fbpx Skip to content

Sziasztok!

Egy kis játék összeállítással készültem nektek. Most leírom, melyek azok a játékok, amiket én használok és nekem tetszenek.

Kezdjük is az elsővel. Ez nem más mint az:

Angry Gran:

Angry Granről már volt szó, itt a blogon, én azért még írok róla egy kicsit.

A játék arról szól, hogy sétál egy nagyi, először még lassan, aztán egyre gyorsul. Miközben megy, jönnek szemben emberek, akiket le kell ütni, először légycsapóval, később akár lézerkarddal is. Persze ahhoz, hogy legyen lézerkardod, pénzt kell gyűjteni, amit úgy lehet, hogy leütöd az embereket és azokat a tárgyakat amik mellett elmész.

Fegyverek:

Viszont! Jönnek szemben rendőrök is, akiket tilos leütni – lényegében nem tilos, de ha leütöd, akkor a sípjába fúj és kényszerzubbonyt kapsz, és addig ameddig rajtad van (pár másodperc), nem tudsz leütni embereket.

Ha az ujjadat sokáig tartod a képernyőn, akkor a nagyi nagyobbat fog ütni, és így több pénzt kap.

Ha a nagyi nem talál el senkit, amikor ütni akar, akkor magát üti meg és jajgat. Ha nagyot akar ütni és úgy nem talál el senkit, akkor pedig kap egy tolókocsit és azzal gurul kis ideig.

Egy checkpoint-on úgy lehet átmenni, ha megszerzed a 400$-t, amit alul nyomon is követhetsz, hogy mennyi kell még.

Nuts!:

Ennek a játéknak nagyon jó grafikája van!

  

Egy nagyon aranyos mókussal játszunk, aki megy fel a fán. Persze a fa egyenes, de vannak rajta ágak, aminek nem szabad neki menni, mert lemegy egy életünk. A mókusnak alapból 3 élete van, amit a kis szívek jeleznek a jobb felső sarokban. Miközben megyünk felfelé, van olyan része a fának, ami havas és mint tudjuk, a hó csúszik.

Útközben vannak tüzes makkok, amitől lángoló és gyors lesz a mókusunk.

Persze valamit szerezni is kell a játékban, ami itt is pénz. Ha össze gyűjtöttünk valamennyi pénzt, akkor lehet venni +1 életet, így már alapból induláskor 4 életünk van. Még sok ’kiegészítőt’ lehet venni: pl. pajzsot.

Nuts! Update:

Itt bejön még egy karakter, aki egy lány mókus. Vele még nem lehet játszani, csak akkor, ha összegyűjtjük a 10 ellopott tárgyat, amit magukkal vittek piknikezéskor, és ellopta egy madár.

Vagy ha összegyűjtünk (vagy veszünk) 10000$-t. Azzal lehet aktiválni.

NinJump:

Van egy kicsi Ninjánk, akivel megyünk felfelé két ház között, a házak falán. Ha megérintjük a képernyőt, átugrik a túloldalra a ninja, és közben kaszabol a kardjával. Közben jönnek madarak, mókusok, és dobócsillagok. Ha valamelyikből hármat összegyűjtünk, akkor átváltozunk és gyorsan megyünk felfelé.

  

Miközben megyünk fel, lehet szerezni védőburkot, ami megvéd attól ha valami nekünk jönne (mondjuk egy kilógó erkély), madár stb…

Még pénzért lehet venni ’Shield’-eket, ami a védőburok. Ez szerintem felesleges, hiszen közben úgyis lehet szerezni.

Dismount:

Ebben a játékban egy bábut kell lelökni, különböző helyekről. Több pálya van, a legtöbb ingyenes, de van benne fizetős is. A játék lényege mégis csak az, hogy lelökjük a bábut, és minél több csontja törjön el. Közben élethű hangot ad ki. Jó a játék unaloműzésnek, de ha már függővé váltál, ne engem hibáztass.

  

Ski-On-Neon:

Ez egy szinte mindenki áltál ismert játék. Egy neon emberrel vagyunk, akinek síléc van a talpán, és dimbes-dombos neon hegyeken síel. Miközben megyünk, megvan adva hogy milyen magasságot kell elérnünk egy ugrással és/vagy mennyi időnk van rá, hogy végig menjünk egy pályán. Ez is egy jó játék, noha játszottam már jobbal, de akkor is idegesít az a két pálya, amit EDDIG nem sikerült megcsinálni. Akkor is megcsinálom.

 

BirdStrike:

Ebben a játékban egy madárral vagyunk, ami hasonlít a twitteres madárra, és a hangja is hasonló. A játék lényege, hogy egy villanyvezetékről ki kell lőni a madarat, és minél feljebb kell jusson.

Persze a gravitáció ellene van, de ha közben belerepülünk rakétába, vagy ilyen hátra szerelhető vízmeghajtásos rakétába, ezek visznek ugyan felfelé, de nem örökké. Ilyenkor bele kell irányítani a madarat egy másik rakétában. Azonban vannak olyan dolgok is, amik az ellen vannak, hogy feljebb jussunk. Ilyenek például a kis piros lufik, majd később a nagyobb rózsaszín lufik, a felhők, a hőlégballonok, magasabban a már mozgó zeppelinek, a helikopterek és a rácsok. De van még ami felfelé visz, például vannak ilyen kisebb szellők, amibe ha belerepülünk, az meghajt egy kicsit, és van még bukósisak is, ami a rácsok ellen szolgál, majd később pedig már van viking sisak, valamint a kis piros-fehér csíkos esernyő, amitől lassabban esünk le. És persze, hogy ebben is kelljen valamit gyűjteni, vannak ilyen kis rágcsák, vagy madár eleség, amit össze kell szedni közben, ezért szintén jár a pont, mint a magasságért is.

