fbpx Skip to content

A Cut the Rope kiadója, a Chillingo csapata egy új játékkal rukkolt elő, mely a fejlesztőtől megszokott játékoktól egészen új vizekre evezve, új irányba veszik a fejlesztést. Az új játékuk neve, Toy Factory, magyarul játékgyár, melyben a régi elhagyatott játékok, illetve vezérük Mackó, fognak össze és próbálnak kiépíteni egy professzionális játékgyárat. A cél az, hogy az új plüss játékoknak sikerüljön gazdára találni.

A játék egyik helyszíne maga a gyár, ahol a játékok előállítása történik. A játékokhoz kellenek ugye az alapanyagok, melyeket magunknak kell megvenni, illetve a gépek, melyek segítségével elkészülhet a kiválasztott plüss figuránk. Természetesen a sikerhez újabb és jobb gépeket kell megvásárolnunk a játék során, a hatékonyabb és gyorsabb előállításhoz.

A játék másik helyszíne pedig a bolt, ahol a friss termékeket tehetjük ki a polcokra a vevők elé. Itt a betévedő vásárlók megnézik őket, és a fejük fölött lévő smiley-k alapján pedig megtudhatjuk, hogy tetszett-e nekik, és már vihetik is el, vagy sem.

A játék leginkább a kisebb korosztálynak készült, de azért a szülői felügyelet ajánlott, ha esetleg gyerkőcünk elégedetlen lenne az aznapi profitjával, és felbőszülve elhajítaná kedvenc készülékünket. 😀 A viccet félretéve, természetesen minden nemnek és korosztálynak szól a játék, bár gondolom férfitársaimat nem annyira köti le, de a lányoknak okozhat szórakoztató pillanatokat.

A Toy Factory™ ingyenesen elérhető az App Store-ból!

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. Áruld már el nekem hogy a díjjnyertes Cut the Ropehoz hogy jön ez a freemium szar, szemét?

    Undorító hogy a freemium szemetet az aranyos köntösbe bújtatva adják el a gyerekeknek, hogy az majd rávegye a szülőket az értelmetlen belső vásárlásokra…. nevetséges, ti meg ráadásul ezt reklámozzátok …

  2. @fleshman: nem kötelező a belső vásárlással elérhető dolgokat megvenni. sőt, az In-App purchase funkció le is tiltható.

    de azt látom, hogy neked nagyon bögyödben van ez a freemium kategória, mert bármi ilyennél azonnal kikelsz magadból. 😉

    lehet érdemes lenne egy cikk a free/freemium/paid kategóriákról, mondjuk egy szavazással, hogy kinek melyik lenne inkább az, ami kellene.

  3. @fleshman: Ismét hozod a színvonalad Fleshman 😀 Válaszolva a kérdéseidre: Úgy jön a játék a Cut the Rope-hoz, hogy a Chillingo keze közül jött ki mind a kettő és ha olvastad a cikket akkor benne van, hogy “új irányba veszik a fejlesztést”, tehát nem Cut the Rope típusú játékok felé.

    A játékról meg azért írtunk, mert végülis a Chillingo neve ismerős lehet, nem egy noname fejlesztőtől van, meg mert jópofának tűnik a játék és esetleg másokat is érdekelhet. Én elfogadom ha neked ez egy “szar, szemét”, hisz ez a te szubjektív véleményed, de azt is el kell fogadnod, hogy nem csak te vagy a világon és nem minden ember egyforma, lehet hogy valakinek tetszik. 🙂

    Illetve még az a baj, hogy egyre több Freemium játék lesz a közeljövőben. Én is jobban szeretem, ha mindent beletesznek egy játékban és kifizetsz x összeget, de sajnos ez a jövő.

  4. @Tian:
    A Chillingo nemigazán fejleszt, és nem vesz semmerre irányvonalat, az EA tulajdona ugye, szerződteti a kisebb fejlesztői gárdákat és azok sikeres játékokat gyártanak, ellentétben az EA-val aki csak a pénzt hajszolja minden áron.
    A Cut the Rope-ot a ZeptoLab csinálta, és ők kikérik maguknak hogy ilyen freemium selejtet gyártanak.
    A Chillingo csak KIADÓ.

    És igen, az kúr fel hogy az EA és GL melett egyre többet lovagolnak a használjük ki a hülyéket és ne csináljunk semmi innovatimít című freemium vonatra, és legalább az ilyen helyeken a kisebb fejlesztők sikertörténeteit kénem megosztani
    és nem a nagyon hulladékát, érted miért írtam?
    Ez a jövő? Nem, a sok hülye kis tízévessel el lehet hitetni, de aki nem ma kezdte az lépjen már fel ellene!

    És igazad van, bunkó voltam, benne van az etikettbe hogy méregből sose írjunk, de így legalább figyelem felkeltő.

  5. @fleshman: Persze értelek!:)
    Hmm viszont érdekes, most nézem, hogy az USA Store-ban “Seller”-nek, viszont a Magyar Store-ban “Developer”-nek van feltüntetve a Chillingo.

    Lehet hogy nem ez a jövő, de pl már a GT Racing meg a Real Football/Soccer és a többi játékokat is sorban cserélik le Freemium-ra. Én értem, hogy ingyen leszedve örülsz, hogy rajta van a készülékeden és már játszhatsz is és nem fogsz költeni semmire, csak a hátulütője az egésznek, hogy lehet hogy sok pénzt fogsz arra költeni, hogy extrákat vegyél a játékban, minthogy X összegért letöltsd a teljes verziót.

  6. @Tian:
    Rájöttek hogy a profitot a freemiummal lehet maxializálni, hiszen free, csomóan leszedik, és a sok barom még reklámnak rá is nyomja az 5 csillagot, aztán jönnek a kis 8 évesek akik kisírják hogy apu vegyen már nekik egy most csak 24 eurós pakkot….

    Freemiumot lehet jól is csinálni, de olyan csak akkor fordul elő ha kis fejlesztők, /akik tényleg azért fejlesztenek mert ezt szeretik csinálni/ csinálnak egy játékot:
    Tiny Tower, vagy ugye már a Jetpack Joyride is free lett és benne van minden.

    1 dolgon múlik:
    A kis fejlesztő játéka belső vásárlás nélkül is tökéletesen játszható, 100%-ig, míg ezek a kapitalista disznók pedig ellehetetlenítik a játékot iAP nélkül ….
    És ebből már rohadtul elegem van, mint kezdő programozó és mint gamer egyaránt.

  7. Mi ez? Pedomaci? 😛

  8. Már az app store a facebook oldalan is ilyen freemium szart reklamoz, elkezdtem vele jatszani eszembe nem jutott belso vasarlasokat csinalni de igy nemsokat erek kapitalista az osszes….

  9. Ez egy kalap szar 🙁


Add a Comment