fbpx Skip to content

A nemrég megjelent 5.1-es iOS frissítés csak minimális változásokat tartalmaz, elvileg tovább bírja az aksi egy töltéssel, emellett egy pár biztonsági, valamint a Siri-t érintő frissítést kapunk, ha feltelepítjük. Ez a frissítés azonban nem jó hír azokanak, akik jobban szeretnek jailbreakelt iPhone-t vagy iPad-et használni. A régebbi, A4-es processzorral rendelkező készülékekre már most is van (semi-tethered) jailbreak az 5.1 esetén, de sajnos azoknak, akik már újabb, A5-ös eszközöket használnak, még várniuk kell a törésre.

Mint tudjátok, az Apple nemrég bemutatta az új iPad-et, és ezzel együtt megjelent az iPhoto, és pár más olyan alkalmazás is, amik már Retina Display-re vannak optimalizálva. Az Apple főleg az új iPad-en demózta az appot, de az iPhone-on is elérhető. Sajnos azonban az iPhoto-t alapesetben nem tudjuk telepíteni, sem használni 5.0.1-en, hanem csak 5.1 esetén.

Van azonban egy trükk arra, hogy becsapjuk az App Store-t, ami így azt fogja hinni, hogy 5.1-es rendszer van telepítve a telefonon, és emiatt mégis fel tudjuk telepíteni az iPhoto-t. Ehhez át kell írni egy sort az egyik *.plist fájlban.

Ezzel azonban még mindig nincs megoldva minden probléma, mert hiába tudjuk telepíteni az iPhoto-t, az még mindig nem fog tökéletesen működni, és indítás után egyből lefagy. Itt jön be a képbe egy ügyes fejlesztő, név szerint „typ0s2d10”, aki kiadott egy cydiás javítást az iPhoto-hoz, aminek telepítése után tökéletesen beindul az app.

Hogyha szeretnéd megnézni az iPhoto-t, de nem szeretnél frissíteni 5.1-re, akkor a következőket kell tenned:

  1. Lépj be a jailbreakelt készüléked fájlrendszerébe, akár SSH-n, akár T-pot vagy Diskaid, vagy más szoftver segítségével.
  2. Navigálj el a /System/Library/CoreServices mappába, utána keresd meg a SystemVersion.plist fájlt, és készíts róla egy biztonsági mentést. Ezután nyisd meg a fájlt egy szövegszerkesztővel.
  3. A megnyitott .plist fájl utolsó sorában találsz egy <string>-gel kezdődő sort, itt tárolja a telefon, hogy milyen verziójú rendszer van fent. Az 5.0.1-et írd át 5.1-re.
  4. Mentsd el a fájlt és lépj ki, majd másold vissza a készülékre, felülírva az aktuálisat. Indítsd újra a Springboardot, ezután telepísd fel az iPhoto-t.
  5. Nyisd meg a Cydiát, és keress rá az „iPhoto501Fix” nevű javításra, és telepítsd fel.
  6. Indítsd újra a Springboardot, és után futtasd az iPhoto-t.
  7. Ezután az iPhoto-nak gond nélkül le kell szkennelnie az a fényképeidet, és a program teljesen használható lesz.

Figyelj arra, hogy az iPhoto-t hamarabb telepítsd fel, mint az iPhoto501Fix-et!

Köszönöm, hogy elolvastad remélem segítettem. Jó szerkesztést kívánok mindenkinek, aki megcsinálta!

Simai Dániel

Olvasd el a hozzászólásokat is

22 Comments

  1. Én pár napja telepítettem fel a fixet, az iphotot meg tegnap, és így is működik.

  2. iphoto501fix-et melyik repoban találom? köszönöm a választ..

  3. Nálam ez úgy működik, hogy először feltettem a iPhoto501Fix-et, majd utána az iPhoto és tökéletes. Használom is nagy megelégedéssel.

  4. @djanee86: BigBoss repoban találod meg 🙂

  5. Köszönjük a cikket!

  6. Ipad 2-n az eljárás ugyan ez?

  7. én cydiában nem találom a iPhoto501Fix javitást, csak egy iphotofx-et… bigboss repo hozzá van adva….ienkor mit lehet csinálni ??

  8. ok, közben megoldottam, csak egy egyszerü frissités volt a gond…

  9. Működik, köszi! 🙂

  10. Valaki belinkelné nekem az első képen látható nedves’ háttérképet?

  11. 3gs-re nincs véletlenül valami megoldás?

  12. @attilafree:
    3GS-n nekem tökéletesen megy az iPhoto5.0.1Fix segítségével

  13. @PapRicsi: véletlenül címeztem a komentet, ha felrakod a fix-et akkor menni fog

  14. @WiC0: Köszönöm! 🙂

  15. Szép leírás, köszönöm! Az a baj, hogy iPhone 4-en nagyon lassú.

  16. @diego45:
    Köszi a választ csak azt nem írtam mellé hogy 5.1-es OS van rajta. 😀 Ha appstore-ból tölteném kell nem engedi, mert nincs előlapi kamera, alternatív forrásból még nem próbáltam, de úgy érzem itt az ideje. 😀

  17. iPad2-n megcsináltam ahogy a leírásban volt, minden jól működik kivéve egy dolgot!

    Ha rá akarok másolni fotó albumokat most az iPad-re iTunes-on keresztűl egyszerűen amikor elindítom a sync-et elkezdi csinálni és 3 másodperc után kiírja, hogy kész! Természetesen nem történt semmi.

    Ezt most azért csinálja mert a plist fájlba át lett írva a versió szám? Mert most oké, hogy van egy iPhoto-m, de mégis hogy rakjak rá képeket, ha nem lehet szinkronizálni iTunes-al? 😀 Valami megoldás?

  18. Ahogyan a plist fileban átírtam 5.1-re folyton respringelek… Visszaírás után sem jó…

  19. Nekem müxik rendesen, csupán annyi lenne a kérdésem, hogy a fix után ha már minden ok, vissza kell/lehet irni a plist-ben a verzió számot 5.0.1-re? Mert nekem meg az activator lázong sürün, hogy az 5.1 szoftal nem kompatibilis

  20. Kösz a segítséget, igen működik IPAD 2-n is ez a trükk.

  21. lehet hülye kérdés, de honnan a fenéből tudom letölteni az iPhoto-t? átírtam 5.1-re viszont app store-ba nem találom. help pls


Add a Comment