fbpx Skip to content

Szép  csendben frissült a redsn0w 0.9.10b7-re, ami pár új funkcióval bővíti a szoftver képességeit.

Ez nem új jailbreak, tehát az 5.1 esetén továbbra is marad a tethered jailbreak a támogatott eszközök esetén. Viszont mostantól a redsn0w tartalmazza az iPhone 4S és iPad 2 készülékekhez a teljes corona-A5-ös megoldást, így ha ezeken a készülékeken 5.0.1 van, akkor azokat mostantól a redsn0w is teljességgel támogatja. Ezen felül azoknak is a segítségére lehet, akik esetleg letörölték volna az untether csomagot a készülékükről, mert képes a jailbreaket visszatenni rá.

 

További új lehetőség, hogy a Stitch opció használatakor már közvetlenül a Cydia szerveréről is be tudja kérni az SHSH-t. Ráadásul sokkal részletesebb információkat is képes közölni mostantól a készülékről, így például hogy az iPhone 3G esetén a bootloader az a verziójú-e, ami lehetővé teszi a korábbi baseband visszatételét, vagy hogy az iPhone 3GS régi iBoot-os-e, mert ebben az esetben lehetséges az untethered jailbreak is.

Ráadásul az iPhone Dev Team itt nem áll meg, a következő új funkcióként az iTunes nélküli restore lehetőségét fogják beépíteni a szoftverbe.

Letöltési linkek:

Ha korábban már jailbreakeltük a készüléket, ezt nem kell újra lefuttatni rajta, nem lesz tőle jobb vagy szebb a jailbreak. Ha viszont csak most jailbreakelnénk, akkor érdemes a legfrissebb verziót használni.

Persze a további cél az 5.1-es jailbreak az iPhone 4S, iPad 2, és persze a retina iPad esetén, amivel kapcsolatban azért nem túl egyszerű a helyzet. Ami biztos, hogy pod2g azért már dolgozik rajta egy ideje. Március 30-án már azt írta, hogy az esetleges híresztelésekkel ellentétben még nem jelent meg senkitől ilyen jailbreak, de ő azért heti néhány órát eltölt azzal, hogy sebezhetőségi pontokat keres:

pod2g
About 5.1 jailbreak for A5+ devices : it’s not out and I have no clue when it’ll happen. I’m working some hours per week on finding vulns.
2012.03.30. 9:09

Aztán április 18-ára már egész jó állapotba került a dolog, az összes szükséges exploitot sikerült megtalálnia, ami az új jailbreakhez kell. Persze a dolog ezzel még nem lesz meg azonnal: az ASLR ugyanis jelentősen nehezíti a dolgot. Az ASLR az Address Space Layout Randomization eljárás nevének betűszava, ami egy biztonsági megoldás, és amit az Apple az iOS 4.3-ban vezetett be, hogy növelje a rendszer biztonságát – és egyben azért a jailbreaket is megnehezítse. Most még ezt kell legyűrni, hogy egyáltalán betölthesse a rendszer a jailbreaket:

pod2g
News: we have all exploits required to do a new jailbreak. I’m working on bypassing ASLR at bootup.
2012.04.18. 9:02

Aztán tegnap végül megtört a jég, sikerült kicseleznie az ASLR-t, de persze még van vele munka:

pod2g
ASLR seems bypassed! Weird machines FTW. Time to ROP the payload.
2012.04.20. 9:42

Tehát a dolog mondhatni egész jól halad, de persze kiadási dátum, ahogyan az ilyen esetekben soha, így most sincs. Ha lesz bármi új fejlemény, természetesen megírjuk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

49 Comments

  1. Alakul a molekula. Csak nehogy úgy iOS verzió jelenjen meg mire az 5.1 megjelenik a JB :-/

  2. Nekem még mindig Redsn0w 09.10b6-m van,de otta stitch opciónál windows 7-n invalid shsh blob üzenetet dob ki,xp alatt meg a memory exhausted üzenetet dobja ki.Úgy,hogy ezért most iFaith-el készítem az fw-t.De most letöltöm akkor az újjabb Redsn0w-t hát ha az jobb.