  

 

cheapSkate:

Ebben a játékban 1db karaktert kapunk és 2db gördeszkát. Az egyik gördeszka egy sima fa léc, amin vannak kerekek. A másik már egy rendes deszka. A srácról pedig annyit elég tudni, hogy a ruháját meg lehet változtatni, de csak a színét. De ez is bőven elég.

Még a gördeszkás sráchoz kapunk egy félcsövet. Ezen fogunk deszkázni. Mielőtt elkezdjük a játékot, van egy tutorial pálya, utána pedig fél percben kell megmutatnunk, miket tudunk. A srác tudja a súlyát lejjebb tenni, így gyorsabb lesz, de nem szabad mindenhol lejjebb rakni a súlyát, mert akkor lassul is. Két „gombot” kapunk.

Az egyikkel lehet a súlypontot mozdítani, valamint a flip trükköket végrehajtani (kickflip, heelflip és toeflip).

A másikkal lehet a flip nélküli, deszka érintős trükköket, ezek a: nose grab, tail grab, method air valamint a frontside air.

Még ezeken felül a telefon forgatásával lehet forgatni a srácot jobbra és balra. Ha a pályán forgatjuk, akkor kanyarodik, ha a levegőben, akkor a saját tengelye körül forog a srác. Arra viszont figyelni kell, hogy ne legyünk annyira a pálya szélén, hogy a levegőből amikor jövünk vissza, a pálya mellé essünk. Nagyon idegesítő és vicces is egyben.

 

Glow Hockey:

Ez a játék léghoki. Lehet játszani a gép ellen, vagy akár egy barátod ellen. A korong és a hoki „ütő” színét, lehet változtatni, és a pálya témáját is. Két féle pálya téma van.

 

A gép elleni meccseken lehet állítani a nehézséget, Easy-től egészen az Insane-ig. Minden meccs hét gólos, ezen nem lehet változtatni. Ez a játék nagyon jó, társaságban, ha már nagyon unatkoztok, nyugodtan vegyétek elő, nem fogjátok megbánni.

Rugby Kickoff:

Itt az a lényeg, hogy a földre leállított labdát be kell rúgni a H alakú kapu felső részébe (ha már ötször belőttük, tüzes labda lesz, és több pontot hoz majd). Több féle mód van:

Practice mód:

Ez a gyakorló része a játéknak.

Sudden Death mód:

Ez egy olyan rész, ahol azt számolja a számláló, hogy hány pontod van, de csak addig, ameddig el nem rontod egyszer. Utána elölről kezdi a számlálást. Minden gólért 2 pont jár.

Arcade mód:

Itt összesen 25-ször lehet rúgni, és időre számolja a pontokat.

Time Attack mód:

Ez pedig az a rész, ahol kapunk 2 percet arra, hogy gólokat lőjünk. Ha sikerül belőni egy gólt, kapunk + két másodpercet. És így kell beállítanunk a rekordot.

Nagyon jó játék.

Sok sikert hozzá!

CanKnockdown:

És elértünk az utolsó játékhoz. Ez is egy nagy jó játék, szórakoztató. A játék lényege, hogy kapunk öt labdát, amivel le kell dobni konzervdobozokat. Minden pályánál kapunk plusz egy labdát, így nem fogy el, ha ügyesek vagyunk. Tíz pálya van, de ha végigértünk, kezdi elölről a pályákat, így több pontot is szerezhetünk.

A labdát úgy kell dobni, hogy a labdától elhúzzuk az ujjunkat oda, ahova dobni akarjuk a labdát.

Ha gyorsan odahúzzuk és elengedjük, akkor nyílegyenesen és erősen fogjuk dobni a labdát, míg ha odahúzzuk, de ott tarjuk az ujjunkat, akkor ívesen fogjuk dobni.

Erről a játékról ennyit. Sokat nem lehet róla mondani, ezt játszani kell. Egy hibája van, hogy csak 10 pálya van.

Nostalgio:

Ebben az alkalmazásban 2, 3 vagy 4 képet lehet összerakni egy képbe. Ezekben az összeállításokban lehet a képeket összerakni:

Ha összeraktuk, utána még tudjuk szerkeszteni a képeket, úgy, hogy rátappintunk és megnyomjuk a Modify-t. Ekkor ezt látjuk:

Ha csak simán a képet nézzük, úgy tudjuk a képeket mozgatni, ha hozzáérünk és elhúzzuk.

Alul a Frame opciónál át tudjuk állítani, hogy mégis milyen beosztásban legyenek a képek.

Mellette a Layout opciónál azt tudjuk kiválasztani, hogy a kép kocka (Square), fektetett (Landscape) vagy álló (Portrait) méretű/formájú legyen.

A Layout mellett van a Border opció. Itt tudjuk beállítani a keretet. A Border mellett pedig a Save opciót találjuk. Itt tudjuk elmenteni a képet, ám nem csak menteni tudunk, hanem egyben megosztani is a képet. Fel tudjuk rakni a Facebookra, Twitterre, Tumblr-re és a Flickr-re. Valamint egyszerre el is tudjuk küldeni e-mailben.

Hát ezek lettek volna, amiket meg akartam veletek osztani. Remélem tudtam újat mutatni.

-Totyó100

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. FÉNYKARD! =)

  2. jó cikk:D köszönjük, van pár új játék amit kipróbálhatok:D
    viszont update-elhetnéd a cikket a can knockdown2-vel;) nekem mind kettő verzió megvan és a 2. az hihetetlen:D
    szerintem érdemes kipróbálni pláne ha az 1 bejön!


Add a Comment