fbpx Skip to content

Paranoidok és rosszindulatú emberek bizonyosan ismerik a Tor nevű böngészőt, mely anonim böngészést tesz lehetővé. Nyílt forráskódú szoftverként elkészült a böngésző iOS-verziója, mely Onion Browser névre hallgat. De mit is tud ez a böngésző?

  • Az indítás legalább fél percig tart, mire inicializálja magát,
  • Tudni kell, hogy a Tor hálózatát használja annak minden előnyével (és hátrányával) együtt. Tehát ha az megy, akkor működik ez a böngésző is, ha nem, akkor konyec filmá. (Bár eddig nem nagyon volt rá példa, hogy a Tor ne működött volna.)
  • Kifelé nem a valós IP címünket mutatja, hanem egy Tor-osat, lásd a mellékelt képen.

Az IP-cím könnyen válható, ha megnyomjuk az alul elhelyezkedő középső ikont és új identitást kérünk.

Erre változik az IP-címünk egy másik Tor-osra.

  • Az adatforgalom titkosítva lesz, így internetszolgáltatónk nem képes belenézni a forgalomba. Ez persze sebességcsökkenéssel is jár. A szifon.com és az index.hu is 27-27 másodperc alatt töltött be, míg ezek Safarin keresztül 15 és 13 másodpercig tartottak.
  • Elrejti, hogy iPhone-ról vagy iPad-ről böngészünk.
  • Cookiekat lehet blokkolni.

Így jön be kedvenc oldalunk:

Persze ne képzeljünk el egy full-featured böngészőt, így például nincs Kedvencek és megosztás sem, de aki anonimitásra vágyik, annak teljesen megfelel.

[appstore id=”519296448″ country=”HU” style=”custombox1″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Aki más böngészővel próbálná ki, cydiából letölthető (vagy a Tor oldaláról), ami SBsettingsben ki-be kapcsolható, így külön böngészőre nincs szükség, használható minden netet igénylő programmal.

  2. Rosszindulatú emberek? Kicsit alljunk mar meg, vannak orszagok ahol emberek ezrei csak annak koszonhetoen ernel el bizonyos oldalakat, hogy van Tor halozat, es bongeszo, nem hinnem, hogy ok rossz emberek lennenek. Ez csunya altalanositas minden Tor hasznalo iranyaba, mondom ezt nyilvan ugy, hogy bizonyara vannak olyanok is akik azert hasznaljak mert van takargatni valojuk.

  3. ha jól értettem akkor monst ezzel a programmal ingyen tudok netezni?


Add a Comment