  3. ipad 2re 5.1-ről tudok vele downgradelni? vagy csak sima 5.0.1-et visszaállítani, jelenleg is az van rajta SHSH megvannak

  4. @shodan: downgrade-elni nem, arra A5 procis készülékek esetén egyelőre nincs elérhető lehetőség.

    5.0.1 meg szintén nem tehető vissza, mert az Apple már nem írja alá.

  5. 5.0.1-nél nem engedi a stichet :((

  6. @infy: Na igen, mostanában elég sokat kell várni a jailbreak-re. Pedig de jó lenne tudna szinkronban menni a fw frissítéssel 😛

  7. @Jadeye: Megpróbáltam a legujjabb Redsn0w-al a stitch opciót használni.Mind a két féle módon próbáltam betallózni az shsh blobot (próbàltam a cydia-ból is lekérni és próbáltam csak simán a meglévő shsh-t betallózni),de még mindig a memory exhausted üzenetet dobja ki xp alatt.Tudsz segiteni ?
    iPod touch 4g
    iOS 5.1
    jailbreakelt (semi-tethered módon)

  8. Ebbe már működik a multitask gestures iPhone 4re?
    Én nem tudom melyik redsn0w-val csináltam még annó amikor kijött 5.0.1-re az untethered, de azzal nem működik. A beállításokban megjelent és be is kapcsoltam, de nem működik.

  9. Apple Tv 3g-t ne hagyjátok ki!

  10. Sziasztok, segítséget kérek, nem egyértelmű minden a számomra.
    3GS-em van, régi iBoot-os, untethered, 5.0.1 és 6.15.00-ás bb-vel.
    1. a 10b7-es redsn0w tud rá untethered 5.1-et?
    2. hogyan tudom visszarakni az eredeti basaband-et?
    Előre is köszönöm!

  11. @DJr: Régi iBoot-s 3gs-n untethered jailbreak-t csinál 5.1 esetén.

  12. @hSn0wQ: Köszönöm!

  13. @Jadeye: Tudsz valami megoldást a fönt leírt problémámra ?Nem sűrgős csak szeretném tudni.

  14. iFaith-el megcsináltam a speciális firmware-t,de szeretnék egyet a Redsn0w-al is hát,ha esetleg van valami bug az iFaith-el készített fw-be (bár mondjuk ezt kétlem 😀 )

  15. Nem tiszta, hogy most mi a helyzet a függetlenítéssel. A régi bootos 3Gs függetleníthető ultrasn0w-val 5.1 alatt, ráadásul untethered is, vagy csak untethered és nem függetleníthető?

  16. @dzsega: a függetlenítés mindig is a baseband verziójától függött, és ez most sincs másképp. az iOS verziója gyakorlatilag lényegtelen, attól maximum a jailbreak függ, ami régi ibootos 3GS esetén untethered jailbreak.

  17. @Jadeye: Mindig tanul valamit az ember… Köszi! 😀 Asszem megpróbálkozok vele.

  18. Sziasztok valaki tudna nekem segíteni iphone 3gs em van lassan 1 éve megvan 5.1 ráraktam kiadja h nyelv kiválasztás kiválasztom a nyelvet rányomok a tovább menetre ország/régiót is kiválasztom tovább megyek beállítok mindent és az utolsónál Az iPhone aktiválásánál kiírja h akár három percig is eltarthat az iphone aktiválása és utána kiírja hogy nem sikerült aktiválni és újrapróbálkozás de akár hányszor megcsinálom ezt írja ki ha rá Jailbreakolok akkor behozza a menüt de hiába van benne SIM azt írja ki h nincs szolgáltató! Restore után se jó és ha vissza állítom a telefont régebbi dátumú mentésre akkor is az 5.1 et rakja rá és ugyan ugy nem működik! valaki tudna segíteni!! FONTOS!

  19. Installáltam az 5.1-et, egy oldbootos 3GS-re, és jailbreak-eltem így ugyebár untethered lett. Nincs is ezzel semmi gond, csakhogy a Hackulo repon lévő Installous 4 packot feltelepítve nem tudok gépről crackelt appokat rászinkronizálni…. szerintem az Appsync 5.0+-al lehet a gond, mert ilyen hibám eddig csak akkor volt, ha máskor régebbi Appsync-ot tettem véletlen az adott telefonra, mint maga a rendszer.
    Esetleg másnál is jelentkezett ez a probléma? Vagy tud valaki bármi más alternatívát?
    Előre is kösznöm!

