fbpx Skip to content

Akik még mindig 5.0.1-et használnak az untethered jailbreak miatt, azokat egy idő után elkezdheti zavarni, hogy az iOS automatikusan kitesz egy piros 1-es számmal ellátott badge-et a Settings (Beállítások) app ikonjának jobb felső sarkába. Ez a badge az iOS 5-ben bemutatkozott OTA (over-the-air) frissítés miatt kerül oda. Az OTA segítségével a készülékünk szoftvere számítógép közreműködése nélkül is frissíthető, és az elérhető frissítés lehetőségét jelzi az iOS a badge megjelenítésével. Ezután a Settings (Beállítások) appban a General (Általános) menüpontjában a Software Update (Szoftverfrissítés) opció alatt indítható el a frissítés, amihez legalább 50% akkutöltöttség, és a frissítés letöltéséhez Wi-Fi szükséges.

Jailbreakelt rendszeren az OTA frissítés nem használható, ebben az esetben a frissítés elindítása hibaüzenettel megszakad még a fájlok letöltése előtt, így a frissítés el sem indul. Ettől függetlenül ne próbálkozzunk vele feleslegesen, de attól sem kell tartanunk, hogy csak úgy magától letöltené és telepítené a frissítést a készülék. Ha békén hagyjuk azt a menüpontot, akkor nem történik semmi baj. Viszont ottmarad az a fránya egyes az ikonon, amit nem lehet csak úgy eltüntetni.

Szerencsére mint a legtöbb dolog esetén, erre is született megoldás, ráadásul már hónapokkal ezelőtt. Ám mivel az 5.0.1 esetén elérhető az untethered jailbreak az összes eszközre, így nem sokáig volt zavaró az a badge, hiszen szinte mindenki frissített. Az 5.1 megjelenését követően azonban ismét kitette az iOS azt az egyest.

Erre nyújt megoldást Cydiából telepíthető a noOTA badge csomag. Egyszerűen csak indítsuk el a Cydiát, írjuk be a keresőjébe, hogy noOTA badge, és telepítsük fel az így megtalált csomagot:

Többen tettetek fel ezzel kapcsolatos kérdést az elmúlt napokban, reméljük, ez a cikk megoldja sokatok problémáját. Persze mint minden esetben, most is azt javasoljuk, hogy a csomag telepítése előtt készüljön biztonsági mentés a készüléken lévő adatokról, sosem lehet tudni alapon.

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. nekem a Jailbreakelt 3GS-emen nincs piros1-es.

  2. nekem sincs az i4-en pedig 5.0.1-en vagyok, de a cikk hasznos, mert pont ezen gondolkodtam néhány napja, hogy ha esetleg megjelenne, akkor bosszantana, és el kéne tüntetni.

  3. manuálisan nem lehet valahogy eltüntetni? 🙂

  4. nekem van, csak nem piros 😀

  5. A korábban közzétett iPhoto alkalmazás 5.0.1-nél leírt módon is eltűnt a piros egyes.

  6. nekem a telepítése után fehér lett a Messages ikonja, törlésevel helyre állt az ikon

  7. @jacko: iFile-al bemesz a /System/Library/CoreServices es itt megkeresed a SystemVersion.plist file-t. Raboksz majd megnyomod a Property List Viewer-t. A ProductVersion-ra rakattintasz es atirod az 5.0.1-et 5.1-re. Majd vissza, done, es respring. Voila maris azt hiszi sok program h 5.1-ed van fenn, eltunik az OTA badge es plaz uj iworksprogikat is fel tudod rakni, na meg az iphoto-t csak ahhoz meg utana kell az iphotfix a cydia-bol….

  8. @matrixx1: ezzel csak az a baj, hogy attól, hogy fel tudod tenne az adott appot, még lehet, hogy szüksége van olyan framework-ökre, ami nincs az 5.0.1-ben, vagy más gondja van, mint mondjuk az iPhoto-nak.

  9. Nekem sem jelent meg még értesítés a beállításokon, pedig 2x is bepróbáltam az ota frissítést 😀

  10. Nagyon köszönöm, nekem megjelent a kis 1 es és engem bosszantott a dolog, de a leírtak segítségével sikerült eltüntetni! Ja…..nekem 4S-em van …….arra tökéletes a leírt tanács!!! Köszi!! Üdv! Tamás

  11. Én Springtomize 2-t használok, abban van egy olyan beállítási lehetőség, hogy “wiggle” módban dupla érintés az ikonra és eltűnik az adott programról a badge.


Add a Comment