fbpx Skip to content

Mindenki oda van az új iPad-ért, teljes joggal. A kijelző brutális, a 4G-s chip kiválóan végzi munkáját (az Egyesült Államokban), a készüléket viszik, mint a cukrot, tehát az Apple teljes mértékben elégedett lehet.

Azonban nem az. Miért is?

Egyszerűen azért, mert nem ilyen kütyüt akartak kiadni. A CNET szerint a megjelent tablet csak a B-terv volt. Raymond Soniera, a DisplayMate Technologies alapító elnöke szerint az Apple alkalmazni akarta a Sharp úgynevezett IGZO technológiáját. Az IGZO lehetővé teszi elektronok jóval gyorsabb mozgását, így sokkal kisebb tranzisztorokat és áramköri elemeket lehet készíteni. A kisebb tranzisztorok és áramköri elemek több fényt engednek át, ami által csökken a háttérvilágítás szükségessége, ezért vékonyabb kijelzőket lehet gyártani.

Felül az új iPad, alul az iPad 2
Felül az új iPad, alul az iPad 2

Azonban fellépett egy probléma. A Sharp még nem tökéletesítette megoldását, így az Apple-nek életre kellett hívnia a B-tervet, vissza kellett lépnie a hagyományos amorf szilícium technológiához. Nagyobb felbontást raktak az iPad-be, ehhez 70%-kal nagyobb akkumulátorra volt szükség, a készülék is vastagabb lett 0.6 mm-rel. Az IGZO viszont kevesebb LED-et igényel, értelemszerűen az akksi sem lenne nagyobb, mint az iPad 2-ben, vékonyabb lenne a táblagép is.

Állítólag már az iPhone 4S is egy B-terv volt, most úgy látszik, az új iPad is az. Azért én elégedett vagyok a B-tervekkel is 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Ne aggódjatok, amíg látják a dollármilliókat befolyni az eladásából, addig 100%-ban elégedettek a termékkel 😉

  2. Más cégnél az a B-terv hogy majd jövőre:D

  3. Csak Jobs volt képes olyan szinten dolgoztatni még a külső cégeket is, hogy minden napra pontosan kész legyen. Ilyen szinten például meglátszik a hiánya.

  4. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, ott tedd fel a kérdésed!)

  5. Ha zs-tervvel jönnének ki, akkor is lenne egy akkora elvakult tömeg aki biztos vásárlónak számítana és nyereséggel zárnának…


Add a Comment