  20. @OvErClOcKeR: Telepítsd újra az Appsynce5.0+-t.Vagy szedd le az AppSynce-t és telepítsd külön az installous-t és az AppSynce-t.Vagy nyisd meg az installous-t menj a HOME—>SETTINGS-be és aktiváld az AppSynce-t.Vagy vedd meg rendesen az appokat ahogyan azt kell.

  21. Sziasztok!
    Az lenne a kérdésem hogy: van egy 3GS. 5.0.1+JB+Unlock.
    De elég szokszor kifagy bizonyos alkalmazásoknál.. Meg stb. Hard Reset után is fennmarad, ha elindítom a ugyanazt az appot (pl.Maps mobilnetről.. általában az alap szolgáltatásoknál csinálja ezt.) kifagy. De mert van amikor eleve a JB-se mükszik egy egy reset után.
    Ha úgymond újra JB-zném így ahogy van csak újabb redsn0w-al változva valami?
    Elég korán még b2-es verzióval JB-ztem. Köszi előre is.

  22. @deviant: Az nem fog segíteni,ha az új Redsn0w-al újra jailbreakelnél.Szerintem csak szimplán memória hiánya van a telódnak.A multitask-ból törölj ki mindent utána indítsd újra a készüléked,ha ez sem segít akkor törölj le minden felesleges tweaket és theme-t mert ezek baromira zabálják a memóriát.Csak azok a tweakek themek maradjanak fent amikre szükség van.Ha ez sem megy esetleg próbálj downgradelni valamelyik iOS 4-re hát ha csak az a baj,hogy túl új a firmware és túl régi a készülék.Nekem iPod touch 4g iOS 5.1-m van 4.3.3-ról frissítettem és jailbreakeltem,de már a jailbreak előtt is lényegesen lassabb volt mint a 4.3.3.Vagy esetleg nyomj egy restore-t,de ne legyen backup.

  23. Tud valaki arról valamit,hogy a SemiTethere patch frissült e már 5.1-hez ?

  24. @deviant: egy próbát megér, de ebben az esetben az “install cydia” elől vedd ki a pipát. de lehet célszerűbb lenne inkább egy restore, és a nulláról kezdeni az egészet.

    @hSn0wQ: 3GS esetén nincs szembetűnő sebességcsökkenés az 5.x esetén önmagában.

  25. Cydiabol csak az ultransnow. Isntallous van fent semmi mas. Nem lassu azzal nincs baj. A kifagyas altalaban a halozati reszeknel jon. De nem allando de eleg zavaro. Azert gondoltam hogy JB gond lehet mert reset utan elszall a JB. Az alkalmazasokat betudom zarni. De attol meg halozatom nem lesz.

  26. @Jadeye: Szerintem meg ezt így nem lehet megmondani.Mint mondtam az iTouch 4g-m is az iOS 5 felrakása után lassabb lett.De lehet,hogy csak én érzem így.Na mindegy feltettem neked 1 kérdést:A Redsn0w stitch opciójában szeretnék egy speciális ipsw fájlt csinálni (windows xp).Próbáltam már a Cydia-ból lekérni az SHSH blobsot és próbáltam már simán a meglévőt betallózni,de mindig a “memory exhausted” hibát dobja ki.Próbáltam már más gépen is,de ott is mindig belefutok ebbe a hibába.Tudsz segíteni ?

  27. @hSn0wQ: nem használok windowst. rendszergazdaként futtatod? mennyi RAM-od van? lehet, az a kevés.

  28. @Jadeye: Nem tudom majd megnézem most nem vagyok gép közelben,de igazad van lehet,hogy az a naj,hogy nem rendszergazdaként futtatom.Próbáltam már windows 7-n is és ott xp kompatibilis módban (sp 2) és rendszergazdaként futtattam ott meg az invalid blob üzenetet kaptam meg.Azt még a Redsn0w 09.10b6-al próbáltam és arra gyanakodtam,hogy az a baj,hogy nincs a gépen iTunes.

