fbpx Skip to content

Nem tartott sokáig: i0n1c kolléga nemrég posztolt pár képet arról, hogy az A5 processzorral szerelt iPad 2-jén megoldotta a jailbreaket 5.1 esetén! Ez azt jelenti, hogy elméletileg már nem kell túl sokat várni arra, hogy a nagyközönség számára is megjelenhessen a jailbreak iPhone 4S és iPad 2 esetén 5.1-re is:

i0n1c
A few pictures http://t.co/fWe7WP0t http://t.co/rEuVBZ5H http://t.co/QlWTPyS1
2012.03.15. 17:26

A képekből sajnos nem derül ki, hogy ez a jailbreak tethered vagy esetleg untethered lenne. Ugyanakkor mivel az A4-es és korábbi processzoros gépek esetén is jelenleg csak tethered jailbreak van az 5.1-re, így nehéz elképzelni, hogy ez untethered lenne, ugyanakkor i0n1ctól még akár ez utóbbi is kitelik.

Persze emellett szót ejt az új iPad lehetséges jailbreakjéről is, de erről bővebben csak akkor tud majd nyilatkozni, ha már a kezében van a készülék, és ki tudja próbálni rajta:

i0n1c
Anyway so maybe the iPad 3 will not be jailbroken tomorrow, but on Monday or whenever I get my iPad 3.
2012.03.15. 10:26

Az említett képeket pedig itt lehet megtekinteni (nagy mérethez katt a képre!):

  

Holnap tehát már elvileg többet tudhatunk meg az iPad 2-re és iPhone 4S-re való 5.1-es jailbreakről, illetve arról is, hogy vajon az új iPad esetén mi a helyzet.

Bulvárhír is van. Geohot kolléga sikeresen belefutott egy közúti ellenőrzésbe a texasi Sierra Blanca közelében, miközben úton volt Austinba, az SXSW konferenciára. A problémát az jelentette, hogy minden kocsit végigszaglásztattak drogkereső kutyákkal, és ennek kapcsán találtak nála 7g marihuánát, és 4g marihuánát tartalmazó csokis sütit – amikre Kalifornia államban, ahol él, van is orvosi engedélye. Viszont ez az engedély Texasban nem érvényes.

Szerencséjére a rendőrség 1500 dollár óvadék mellett elengedte, így időben oda kellett érjen Austinba. Természetesen a sütik és a többi elkobzásra kerültek. Ejj-ejj.

Frissítés: i0n1c jailbreakje untethered!

Megindult a csatározás a jailbreaket készítők között, és miután i0n1c közzétette a fent is megtalálható képeket, nem sokkal később MuscleNerd is kitett két képet, szintén az új iPad jailbreakje kapcsán:

MuscleNerd
jailbroken iPad3: http://t.co/tbCIdvhN http://t.co/lxR1zcFo (Just a first step, still lots of work to do! No ETA!)
2012.03.16. 18:35

Erre persze i0n1c is reagált szinte rögtön, miszerint ha MuscleNerd is közzétett pár képet, akkor neki mostmár ideje videón is bemutatni, hogy az ő jailbreakje ráadásul untethered, tehát számítógép segítsége nélkül is betölt a készüléken a rendszer jailbreakkel együtt:

i0n1c
So Musclenerd showed pics of jailbroken ipad3 already.guess i have to show video of untethered ipad3 then…
2012.03.16. 21:07

Persze ezzel még nem ért véget a lista. Ugyanis chpwn és phoenixdev kollégák is kitettek magukért, bár az ő kettejük által használt megoldás közel megegyezik, velük együtt ez így már 3 különböző módszer az új iPad jailbreakelésére:

chpwn
Jailbroken iPad (3), using a different method by myself and @phoenixdev: http://t.co/sVSZteBV http://t.co/W3PfqMoC http://t.co/KtXQv9F8
2012.03.17. 1:23
phoenixdev
Fourth! http://t.co/8BErklnU It’s amazing what you can accomplish during Spring Break.
2012.03.17. 2:23

Mindezekről a Dev Team oldalán már egy összefoglaló cikk is született, de ahogyan minden esetben, most is nagyon fontos kiemelni, hogy noha a fejlesztők megoldották az új iPad jailbreakjét, ahhoz, hogy ez a nagyközönség számára is kiadható legyen, még elég sok tesztelésnek kell az egészet alávetni, hogy ne legyenek nem várt problémák. Majd ami talán még nehezebb, mindezt egy olyan alkalmazásba kell csomagolni, hogy a felhasználó számára a lehető legegyszerűbb legyen a használata.

