fbpx Skip to content

Az egész világ az új iPad lázában ég, és a különböző oldalak mind-mind erről beszélnek, hogy milyen zseniális az új eszköz. A hazai start március 23., így nem kell sokat aludni, és pénteken már mi is a kezünkben tarthatjuk az új iPad-et. A “Retina display” már lenyűgözött minket a káprázatos színeivel és élességével, de ez természetes, hisz ez talán az egyik legjobban várt újítás. Viszont beszéljünk kicsit a kameráról is.

Mint tudjuk, az új iPad megjelenésével frissült a kamera modul is a készülékben, és bár az előlapi kamerának megmaradt a VGA felbontás (mint az iPad 2-ben), viszont a hátlapi kamera kapott egy 5 megapixeles “iSight” szenzort, mely a képalkotás mellett még képes 1080p-s full HD videofelvételre is.

Az iMore csapata tesztelte is gyorsan, hogy mire képes az új eszköz kamera része. Ami meglepetésként ért, az az, hogy az előlapi VGA kamera az új iPad-ben szebb képet ad mint az iPad 2-ben: az új készülékben a képe sokkal világosabb és tisztább lett. Erre igazából nem is számítottam, de ez is egy újabb pozitívuma a készüléknek. Természetesen a full HD kamerának is örülünk, hisz ráfért már egy jobb szenzor, nem mintha a filmes karrierünket egy ilyen készülékkel szeretnénk elkezdeni, de azért jól jön az, ha épp pár kockát szeretnénk felvenni és nincs nálunk éppen más eszköz.

És végül jöjjön a videó, melyben összehasonlítják az új iPad-et és az iPad 2-t:

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. na jo most dontottem el h nekem kell ilyen 🙂

  2. Az előlapi kamerában én személy szerint korábban is éreztem különbséget ipod touch 4 és iphone 4s, ipad2, iphone 4 között. Az utóbbiak rendre szebb képet adnak facetime alatt is mint a touch.
    Az iPad iSight kamerája – egy külföldi blog darabjaira szedte és meállapította – gyakorlatilag ugyanaz mint az iPhone 4 kamerája egyetlen bibi az iPhone 4 nem tud 1080p-t. Jól gazdálkodik a cég a régi cuccokkal ezért tud jó készüléket ugyanazon az áron árulni, költségminimalizálás az egész.

  3. Jó persze arcfelismerés és képstabilizátor funkció nélkül. 🙂

  4. Az uj ipad csak siman tulszatuarlt tulexpos kepet ad ennyi. Picit persze nagyobb felbontasban. Ettol meg nem lesz 5D mark III. Szineiben a regi kozelebb all a valosaghoz.

  5. Fotozasban en nem latok baromi nagy kulonbseget. Videoban szinesebb es kontrasztosabb es persze a stabilizatir ami jo benne. De mindezt a retina display miatt akkor is erosebbnek fogjuk erezni. Engem us elkapott a must have feeling;)


Add a Comment