  29. @Jadeye: Megnéztem:
    Windows XP
    32 bites
    2 GB RAM
    26 GB hely van rajta
    A stitch opció használatához ez elég ?

  30. @hSn0wQ: ha rendszergazdaként futtatva is ugyanazt a hibát dobja, akkor lehet kevés neki a RAM, de passz.

  31. @Jadeye: Jó köszi megpróbálom. 🙂

  32. Köszönöm a segítséget ,sikeresen megcsináltam.

  33. @pockos: Szivesen máskor is 😀 !

  34. Ezzel a verzióval valakinek jó a stitch opció? Arra lennék kíváncsi sikerült e ezzel valakinek úgymond restore-ozni a telót. Mert a régebbinél olvastam, hogy volt akiknek utána SIM NOT VALID üzenet volt folyamatosan, és nem akarom, hogy nekem is bejöjjön egy ilyen.
    Segítséget előre is köszönöm!

  35. @Jadeye: Na végre !Sikerült Windows 7;64 bites;Samsung gépen sikerült megalkotnom a speciális firmware-t.

  36. Sziasztok!
    1 kis help kéne… ipad2 5.01 redsn0w 0.9.10b7 jailbreak vegigcsinalom a procedurat, a vegen kiirja hogy jailbreakelve es inditsam ujra a cuccot, de ujrainditas utan nincs cydia a padon…
    mi lehet a baj???

    probaltam abshynthe 4 el is na azzal se megy…

    Udv
    NLQ

  37. @NLQ:Absinthe-nél érdemes VPN-t csinálni mielött neki látsz és utána meg kell,hogy nyíljon az Absinthe által telepített app.
    A Redsn0w meg nem ír ki ilyet,hogy indítsd újra a készüléket hiszen a jailbreak lefutása után magától újra indul a készülék.Maximum ilyet ír ki,hogy: “waiting for reboot” de ott neked nem kell újra indítani a készüléket.

    Arra a problémádra,hogy nem jelenik meg a Cydia arra az lehet a megoldás,hogy mikor a Redsn0w-ban rá kattintasz a jailbreak gombra azután pipáld be azt,hogy: “Install Cydia”
    .
    Vagy esetleg megpróbálhatod azt is,hogy a Redsn0w-ban mielött rá kattintasz a jailbreak gombra esetleg betallózod a letöltött ipsw fájlt
    a Redsn0w EXTRAS–>SELECT IPSW opciójával.Ez nekem sokszor segített. 😉

  38. @hSn0wQ: semmi ilyet nem kell csinálni az Absinthe-nél, mert magától megcsinálja.

    a cydia alapból be van pipálva, tehát ha csak nyomogatott, akkor azt nem vette ki, az ott volt.

    betallózni csak akkor kell, ha maga a reds0w ír hibát, de akkor el sem indul a jailbreak.

  39. @Jadeye:Akkor csak én bénázok ennyit ?
    Nekem a Redsn0w nem hibát írt ki,ha nem tallóztam be az ipsw fájlt hanem az “uploading second stage” folyamat után autómatikusan bebootol az iTouchom.

    Az Absinthe-ét életemben nem használtam csak videót néztem a használatáról ott viszont ajánlott volt a VPN.

    De ezek szerint csak én dolgozok ilyen nagyon béna készülékekkel és csak én nézek nagyon béna videókat mielött neki állnék valaminek. 🙂

  40. @hSn0wQ: az absinthe esetén sehol nem írnak olyat, hogy neked kéne vpn-t létrehozni, hiszen akkor ahhoz adatok is kellenének, amik viszont nincsenek leírva sehol. a vpn-t az absinthe hozza létre, neked max be kell kapcsolni, ha magától nem tenné, de azt is megteszi maga, csak várni kell.

    az uploading second stage-nél lévő hibát látatlanban passz, de annak sok köze nincs ahhoz, hogy betallóztál-e bármit, vagy se, mert a redsn0w letölti az Apple-től, ami kell neki.

    az esetleg félrevezető videókkal kapcsolatban nem tudok mit mondani.