Tehát ahogyan eddig bármikor is volt: kiadási dátum most sincs, és nem lehet azt sem tudni, hogy a korábbi eszközök esetén mikorra várható az 5.1-re a jailbreak. Várni kell, mint mindig.

Olvasd el a hozzászólásokat is

16 Comments

  1. Háááhá mekkora forma a tag :DDD

  2. Azt elfelejtettétek említeni, hogy van orvosi engedélye a marihuánára csak California államban ahol él… 😀

  3. Most Texasból kell jailbreakelnie 🙂

  4. Éppen akartam kérdezni, mi van geohottal, nagyon eltűnt. A 3.x idején és a 4.x elején igen aktív volt. Vagy tagja lett a csapatnak?

  5. GeoHot sosem volt teljesen komplett 😀 Elég megnézni a videót amin az első feltört és függetlenített iPhone-t mutatja be, látszik hogy nem egyszerű eset 😀

  6. Erdekes hogy az chpwn altal keszitett kepen iPad 3,1 szerepel mig MuscleNerd kepen pedig iPad 3,3….

  7. @CodeRed: gondolom a 3,1 az a sima wifis, a 3,3 pedig a wifi+4G, a 3,2 pedig a verizonos CDMA-s lehet

  8. 5.1-hez kapcsolódóan merült fel bennem egy kérdés. Azok akik boldog használói egy (untethered) jailbreakelt 5.0.1-es rendszernek ugye megkapják a kis piros 1-es badge-et a settings menünél, hogy bizony elérhető már szoftverfrissítés. Mivel rengeteg téma és kevésbé hasznos skin található cydiában megpróbáltam rákeresni hogy nem csinált-e valaki véletlen olyan tweak-et ami ezt a csúnye piros 1-est eltünteti. Nos az én keresésem nem járt sikerrel. Valaki nem tud esetleg ilyenről? Nyilván nem élet-halál kérdése, de azért én feltenném 🙂

    Előre is köszi a választ,
    Stahl

  9. @Spike31:
    Köszi!

  10. Jadeye:Köszi az elözö kèrdésemre a vàlaszt tényleg semi-tethered jailbreakem viszont ujjabb problémàm akadt.Én az ipod touch 4g-met 4.3.3-ról (jailbreakelt) 4.3.5-re (nem jailbreakelt) updateltem aztàn onnan frisítettem 5.0.1-re (nem jailbreakelt) majd onnan 5.1-re (jailbreakelt) updateeltem és a 4.3.3-ròl volt backupom és én az 5.0.1-nél ezt a mentést vissza àllítottam és ekkor egy csomò appom nem indult el.Utàna OTA update-et csinàltam az 5.1-re ekkor ùj ipodként àllítottam be de még mindig nem indult el egy csomò appom.Az a kérdésem mit csinàljak,hogy müködjenek az appjaim.Elöre is köszönöm a vàlaszt.

  11. @hSn0wQ: de ezek rendesen megvásárolt, vagy csak tört appok?

  12. Jadeye:A legtöbbje megvásárolt

  13. @hSn0wQ: a nem megvásároltak csak úgy a jailbreakeléstől önmagában még nem fognak menni, ahhoz mindig is szükség volt az appsync patchre, ami nem része a jailbreaknek.

    a megvásárolt appoknak viszont menniük kellene, tehát gyaníthatóan ami nem megy, az nem megvásárolt.

    ha viszont megvásárolt app, de mégsem megy, és nem az iBooks, akkor vagy az app bugos, vagy csak a mentés visszaállítása nem tett neki jót. ebben az esetben töröld le az adott appot, és töltsd le frissen az App Store-ból. mivel már egyszer megvetted, így most díjmentesen letöltheted újból.

  14. Jadeye:Kipróbáltam,de nem sikerült.Letöltöttem az nba 2k 12 lite-ot az app store-ból,de nem műkszik.Azt tudom,hogy a jailbreaknek nem a kalózkodás a célja tehát az app synce sem települ autómatikusan és még azon nem is csodálkoznék ha tört app nem indulna el.Én inkább a backup-ot okolom viszont akkor csak azt nem értem,hogy ha updateltem utána a settings appból resetet nyomtam és új ipodként állítottam be akkor ennek a backupnak is el kellett volna tünnie.Szóval fogalmam sincs mit csináljak.

  15. Jadeye:Most kipróbáltam egy másik appal azzal müködik szóval lehet,hogy csak tényleg az app bugos ,de nem vagyok benne biztos.


Add a Comment