fbpx Skip to content

Az alábbi írást pintair becenevű olvasónktól kaptuk. Ha neked sem tetszik a Viber alkalmazás által használt csengőhang, akkor azt a leírtak alapján könnyedén kicserélheted.

A Viber segítségével Wi-Fi-n, vagy a mobilinterneted havi adatforgalmi keretének a terhére hívhatsz másokat ingyen, vagy küldhetsz nekik üzenetet. Persze a működésének a feltétele, hogy akit hívnál, vagy akinek írnál, annak szintén telepítve legyen az alkalmazás. Ezután a Viber ellenőrzi a névjegyzékedben található számokat, és akiknél látja, hogy szintén regisztrálva van a telefonszámuk a Viberhez, azokat már el is tudod érni ingyen. Ráadásul a Viber elérhető iOS-en kívül Android esetén is, mindkét esetben ingyenesen, és hamarosan várható Blackberry-re is! Bővebben a Viberről annak weboldalán (angolul), App Store letöltés pedig itt.

Most pedig akkor következzen, amit pintair küldött:

Szükséges programok: iTunes, iFile, SBSettings (ez utóbbi nem fontos, csak segítség)

  1. Készíts egy 30mp-es csengőhangot, .m4r kiterjesztéssel. Ha valaki nem tudná, azt hogyan kell, kövesse az alábbiakat:
    – iTunes-ban válaszd ki a kívánt zenei fájlt. Majd a fájlon jobb klikk, Infó mutatása, majd opciók fül, és kezdési és befejezési időpont megadásával beállítani a kívánt 30mp-et.
    – Ismét jobb klikk, majd AAC verzió létrehozása, ezzel készítettünk egy m4a fájlt, amit át kell neveznünk.
    – Totalcommander-rel nekem itt van. C:\Users\(felhasználóneved)\Music\iTunes\iTunes Media\Music\Unknown Artist\Unknown Album , itt át kell nevezni .m4r re.
  2. Miután ez megvan, nevezd át a fájlt, akár a gépeden vagy majd a telefonodon (iFile segítségével) default.caf-ra.
  3. Ha ez megvan, tedd fel a telefonra: például küldd el email-en.
  4. Miután megjött a levelezőben, megnyitod iFile programmal, lejátszhatod és láthatod hol van.
  5. Az iFile progival keresd meg a Viber könyvtárat: /var/mobile/Applications/(viber folder)/Viber.app
    Vagy az SBSettings megmutatja hol van: SBSettings -> More -> App Folders (utolsó a lap alján) és klikk a Viber-re.
  6. Az iFile-lal a Viber könyvtárában keresed meg a default.caf fájlt, és készíts róla egy másolatot a biztonság kedvéért.
  7. Ha ez megvan, akkor az iFile-lal az email-en jött fájlt (default.caf) bemásolod a Viber könyvtárba, és felülírod az ott lévőt!
  8. Készen is vagy!

Egészségedre 😉

Üdvözlettel:
pintair

Olvasd el a hozzászólásokat is

19 Comments

  1. Akik wifit használnak és nem 3G-t, azok SSH-n vagy iFile(jobb esetben MyFile) Web Server funkciójával szerintem könnyebben megoldhatják a fájl feltöltést mint emailen keresztül:)

  2. @wekar:
    ugyan már, jailbreak se kell, csak egy USB kábel, iFunBox és ennyi.
    A lehető legkacifántosabb a leírás xd

  3. Vagy T-Pot és Total Commander, én azzal cseréltem a fényképező hangját némára 😀

  4. Nálam vmiért nem szól! Pedig mindent úgy csináltam ahogy leírtad, de rövidebb mint 30mp, az lehet baj?

  5. @gunar:
    Nem gondolom hogy az baj lenne. Először nekem se szolt de azért mert mp3 lett átnevezve. Lehet a fájl átalakítása nem lett jó. De próbáld Fleshman módszerével. Hátha azzal sikerül

  6. @gunar:
    Nem gondolom hogy az baj lenne. Először nekem se szolt de azért mert mp3 lett átnevezve. Lehet a fájl átalakítása nem lett jó. De próbáld Fleshman módszerével. Hátha azzal sikerül.

  7. @pintair:
    Nálam eleve jó volt a formátuma, így csak a default.caf átnevezést kellett megejtenem, de nem szól.

  8. iFile settingsben van egy olyan opció, hogy “Application Names”. Ha ezt bekapcsolod, akkor a /var/mobile/Applications/ mappában nem az appok ID-ját, hanem a nevüket írja ki, így elhagyható az SBSettingses nyomogatás.

  9. Tudom, hogy nem ide tartozk, de van itt olyan valaki, aki esetleg játszik a Treasures of Montezuma 3 nevű játékkal? Elakadtam az egyik bónusz pályánál és már napok óta ott szenvedek, nagyon kéne egy kis segítség 🙂

  10. Hali mindenkinek, nekem olyan kérdésem lenne ,hogyan lehet egy arcos csak wifis tabletre feltenni a vibert hogy ingyé menyen Vagy ezt nem lehetséges minden féle képen kel hozzá telszám?
    (nem nagyon értek hozzá)

  11. @tabisti: az archos az egy androidos tablet, az androidos link meg ott van a fejlesztő oldalán, amit a cikkben linkeltünk is. de teljesen mindegy, mert a Viber működéséhez a telefonszám azért szükséges, mert azt regisztrálja, és kapsz egy aktiválókódot arra a számra, amit be kell írnod a Viberbe, hogy elfogadja a regisztrációt. mobilszám nélkül tehát nem megy.

  12. Nagyon érdekelne, hogy valakinek működik-e ? Mert nekem nem sikerült, ez a nagyon egyszerű mutatvány…

  13. SOS Szifon.com segítsetek… Semelyik Apple szolgáltatásba nem tudok belépni, sem MAC-ről, sem iPAD, sem iPhone… Amik nem mennek: iTunes belépés, iTunes letöltéshez belépés, Mac App Store belépés, letöltéshez belépés, iPad/iPhone iTunes letöltéskor elfogadja a jelszót, de nem tölti le…
    Miért? Másnak is ez megy? USA Accountom van!

  14. @tabisti,@Jadeye: Telefonszám valóban kell hozzá, de aktiválható tableten is, akár csak Wifisen is, mivel bármilyen telefonszám megadható, és az arra kapott sms bepötyöghető a tableten futó Viberbe.

  15. A Skype-ot ugyan így meg lehet piszkálni, csak ott a call_ringin.m4a és a call_ringin-30.wav fájlokat kell kicserélni. Én betettem Viber-re és Skype-ra is az alap csengőhangom, csak az a gond, hogy ha épp nem futnak ezek, amikor hívnak valamelyiken, akkor csak egyszer játsza le a hangot. De amúgy fasza. THX

  16. Vieber 2.2 -vel nem működik nekem, mindent a leírás szerint csináltam és némaság. Jó lenne valami megoldás.

  17. Sziasztok!

    Pintairt keresem, szeretném felvenni vele a kapcsolatot e-mailben.
    üdv


Add a Comment