Biztosra mondható, hogy retina kijelzős lesz az iPad 3?

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Legalábbis a MacRumors szerint ez a helyzet. Sikerült beszerezniük ugyanis egyet a korábban felbukkant állítólagos kijelzők közül, amit megvizsgáltak mikroszkóp alatt, összehasonlítva az iPad 2 kijelzőjével. A nehézséget ilyenkor az adja, hogy hiába van a kezükben az adott kijelző, nincsen, ami azt működtesse, így igen nehéz megállapítani a pontos felbontását.

Méretében a kijelző megegyezik az  iPad 1 és iPad 2 esetén is használt 9.7 colos verzióval, és szabad szemmel nézve sincs valódi különbség közöttük. Viszont amint mikroszkóp alá kerül a kérdéses darab, azonnal láthatóvá válik a különbség: az új kijelző esetén a pixelek negyedakkorák, mint az iPad 2-jén, tehát ugyanakkora helyen 1 pixel helyett 4 van:

A képen kiemeltek egy 4 pixeles négyzetet (2×2) az iPad 2 kijelzőjéből, majd mellé tettek egy ugyanekkora területű részt az új kijelzőről. Ez utóbbi esetében a négyzetbe már 16 pixel fért (4×4). Ez tehát azt jelenti, hogy ez az új kijelző valóban képes lesz a már sokat emlegetett 2048*1536 pixeles felbontásra, ami pontosan a duplája négyszerese (vagyis mindkét oldal pixelszáma a duplájára nőtt) az iPad 1 és 2 esetén használt 1024*768-nak.

Az iPad 3 bejelentése kapcsán a március 7-ét emlegetik, így ha valóban aznap lesz, akkor már nem kell sokat várnunk, hogy fény derüljön az igazságra, és egyben azt is megtudhassuk, lesz-e benne új, 4 magos processzror, LTE-támogatás, jobb kamera, nagyobb kapacitású akkumulátor, netán krumplihámozó, vagy kávéfőző.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Szerintem is igazak a pletykák, de nem lehet, hogy csalnak a képpel, és a mikroszkóp alatt csak az első, vagy a második generációs iPad kijelzője van a képen, úgy hogy az elsőkép normál nagyítás alatt van, a második pedig csak fele akkora nagyítás alatt ?

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!