanem OpenSuse linux-ot (mert ezt szeretem). Szóval feltettem minden jópár problémával találkoztam, de nagy nehezen működésre bírtam a proxy-t. 4Gs-retelepítettem a spire nevü tweak-et, ez is szépen muzsikált. el kezdtem gyártani a ca.crt fájlokat (ekkor még nem voltam annak a tudatába hogy csak 4s-ről lehet ezeket lekérni, lopni. Mert a leírásban azt volt hogy ha nincs 4s akkor ezt csináld). Nos meg is csináltam, felcsatlakozott a 3gs küldte az adatot a proxynak és proxy meg az ace-nek, persze jó sok időmbe telt mire rájöttem, hogy az ace elutasított az érvényesítő kulcsomat, szóval itt állok (elvileg működő proxyval) de nincs aktivációs kulcsom mert nincs 4s-em. Lényeg ami lényeg ha valamilyen problémába ütközik valaki dobjon rám egy mail-t a hibával és megpróbálok segíteni, mert úgy érzem az összes létező hibát kifogtam. Sok sikert hozzá és ha Valakinek van beáldozandó 4s készüléke írjon 🙂

 12. @Jadeye: Pont a napokban próbálkoztam ezzel, írni is akartam nektek, hogy írjatok egy cikket ezzel kapcsolatban, vagy írok én egy vendég cikket.

  Egyébként ha valakit érdekel annak írom, hogy a neten rengeteg siri proxyt találni, amik ingyenesek, esetleg vannak fizetősek is. Ez egyébként egy jó lépés egy működő sirihez, már csak az kéne hogy a Dev -team vagy valamelyik megbízható csapat megoldja a siri kapcsolódást, és létrehozzon egy szervert 🙂

  Egy kis segítség: google keresőbe: spire proxy host list
  [a linket biztonsági okokból kiszedtük. -szerk.]

 13. @jarodfree: Ezaz, ha van 4S-e akkor minek használná a 4-et? Esetleg hegyi telefonnak. Nemhiszem, hogy megéri ezzel ennyit szórakozni. Főleg nem magyaroknak (kivétel aki felsőfokúval rendelkezik;-)

 14. @Jadeye:

  Szia,

  nekem nincs 4S-esem, de felvetődött bennem egy kérdés, ha egy 4S-sest cserélek egy másik 4S-re, akkor backup, majd restore from backup-pal gondolom amit a Siri megtanult, az is átmegy az új készülékre, ugye?

  (Egyébként ennek a “tanulásnak” is van külön mappája? Mint pl. a névjegyeknek, sms-eknek, stb…amit a kézi backup esetén használunk?)

  Köszi előre is!
  Üdv,
  Dani

 15. Sziasztok!
  Én tudom mi ennek az értelme! 🙂 ha pl apukádnak van 4s-e neked meg 4-ed akkor te is tudod használni a Sirit 😀
  Pl nálam is ez a helyzet…
  De szerintetek ahhoz hogy ez működjön, azt a gépet amin csináltad a servert mindig bekapcsolva kell hagyni?

 16. @kiru_l: a nyilvános proxy-kkal az a gond, hogy a siri által elérhető összes adatodhoz (például névjegyzék, aktuális helyzeted) hozzáférnek, így mi nem javasoljuk a neten fellelhető proxy-kat, mert nem tudhatod, hogy ki áll az adott szerver mögött.

  @LordFanThomas: itthon mindenki hibátlan angollal és felsőfokúval beszél, ezt már megtudhattuk anno, mikor beszélgettünk egy rövidet sirivel még anno egy videóban. 😉

  @meetas: a backupban ez tudtommal nincs benne, esetleg az Apple ID-dhoz tudja csatolni ilyen esetben, de ezzel kapcsolatban nincs pontos információ. az biztos, hogy a készülék UDID-ja részt vesz az azonosításban, az viszont új készüléknél már más. szóval ezt gazából passz, de maga a kérdés jó.

  @v.domi26: persze. csak akkor tudja kiszolgálni a kéréseket, ha fut. ha nem, akkor nincs mihez kapcsolódjon a készülékeden a siri.

