Deck: gyorsgombok, ahogyan kell

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az iOS bővülésével egyre több új hasznos lehetőség kerül a rendszernek ebbe vagy abba a részébe: a Beállítások alkalmazásba, valamilyen gesztus, mozdulat által előhívható módon, esetleg más ötletes aktiválási mód segítségével. Kedvenc mobilos operációs rendszerünk, amint azt tudjuk, a felhasználói élmény teljességéről (is) híres, és ez természetesen a cydiás fejlesztőket is megihleti. A különféle kiegszítőknek azonban általában egy problémája van: az, hogy hiányzik belőlük a tulajdonképpeni funkcionalitás. Ámbár ez meglehetős furcsán hangzik, ritkán láthatunk olyan tweaket, amely igazán sok hasznos újdonságot hozna a felhasználók számára.

Most azonban egy nagyon ígéretes új SpringBoard-beépülő jelenet meg a Cydiában. A Deck nevű fejlesztés SBCoderstől lehetővé teszi, hogy egy tetszőleges Libactivator-művelet által a főképernyőnk jobb oldalán megjelenő listából válasszunk. Vizuális típusoknak itt egy videó is:

Jelenleg a következő műveletek érhetők el – bár ez feltehetően egy frissítéssel bővülni fog, ahogyan várható is az iPad illetve az iOS 5.1 támogatása is:

 • Respring, újraindítás, kikapcsolás, készenlét;
 • szövegek gyors feltöltése a Pastie nevű szolgáltatás segítségével;
 • zseblámpa ki- és bekapcsolása;
 • egy zenei alkalmazás megnyitása (például Spotify);
 • multitasking, Spotlight kereső, Notification Center, Siri, a fényképező és a háttérkép-beállítások megnyitása;
 • SMS-ek, Twitter-üzenetek, e-mailek gyors szerkesztése, küldése;
 • maximum 6 tetszőleges alkalmazás gyorsindítása;
 • az SBSettingshez hasonlóan a WiFi, Bluetooth, repülős üzemmód, stb. vezérlése.

Nagyon szép ikonokkal és igazi, hasznos funkciókkal rendelkező tweakről van szó; akár az iOS-ben is benne lehetne alapértelmezetten.

Elérhető a ModMyi repóból, 1,99 dollárért.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Kár hogy csak a főmenübe lehet használni, alkalmazások alatt nemsikerült.
  Amúgy jó kis tweak, csak én már úgy megszoktam a notification centert:)

 2. én ennek sem látom értelmét…egykét kivétellel (reboot stb..) mennyivel hosszabb így elindítani az ipod appot, vagy a camera.app-ot (ami ráadásul most már locksreenről egy húzás) mintha rányomok eggyet a lefixált alkalmazás ikonjára?

 3. Igen, van benne egy nagy adag WP7 érzés:D Főleg a nyíl legfelül:D Méreten változtattak, és kész, fordulni is egy irányba fordul a WP7es társával.

  De mindenképpen hasznosnak tűnik, új trónfoglaló, kedves SBSettings:P

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!