  41. @Jadeye:Hát nekem mindig csak azután működik rendesen a Redsn0w miután betallózom az ipsw fájlt.

    Az Absinthe-nél azt hittem,hogy a jailbreak elött létre kell hoznom VPN-t.

    Úgy látszik csak nekem vannak ilyen idióta,fura hibáim.

    A félre vezető videókról jut eszembe :
    korábban volt egy kis vitánk amiben megemlítődött a Greenpois0n rc9 meg ilyen hülyeségek.Most akkor szeretnék ennek a végére járni.Lenne itt egy pár link amik nagyon bökik a csőröm:

    [link törölve.] iphone 4s ipad 2 untethered jailbreak by greenpois0n rc10
    (ez a Greenpois0n rc10 miatt érdekes)

    [link törölve.] ineed…
    (ez meg már rég óta zavar)

    [link törölve.] puppy…
    (ez nem tudom mi akar lenni)

    Nem akarok ebből ismét vitát csak szeretném ezeket letiztázni.

  42. @hSn0wQ: a greenpois0n hivatalos kiadása a greenpois0n.com oldalról érhető el. minden mást értelmetlen letölteni. ráadásul 5.1 esetén semmilyen jailbreak nem érhető el jelenleg az iPhone 4S és iPad 2, iPad 3 esetén, innentől meg átverés, amit írnak.

    ineed: ezt nem néztem végig, de nagyjából szintén sok a kétes tartalom.

    puppy: szintén valami újabb, tökismeretlen, felesleges cucc.

    használd a hivatalos dolgokat, ne ilyen mindenféle kamu vackokat, pláne érdemes elkerülni az “unofficial” és hasonló jelzésű, az eredeti szoftverek mások által széthekkelt változatait, pláne ilyen nevenincsekét, mert nem tudhatod, esetleg mit telepít még fel, stb.

    a hivatalos oldalak továbbra is:
    iPhone Dev Team blog: http://blog.iphone-dev.org/
    – Redsn0w: http://redsn0w.com/
    – Ultrasn0w (a Cydiából tölthető le!): http://ultrasn0w.com/
    Chronic Dev Team blog: http://chronic-dev.org/
    – Greenpois0n, Corona, Absinthe: http://greenpois0n.com/
    ih8sn0w oldala: http://ih8sn0w.com/
    – sn0wbreeze, iREB, iFaith, iDetector, f0recast: http://ih8sn0w.com/
    Limera1n: http://limera1n.com/
    Saurik és a Cydia: http://www.saurik.com/

    az egyes fejlesztők twitter fiókjai is megtalálhatóak az iPhone Dev Team oldalán.

    minden más esetben általában csak lopják az adott szoftver nevét, és megbízhatatlan tartalom mellett csak kattintásokat, és azzal reklámbevételt generálnak maguknak, vagy eladják az amúgy ingyenes szoftvereket egy saját felület mögé bújtatva.

  43. @Jadeye:Köszönöm !
    Csak például az iNeed…-nak a hírdetését a Cydia-ban naponta látom.
    Na mindegy,egyiket sem töltöttem le és egyiket sem vettem meg.Ezeknél amúgy is jobban tetszik a Redsn0w.

    Lenne még egy kérdésem:A SemiTethere patch-et már frissítették iOS 5.1-hez ?

  44. @hSn0wQ: a cydia főoldalán nincs ilyen (sem másmilyen) reklám, az meg, hogy egyes source-okban milyen adwords vagy más, külső hirdetések jelennek meg, az irreleváns arra nézve, hogy azoknak mennyiben megbízható a tartalmuk, vagy sem.

    a semitether október óta nem frissült (0.9.1), de ezt te is meg tudod nézni a more info alatt. tehát az 5.1-et nem támogatja.

  45. @Jadeye:Nem mondtam,hogy a főoldalon vannak azok a hírdetések.Napi szinten nézem a Cydia-ban lévő frissítéseket és egyes szoftvereknél látom az iNeed… hírdetését.De teljesen mindegy.Még mindig az érdekelne,hogy a SemiTethere patch frissült e már 5.1-hez.

  46. @Jadeye:Bocsi nem olvastam a komment utolsó részét.Ne válaszolj !Köszi az infót !


Add a Comment