 17. @iGyuri: Ez pont így működik, gyakorlatilag a SiriProxy a tört szerver, ami úgy működik, hogy az általa felismert kéréseket ő szolgálja ki, a nem ismerteket továbbítja az alma felé, tehát ha lenne a garázsban egy akkora szerverpark, mint az almának, az apple szerveroldali programjával együtt, akkor lehetne teljesértékű házisirit csinálni..

  @RoXzor: Elvileg a SiriProxy használható 4S nélkül is, mert az az apple hitelesítéshez kell, például a csávó, aki a termosztatját vezérli azt is a proxy csinálja maga és nem megy ki az adat az almához. Egy hónapja amikor próbálkoztam ezzel, akkor eljutottam addig, hogy akár saját plugint (funkciót) is lehet írni a proxyhoz és ezzel tetszőlegesen bővíteni a képességeit.

  A gondot nekem az jelenti, hogy az általam használható 4S nincs naponta azonos wifin velem, jó lenne egy olyan megoldás, ahol a proxy maga le tudná generálni az engedélyezést az udid-ből. Elvileg ez lehetséges, de megoldást még nem láttam rá sehol.

 18. @v.domi26 Van ra megoldas. En is ugyanebbe a problemaba utkoztem a Spire telepitese utan. Par oranyi keresgeles utan ugy oldottam meg h leszedtem a Cydiabol a CrashReporter tweaket, majd azt futtatva kimutatta h egy masik Cydias tweakel inkompatibilis a Spire (nalam epp a Copic volt a “tettes” de van akinel a My3G de lehet mas Cydias tweak is ). Torultem a Copic-et es mukododik minden rendesen.

 19. Hello!
  felraktam virtualboxba az ubuntut felraktam mindent nincs 4s-m ipod touch 4g-re szeretném ferakni a sirit hogy rendesen mennyen.
  De a az ubuntu nem meyg tovább a starting siriproxy on port 443.
  valaki valami öttlet mit ronthatam el?
  előre is köszi

 20. @spaninho19: azt rontottad el, hogy nem olvastad el a leírást, ugyanis világosan le van írva benne, hogy kell hozzá egy 4S, és az is, hogy miért.

  “A következőkre lesz szükséged: […]
  Egy iPhone 4S ugyanazon a Wi-Fi hálózaton.”

 21. @m.beka: Öhm anyanyelvi szinten beszélem az angolt, és bécsben lakom perpillanat, úgyhogy a támogatott nyelvekből kettő pipa. Eddig is full angolul használtam a készüléket, jegyzeteimet, és sok külföldi egyénnel üzenetezgetek, úgyhogy nagyon is tudnám használni…

 22. @Jadeye: Teljesen tisztában vagyok azzal, hogy személyes adatokat is küldhet az ingyenes szerverek felé. Kicsit félek az ilyenektől én is, de egy átlag embernek nincs félnivalója mert nincs olyan ami titkolna. Mégis mit kezdenek a névjegyzékemmel? Ha kell nekik hívogassák a kontaktjaimat. Egyébként ha már itt tartunk, az Apple -ben miért bízunk meg 100% -ig? Ők is felhasználhatnák gonosz célokra 😀

  Egyébként melyík “megbízható csapat foglalkozik a sirivel, ha egyáltalán foglaalkozik?

  /Persze várom mindeninek a hozzászólását, aki tud valami megoldást (működő procxyt vagy hasonlót)./

 23. @kiru_l: a kontaktjaidnak van emailcíme is, amire frankón lehet spammelni, de az SMS-spam is divatos. az információ érték, így pénzzé is tehető. az Apple-nél viszont van privacy policy, és be tudod őket perelni, míg egy ilyen teljesen ismeretlen szervert igen nehéz, hiszen azt sem lehet tudni, kit kellene.

 24. Hupsz kétszer küldtem el. Pedig azt írta: your comment wasnt published (nemtom miért). Sorry.
  Ha lehet töröljétek ezt, és az előző kommenzeim közül az egyiket!

 25. @Jecy:
  nem úgy van hogy a proxy mindent továbbít az Apple felé? szerintem ezért kell hozzá 4S kulcs, a beszédfelismerést az apple szerverei végzik, nem maga a proxy, szal nem plugin se fog működni ha nem kapcsolódik a guzzoni-hoz. rosszul gondolom ?
  meg a proxy azért proxy mert keresztülmegy rajta a forgalom.

