fbpx Skip to content

Újabb magyar fejlesztésű játék bukkant fel az App Store berkeiben, az Artery Studios cég jóvoltából. Rögtön felcsillant a szemem, mikor megláttam Őket mint fejlesztőket, hiszen olyan projektekben szerepeltek már kisebb-nagyobb mértékben, mint a Need for Speed Undercover, a Need for Speed Hot Pursuit, a The Witcher 2, vagy a Driver – San Francisco.

Örülök, hogy egy újabb magyar cég vágott bele iPad és iPhone alkalmazások fejlesztésébe, és remélem hamarosan nem csak gyerekeknek szóló játékokkal is meglepnek minket.

Ez a játék a Traffic Hero. Sajnálatos módon sem a cég weboldala, sem a játék oldala nem tud magyarul, így a játék nyelve is angol.

Maga az ötlet nem is olyan rossz, bár eleinte azt gondoltam, hogy baromira unalmas lesz, de pont megfelelő mértékben kezd el gyorsulni, felpörögni a játékmenet. Mi is az ötlet? Képzeljük magunkat egy angol forgalomirányító rendőr helyébe, és felügyeljük a forgalmat. A városvezetés úgy döntött, hogy a baloldali sávban csak a piros színű járművek haladhatnak, majd csak kékek, aztán zöldek, végül sárgák. Az autók színe nem látszik egyből, ezzel is nehezítve a dolgunkat, és csak cserélgetni tudjuk az egymás mellett haladó kocsikat. A gyerekeknek leginkább a színek megismerésében, és a reflexeik javításában segít a játék, melynek grafikai megoldásai kifejezetten aranyosak, és a kisebb szöveges átvezetései kellően egyszerűek, így a gyerekek játék közben még angolul is tanulhatnak.

Persze hamar rá lehet jönni, hogy először a széleken haladókat kell rendezni, majd ha kell, a középsőket is felcseréljük, de a célközönségnek mindenképp élvezetes. A story módja nekem kicsit unalmas volt, de túlélő és az arcade mód le tudott kötni. Sajnos még akadnak benne apróbb hibák, de gondolom a fejlesztők mindent meg fognak tenni, hogy ezeket kijavítsák.

Az arcade mód egyik legjobb tulajdonsága az volt, hogy időlimites. Mindössze 60 másodpercünk van a lehető legtöbb pont eléréséhez. Higgyétek el, nehezebb, mint gondolnánk, mert egyre sűrűbben jönnek a rendezendő járgányok. Persze akadhat némi segítségünk is, hiszen időnként megjelennek a pályán kis ajándékok is, bár azt csak a csomagolásának megfelelő színű kocsi veheti fel. Ilyen ajándék lehet például olyan, amit ha aktiválunk, lelassítja pár másodpercre a forgalmat, vagy a helyrerakja az autókat az utolsó pillanatban, de lehet csak plusz pont is. Minél tovább tudjuk irányítani a forgalmat, annál több bónusz szorzót kapunk, de bizony az első hibánál a bónuszunk is ugrik.

A túlélő mód hasonló az arcade-hoz, csak itt nincs időlimit, viszont az első hibánál vége a játéknak.

A story mód változatosságáért az éjjeli mód felel, ahol akár még köd is előfordulhat, így nehezítvén a forgalom rendezését.

Unokatestvérem, Petike, most elsős az iskolában, és Őt nagyon
 lekötötte a játék. Mikor kérdezte, mivel játszom, mondtam Neki, hogy ez
a játék lehet nem tetszene Neki, mert ez inkább logikai játék, nem
 olyan, mint a Fruit Ninja. Mire Ő csak annyit mondott, miközben
kikapta a kezemből az iPad-et, hogy “én tudok logikául is”, és alig 
bírtam visszaszerezni Tőle. Azért mind a túlélő, mind az arcade
módban én vezetek, de szerintem ez nem tart örökké 🙂

Az első frissítés várható még januárban megérkezik, ahol a 
hibajavításokon kívül kapunk egy új funkciót is. Na vajon ki merte 
azt kívánni, hogy bárcsak az osztott képernyős kétjátékos mód lenne 
az?
 Itt egy kis ízelítő, hogy milyen is lesz a bizonyos kétjátékos mód:


Alig várom, hogy kipróbálhassam Petikével 🙂

App Store: Traffic Hero
Természetesen ingyenes verzió is elérhető belőle: Traffic Hero Lite

A fenti cikket Eyesis-től kaptuk, köszönjük!

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment