fbpx Skip to content

A kiábrándító fogyasztói élmény miatt Steve Jobs anno kategorikusan visszautasította a kisebb iPad megjelenését, azonban Tim Cook vezetésének keze-nyoma egyre inkább látszik a cégen, így tegnap ismét felröppent egy pletyka a kisebb iPad-ről.

Az iPad a maga árkategóriájában (>500 dollár) verhetetlen, ezért a versenytársak ha piaci részesedést akartak szerezni, kénytelek voltak kisebb tableteket olcsóbb áron kihozni, lásd a 7 colos Kindle Fire-t a 199 dolláros árral.

Egy kínai forrás szerint az Apple gőzerővel dolgozik egy 7.85 colos (20 centiméteres), 1024*768-as felbontású iPad-en. Maga a készülék a harmadik negyedévben jelenne meg, és válasz lenne egyrészről az olcsó androidos táblagépekre, másrészről az ősszel megjelenő Windows 8-as tabletekre, amelyek elterjedésének akar gátat szabni. Az ár is versenyképes lenne a maga 249-299 dollárjával, és induláskor sem lenne készlethiány, mert rögtön 6 millió darab állna rendelkezésre.

A 7.85 colos iPad-et az egyébként belső információkkal rendelkező John Gruber is megerősítette, de azért senki ne vegyen rá mérget. Már számtalanszor hallottunk az iPad-ről és az iPhone-ról is hasonló, tutinak vélt pletykákat, amit már másnap megcáfoltak. Ráadásul az iPad Mini kannibalizálhatja a „nagy” iPad eladásokat is.

Ha valójában megjelenne a készülék, Ti vennétek ilyet?

[poll id=43]

Olvasd el a hozzászólásokat is

13 Comments

  1. Nem, semmiképp nem vennék… A jelenlegi méretnél kisebb tabletnek nincs értelme (1-2 mérettel kisebb még TALÁN).

  2. Most mi lesz? Ha nem jelenik meg akkor nincs belőle pénz, és a droidok meg a főellenség esetleg elviszi ezt a szegmenst. Ha megjelenik akkor meg mehet a szemétbe az mantrázott duma, hogy a jelenleginél kisebb nem akkora élmény és milyen béna az aki ilyet vesz, mert nem tudja hogy az már nem jó…

  3. a probléma az hogy minden hónapban , sőt minden második héten felröppen egy hír, már lassan 3 éve hogy készül az ipad mini. legalább egy applevel foglalkozó portálnak nem kellene kipostolnia állandóan ezt a faszságot. már bocsi. 🙂 nyilván lesz ipad mini, meg iphone mini… senkinek nem tűnik fel hogy hetente dolgozik GŐZERŐVEL az apple egy ipad minin? ugyan már…

  4. @evone: ha nem írjuk meg, az a baj, ha megírjuk az a baj. de ha megnézed, nem azt írtuk meg, hogy ez így lesz, hanem megkérdeztük, hogy ti mit gondoltok. mi nem írtuk meg hetente.

  5. Szerintem nem lesz, de ha lesz, akkor ki’váncsi vagyok mit hoznak ki belőle, de jó eséllyel nem vennék. Persze mikor néztem a keynote-ot anno az ipad 1-hez akor is azt mondtam, hogy ez nem kell, ki veszi meg túl drága lesz (akkoriban 1000 dolcsis árakat pletykáltak) aztán jött hogy 500 USD 🙂 Az Apple mindig meg tud lepni, úgyhogy nem mondom ki hogy nem tudná jól megcsinálni, csak azt hogy a jelenlegi megvalósi’tások szarok és emiatt nem várok semmit tőle.

  6. Cook remélem nem teszi taccsra az almásokat, csak, hogy önmegvalósítson. Ő nem Jobs. Bár biztosan elvégezte a Jobs egyetemet 🙂

  7. Jobb lenne ha nem lenne! Nem kéne lehagyni a járt utat…. ugye.

  8. Meg igazából minek? Ha a zsebbe kell férjen, akkor az Iphone-nál nem lehet nagyobb. Ha meg táskába, akkor melyik az a táska, amibe nem fér el egy Ipad? Persze biztos van, de nem lehet túl sok. Szerintem ez a kis tablet téma bukó úgy ahogy van, nagyon kis része lehet a piacnak, ahol keresnék.

  9. Ami lesz:
    – iPhone 5 papírvékony kivitelben, átlátszó házzal
    – Megnyújtott iPod
    – Mac Book Pro, Air vastagságban
    – Apple TV (de olyan igazi ám, nem csak a vacak kis doboz)
    – iPod Touch hologrammos kivetítővel
    – 5-7-8 collos iPad
    – stb…

  10. @taky1974: kihagytad az iPhone mini-t és nano-t! 😛

  11. Ha vennék egyáltalán tabletet (de biztos nem fogok), az tutira Windows 8-as lenne (nem WoA), elkerülve az ARM-es SoC-okat.

  12. Nos, lehet valamiben nincs igazam, de szerintem az apple mindig is egy exclusive cég volt és az is marad. Tehát nem fognak fillérekért árulni kisebb tabletet hogy felvegyék a versenyt a Kindle Fire-al, mert így is a 2x annyiba kerülő tabletből többet adnak el. Miért kéne 7.85″-os kijelző? Ugyan az a helyzet mint az iPhone-ok előtt… Jajj lesz butább, kisebb iPhone, miért lenne??? Apple: drága, hihetetlen jó minőségű cuccok és nem közepesen drága, közepesen jó cuccok!

  13. @Jadeye:
    Basszus tényleg. 🙂


Add a Comment