 26. @Walkman_: Jó kérdés, de ahogy a Siri videókból láttam a telefon azonnal kiírja a képernyőre amit mondtál neki és azután tölt a válaszra várva, tehát a szövegfelismerést szerintem a telefon végzi és csak a szöveget küldi el a szervernek, ergo a szerver akár a proxy a beégetett dolgokra, mint pl a “Test Siri Proxy” válaszolhatna is auth kulcs nélkül is..
  Meg jah, keresztül megy rajta a forgalom, pont ezért tud belenyúlni és módosított szöveget visszaküldeni. A termosztátos dolognál se hiszem, hogy az apple mondja fel a szöveget, szerintem a proxy visszaküldi a telefonnak a szöveget és a teló felolvassa, tehát szerintem elvileg ki lehetne hagyni teljesen az apple-t a dologból, ha épp nem akarjuk a Sirit igénybe venni, hanem saját pluginokat használnánk..

 27. @Jecy: hmm, ezt jó lenne tudni pontosan hogy működik de az istenért sem találok róla semmi pontosat a neten. a proxy kódját meg hiába nézem ha nem értem 😀
  mert ha úgy lenne ahogy mondod, nekiesnék, én csak az XBMC-met akarom irányítani vele, nem érdekel a Siri, pár utasítás “Play”, “pause”, stb elég lenne.

 28. Tegnap éjjel felhoztam a szerveremet plamoni verziójáról erre, ami itt van leírva, egy rakás hibába ütköztem. Szivatott a rake install, később kiderült, h a tanusítvány is hibás volt eredeti állapotában, azután meg a siriproxy crashelt le NilClass-el amikor az i4em kapcsolatot próbált létesíteni.
  Most ezeken túl vagyok és úgy néz ki működik, csak validation errort dob, mert nincs auth kulcs, bár fogalmam sincs h egy 4Sel menne-e. Valaki kipróbálhatná, nekem csak egy 4s udid-m van, amit egy barátom adott, de az egyelőre kevés, ahogy olvastam azonfelül kell 4 byte az aktív memóriából is, amit egyelőre nem tudtak visszafejteni honnan jön.
  Emailem jecy3k kígyó gémélpontkom.
  A tervem az, hogy megcsinálom a vpn szerver elérést, és akkor elvileg egy kattintás lenne bárkinek 4s-el felcsatlakozni rá, és tudnám tesztelni a pluginos dolgot, ha tovább menne az authorizáción. (De szerintem ez továbbra is inkább a proxy hibája, mintsem szükséges, hogy előbb kommunikál az almával és azután nézi meg mi van a csomagban, amit kapott)

 29. @Jecy: a szövegfelismerést nem a telefon végzi, hanem az Apple szervere. a telefon a kezdeti hangjelzés után azonnal direktben kezdi el feltolni az audiót a szerverre, ahol annak a feldolgozása zajlik, akár beszélsz, akár nem, ezt a letöltés/netforgalomjelző spinningwheel (körbekörbe futó ikonka) a statusbaron jelzi is. láthatod is, hogy először még el is telik pár pillanat a hangjelzés után, mire a felismert szöveg megjelenik a kijelzőn, majd újabb pár pillanat, mire az eredmény is visszajön.

  az udid önmagában nem elég, de ha szerzel egy 4S-t, és a fenti leírás alapján összekötöd a szerverrel, akkor megkapod az auth kulcsot.

 30. @Walkman_: amikor az applidium feltörte a siri által használt protokollt, ott leírták, hogy: “The software first compresses the voice commands with the Speex audio codec before sending the data to the servers. The Apple servers respond with an extremely comprehensive answer with not only the textual version of the audio stream, but also a score that indicates what the quality of the answer is and the exact times when individual words were pronounced.

  az applidium oldaláról azóta lekerült a leírás, de egy kis megfelelően használt guglizás, és némi szerencse eredményeképp szöveges formában megvan: http://pastebin.com/k1qrQ7qw 🙂

  aztán ez alapján készült egy másik cikk, amiben pontosítva, és egyszeri halandók számára is érthetően összefoglalták. de amiből egyértelműen kiderül, hogy a Siri nem képes netkapcsolat nélkül a hangfeldolgozásra, az az, hogy ha lelősz minden netet, akkor azonnal nyekereg, hogy “Siri not Available – Connect to the Internet”.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!